תעלת ים סוף -חשוב לקרוא!

פרסם תגובה


הזן את הקוד בדיוק כפי שהוא מופיע. כל האותיות הן אותיות גדולות, הספרה אפס לא מופיעה.
סמיילים
:D :) :( :o :shock: :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :nono: :ex: :birth: :alian: :idea: :hflw: :con:
צפה בסמיילים נוספים
BBCode פעיל
[img] פעיל
[flash] כבוי
[url] פעיל
סמיילים פעילים
תקציר הנושא
   

הרחב תצוגה תקציר הנושא: תעלת ים סוף -חשוב לקרוא!

אין עוד הרבה זמן

הודעה על ידי דני גלעד » יום רביעי 26 ינואר, 2011 12:21

מפלס המים בכנרת ירד כמעט מטר תוך 20 שנה, מפלס ים המלח יורד באופן קבוע. עוד מעט ייווצר מצב בו נצא לחופשה בבריכות הבוץ של מלונות ים המלח
במקום בלהשתכשך כמו שצריך בים. הפעם האחרונה שסכר דגניה היה פתוח זה קרה בשנת 94. העיקר שישראל היא היצרנית מספר 1 בעולם של מכונות להתפלת מי ים.. .
אם פעם לקחנו בתורכיה את הברזים שלהם, בקרוב נצטרך לקחת להם את המים. לא תהיה ברירה אחרת

Re: תעלת ים סוף -חשוב לקרוא!

הודעה על ידי צביקה » יום שבת 28 אוגוסט, 2010 11:11

החלום של כרית תעלה מים סוף עד ים המלח יכול להפוך למציאות אם יהיה רצון טוב מצד כל הגורמים למנוע פגיעה בכל (או ברוב) מה שקיים. דהיינו, מניעת פגיעה במי התהום ע"י יריעות בלתי חדירות, שכבר קיימות במקומות שונים בעולם, ואגב, יריעות, בד"כ גמישות! כך שתזוזות השבר לא בהכרח יהרסו אותן. חיפוש תוואי שלא יהרוס את הנוף, שמירה על החי והמיוחד באיזור. עם זאת, אולי צריך לצאת קצת מהקיבעון הזה ש"מה שקיים הוא הטוב ביותר". מותר ואף רצוי לשנות קצת, מבלי להרוס לחלוטין את הקיים. תושבי הערבה היקרים. גידלתם עגבניות. הן היו קיימות שם קודם? חצילים? בכל יישוב יש עצים נפלאים וצמחיה שהפכו את המקומות לנווי מדבר. חקלאים שם מתלוננים על שינוי אקלימי, על לחות. עלה בדעתכם לעשות עם זה משהו? על מה המהומה הזאת? שיניתם את פני האיזור בעצם התישבותכם המבורכת, אבל אם מישהו אחר בא עם רעיון, ויוהיה טוב ככל שיהיה, אתם תתנגדו! אז בבקשה. תחשבו קצת על רעיון יפה כמו: בואו נבנה תעלה, ברוחב שיאפשר הפלגת יאכטות, עם אגמים בדרך, בתי מלון מ 2 הצדדים, מעין "ריוירות" ייחודיות למדבר, משהו ייחודי.
בואו נהיה ראשונים בפרוייקט מבורך. התפלת מים, תעסוקה לשנים רבות להרבה עובדים , תיירות נכנסת שכל כך צריך בארצנו הקטנה, ואל רק בת"א? מה דעתכם?

Re: תעלת ים סוף -חשוב לקרוא!

הודעה על ידי קלרה תיימן » יום רביעי 14 יולי, 2010 10:59

העיקר שמלונות ים המלח יפותחו ויביאו עוד ועוד תיירים...כך המדינה תדאג למקום כמו שצריך..

הסיבה כי לתשובה יש כסף

הודעה על ידי תושב חרד » יום ראשון 03 אוגוסט, 2008 12:37

מישהו יודע מה העמדה של המועצה?

