על ידי אסתי סלע » יום שבת 25 אוגוסט, 2007 8:33
בחג ה- 20 למושב עין יהב (1987 ) הוצאנו ספר מתכונים - מבחר בשלני הישוב.
הקדמנו בשבחה של המבשלת פייגלה, צפורה רזניק מרמת גן. דודה של שי בן אליהו ,שהתגייסה באותם ימים ראשונים לחבורה צעירה לבנות ישוב חדש בערבה.
" הרגשתי שווה בן שווים, וזה נתן לי כח ותחושה לעשות למענם הטוב ביותר, וקבלתי מהם ברכות ותשומת לב רבה" , לדבריה.
ציטוט:
"פייגלה תמיד היתה בת 23!
הרכיבה משקפיים עבותים (כך ראתה שבתוך סירי החלב מחטטים רגליהם זבובים ולא ג'וקים...) ביום חמישי, לכבוד שבת היתה ממלאת את התנור בעוגות שמרים ואיתה מתל-אביב הביאה קרפיונים, כשהחברות טחנו אותם ל"געפילטע פיש". בזכותה חשנו טעמה של שבת בבית. היא למדה אותנו שיטות חסכון וכבוד לאוכל מהו. הייתה מדגישה שלא זורקים כלום. הכל מנצלים. היא הייתה אומרת:
"אם לאוכל מסובבים את התחת - כזה ריח יש לו"...
אני מצרפת מתכון להכנת גבינה ב"מושבוץ" המופיע בספר המתכונים ונמסר ע"י שלומית קניון.
החומרים: הרבה חלב.
אופן ההכנה:
1. מלאנו סירים/דליים בחלב מפרות ה"מושבוץ" הדשנות והעמדנו בחוץ למספר ימים.
2. הוספנו כדורי פפסין - אנזים (מפרק חלבונים לתרכובות פשוטות פועל רק בסביבה חומצית).
3.כאשר החלב החמיץ והפך לגבינה שמנו בתוך שקיות בד ותלינו על חבל כביסה עד להוצאת כל הנוזלים.
4.הורדנו מהחבל את השקיות ושטחנו על קרשים, עליהם הנחנו אבן או בלטה - להידוק, למספר שעות נוספות.
5. פתחנו את השקיות והגשנו על הקרשים...
בתאבון!!!
למי שיש תמונות והערות - מוזמן להגיב.
להזכירכם: בשנת 2009 חוגגת עין יהב 50 שנה להיווסדה וכך גם ההתיישבות בערבה התיכונה!!!
צילום: אברהם קדם.
- קבצים מצורפים
-

- מיון סייפנים - 1966
- מיון סייפנים 1966.jpg (50.84 KiB) נצפה 5001 פעמים
בחג ה- 20 למושב עין יהב (1987 ) הוצאנו ספר מתכונים - מבחר בשלני הישוב.
הקדמנו בשבחה של המבשלת [color=blue]פייגלה, צפורה רזניק מרמת גן.[/color] דודה של שי בן אליהו ,שהתגייסה באותם ימים ראשונים לחבורה צעירה לבנות ישוב חדש בערבה.
" הרגשתי שווה בן שווים, וזה נתן לי כח ותחושה לעשות למענם הטוב ביותר, וקבלתי מהם ברכות ותשומת לב רבה" , לדבריה.
ציטוט:
"פייגלה תמיד היתה בת 23!
הרכיבה משקפיים עבותים (כך ראתה שבתוך סירי החלב מחטטים רגליהם זבובים ולא ג'וקים...) ביום חמישי, לכבוד שבת היתה ממלאת את התנור בעוגות שמרים ואיתה מתל-אביב הביאה קרפיונים, כשהחברות טחנו אותם ל"געפילטע פיש". בזכותה חשנו טעמה של שבת בבית. היא למדה אותנו שיטות חסכון וכבוד לאוכל מהו. הייתה מדגישה שלא זורקים כלום. הכל מנצלים. היא הייתה אומרת:
[color=blue]"אם לאוכל מסובבים את התחת - כזה ריח יש לו"...[/color]
אני מצרפת [color=blue]מתכון להכנת גבינה[/color] ב"מושבוץ" המופיע בספר המתכונים ונמסר ע"י שלומית קניון.
החומרים: הרבה חלב.
אופן ההכנה:
1. מלאנו סירים/דליים בחלב מפרות ה"מושבוץ" הדשנות והעמדנו בחוץ למספר ימים.
2. הוספנו כדורי פפסין - אנזים (מפרק חלבונים לתרכובות פשוטות פועל רק בסביבה חומצית).
3.כאשר החלב החמיץ והפך לגבינה שמנו בתוך שקיות בד ותלינו על חבל כביסה עד להוצאת כל הנוזלים.
4.הורדנו מהחבל את השקיות ושטחנו על קרשים, עליהם הנחנו אבן או בלטה - להידוק, למספר שעות נוספות.
5. פתחנו את השקיות והגשנו על הקרשים...
בתאבון!!!
למי שיש תמונות והערות - מוזמן להגיב.
[size=150][color=red]להזכירכם: בשנת 2009 חוגגת עין יהב 50 שנה להיווסדה וכך גם ההתיישבות בערבה התיכונה!!![/color][/size]
צילום: אברהם קדם.