האם יש למועצה בכלל עמדה?

????

חשוב להגיע לשימוע ב- 30/7

הודעה על ידי דרורה » יום חמישי 24 יולי, 2008 23:16

לאחרונה הופץ סרט תדמית מעורר סקרנות המדמה מה יהיה בעיקבות הקמת תעלת הימים מים סוף לים המלח והנה הערותי לגביו:
חשוב לנסוע לשימוע של הבנק העולמי שיתקיים בהרצליה ב- 30/7/08 בבית חיל האוויר, ז'בוטינסקי 15 בשעה 9 בו יוצגו ממצאי מחקרים ראשונים שנערכו בחסות הבנק העולמי:

בהמשך לסרט התדמית של תשובה שנשלח ללא הסבר נלווה:

טוב שיש כסף והרבה ממנו - שבו ניתן לעשות שימוש וליצור סרטי תדמית מפוברקים

חבל שאין ציון עובדות ואמיתות בתוך הסרט

א. התוכנית היחידה שיש לה תכנון בסיסי והיא נבדקת בשנה זו על ידי הבנק העולמי מבחינת היתכנות סביבתית- כלכלית-חברתית היא התוכנית הירדנית שלפיה ישאבו מי ים מלוחים בכמויות עצומות מים סוף ויוזרמו בצינור שכולו עובר בשטח ירדן ורק קטע קטן ממנו הוא תעלה פתוחה [גם בירדן] כי הם לא רצו שום קשר לישראלים...

ב. התעלה הגרנדיוזית של פרס ותשובה אפילו לא עלתה על הנייר לצורך תכנון- כך שנורא פשוט להגיד עליה הכול, כולל שתוביל מים מותפלים [שאיבה בדלק פוסילי- התפלה- והזרמת מים מותפלים בהתאיידות של 45 מעלות- קשקוש בלבוש- אפילו המיליונר תשובה עורך סקר כלכלי לעסקיו... אבל מאחר וברור לו שהפרויקט הירדני מקודם- לא עולה כסף להצהיר הצהרות נבובות מתוכן.

ג. הבנק העולמי לצערנו מקדם כאן אינטרס פוליטי אמריקאי בכל מחיר- שמירה על בית המלוכה ההאשמי. זהו גם אינטרס ישראלי אבל בחלופות שונות ללא הרס היישובים בערבה. פרס ותשובה יכולים ליהנות רק מאינטרסי משנה, פרס: פרסום ושם עולמי ותשובה: כבעל רווחי עתק מבתי המלון ובתי הקזינו בירדן.

מה שחשוב לירדנים זה מים לשתיה בעמן ולכן, כל ההיבטים הסביבתיים כולל מילוי ים המלח- לא מעניינם. אם ניתן לספק תעסוקה לירדנים רבים [אלה יהיו המועסקים בפועל] וגם להרוויח מזיכיונות לתיירות לטובת קופת המדינה וקופת המשפחה המתדלדלת אין בזה רע.

ד. בישראל ישנם סדרי עדיפות נוספים פרט להזרמת דולרים לבית המלוכה.. למשל היבטים סביבתיים קשים ופגיעה בתושבי הערבה: 1. פגיעה בפוליפים העדינים מהם מתפתחים האלמוגים בים סוף. כתוצאה משאיבת כמות מים מטורפת מים סוף שתיצור זרימות מים חדשות מדרום לתוך ים סוף, יגרמו שינויים בטמפרטורת המים. במילים אחרות, חיסול אוכלוסיית האלמוגים והדגים הייחודיים של הים וגם סכנת פגיעה בכלכלת העיר אילת. 2. חלחול מי ים לאקוויפר הערבה, המלחת קרקעות וחיסול החקלאות בערבה.[איזו חקלאות יכולה להתקיים על מצע מנותק ובמחירי מים מותפלים בעלות ריאלית?] התיישבות לא יכולה להתבסס על שירותים, במיוחד לא שירותי תיירות המבוססים על עובדים עונתיים, צווארון כחול- מנקים ואנשי תחזוקה... כמה מנהלי בתי מלון נדרשים? במקום בעלי משקים ריווחיים ועצמאיים, עובדי שירותים, כלומר חיסול ההתיישבות המבוססת על עבודה יצרנית, ובניית מחנות לעובדים זמניים...

3. הקמת מפעל הידרו אלקטרי לייצור חשמל בים המלח נמצא לא כלכלי בשל הפרשי גבהים בעייתיים, החלופות נבדקו כבר בשנות ה-80 וכל חלופת ים סוף ים המלח נמצאה לא כלכלית... כמו כן, התפלה תזרים רכז מלוח מאד של מי השארים לתוך ים המלח לפי סבירות כימית מה שישקע חוץ מנזק לסביבה, יהיה גבס שיגרום לחיסול מפעלי "ים המלח" ויגרום נזק לתיירות המבוססת על מים מלוחים ולא מי גבס.

4. מים המלח יש להוביל את המים המותפלים לעמן מה שמחייב שוב שימוש בדלק פוסילי להפעלת המשאבות המעלות את המים להרים, שלא לדבר על חוסר התרומה בכמות מים שתעצור את נסיגתו והתייבשותו של הים.



לעומת התוכנית המוצעת והרצון של פרס להנציח את שמו בכל מחיר... מוצע על ידי אלי רז- חוקר ים המלח- רעיון להתפיל מי ים בתחנות רבות על שפת הים התיכון ולספק את הצריכה במרכזי האוכלוסין- ללא שינוע והובלה יקרה כמו במקרה של תעלה מים סוף. את היתרה ניתן להזרים במסלול הקיים של המוביל הארצי- חזרה לים כנרת ולהופכה לאגם מלא שיכול לספק מים רבים גם לירדנים- כך שלא יצטרכו לשנע את המים לעמן במחיר גבוה מים סוף ולהקים מאגרים חדשים ותעלות יקרות לאורך 200 ק"מ. הסכם שיחזק את השלום, ולא נקיטת צעדים חד צדדיים כדי להעביר את המערכת כולה בעבר הירדן ללא שיתוף פעולה עם ישראל. הצלת ים כינרת וגם ים המלח:

אם יתפילו מספיק אפשר להזרים את היתרה בירדן חזרה לים המלח- כמו מימים ימימה- ולספק מים לים המלח במקום כל הנחלים המתוקים שיובשו והבארות מהם שואבים מים שפעם זרמו לים המלח, וכתוצאה ממעשה ידי אדם- יוצרים נסיגה והתייבשות של ים המלח. חלופה שלא נבדקה באופן רציני אף פעם. היחידי שבדק והסתמך על נתונים שגויים וחלקיים הוא ד"ר ניר בקר שהגיע לתוצאות לא מדויקות.

לדעתי חשוב להפנות את כל המשאבים לבדיקת החלופה הזו.

כל הפרויקטים המגלומנים שנבנו על ידי בני אדם כנגד הטבע נגמרו בנזקים איומים לבני האדם ולסביבה ונמצאו בעלי יותר חסרונות מיתרונות [כמו לדוגמא ייבוש החולה, הסכר הגדול באסואן, ייבוש ימת אראל ועוד רבים].

פיתוח חייב להיות בר קיימא- כלומר משולב בשמירה על הסביבה – למען בני האדם ורווחתם!

לפרטים נוספים צפו באתר החברה להגנת הטבע

חשוב לחתום



ולהעביר לכל מיודעיכם



תודה

דרורה נגב

שימוע של הבנק העולמי בנושא תעלת הימים

הודעה על ידי רוני סיבוני » יום שני 21 יולי, 2008 10:23

שמי גונדי שחל ואני נציגת ידידי כדור הארץ באזור תמר - ים המלח. אנחנו רואים חשיבות רבה בהשתתפות של כמה שיותר תושבי הדרום בשימוע.

אני שולחת לכם את כל החומר הרלבנטי לשימוע של הבנק העולמי ב30.7.2008 בהרצליה. אנחנו נשמח אם תוכלו גם אתם לצאת עם קריאה לאוכלוסיה המקומית בערבה לבוא לשמוע ולשמיע את דעתם. ידידי כדור הארץ מוכנים להעמיד אוטובוס לרשות תושבי הדרום לבוא לשימוע. נא תצרו איתי קשר לגבי בקשות להסעה.

כל מי שמעוניין להגיע לשימוע ורוצה הסעה- נא ליצור איתי קשר במייל gundi21@gmail.com או לשלוח sms ל- 052-2887184.
מקווה לראות אתכם בשימוע,

בברכה
גונדי שחל
ידידי כדור הארץ
052-2887184
gundi@gmail.com
קבצים מצורפים
הודעה_שימועcoalition.doc
שימוע ציבורי בנושא תעלת הימים
(1.14 MiB) הורד 753 פעמים
PCCP advert Israel.jpg
תוכנית חקר מוביל ים סוף- ים המלח
PCCP advert Israel.jpg (440.32 KiB) נצפה 14607 פעמים
coalition paper of green organisations.doc
קואליצית ארגוני הסביבה
תעלת הימים - רקע כללי
(1.19 MiB) הורד 953 פעמים

הודעה על ידי yossi » יום שני 23 יוני, 2008 19:34

ראיתי את המצגת של מורי חן ואני גם מכיר אותו וגם את הבריכות של המלח בעברונה
מורי הוא צלם מעולה ויש לו מצגות נפלאות ,
הבריכות בעברונה לא אדומות ולא ורודות , יש ירוקת בבריכות בהם המים עומדים
ובהם אין פעילות, אני מאד מתפלא איך עד עכשיו לא עשו כל בדיקה כדי להוכיח שהמים יהיו אדומים או ורודים , או שנערכו בדיקות ולא נעים לפרסם שלים המלח שלום , כדאי מאד להזרים מי ים תיכון או סוף לים המלח ולהציל את האגם מהיתייבשות (היו מקרים בעולם שאגמי מלח התייבשו) ולא יהיה ורוד אדום או צהוב
שמישהו יוכיח לי אחרת

מצגת מורי חן

הודעה על ידי WERTY » יום שישי 20 יוני, 2008 10:18

ראיתי את המצגת של מורי חן, אני לא מכיר אותו, אך מן הסתם הוא ד"ר לגיאולוגיה היודע לנבא בדיוק איך יראו מי ים המלח בעתיד...כנראה שמערות קומארן בסביבה (של הנביאים האיסיים) הן מקור ההשראה שלו...
טוב, מצגת כזאת יכולה לספוג הכל - אני חושב שמי ים המלח יהיו ורודים...שמישהו יוכיח לי אחרת.

עוד דעה - כתבה של אריק הייליג

הודעה על ידי גילה טל » יום שני 02 יוני, 2008 13:41

מצורפת כתבה מהעיתון "כלכליסט" מה 26.5 , בנושא תעלת הימים.

הכתבה היא של אריק הייליג שכיהן ארבע שנים כמנהל המדעי של מו"פ אקולוגי חצבה.

באותה הזדמנות אריק הייליג גם נפרד מתושבי הערבה

בהצלחה אריק!
קבצים מצורפים
למיכה שלום31_05_2008.doc
אריק הייליג בנושא תעלת הימים
(197.5 KiB) הורד 849 פעמים

חזון אחרית ים המלח

הודעה על ידי דרורה » יום שלישי 04 ספטמבר, 2007 23:24

תודה למורי חן על המצגת
לצערנו תוכל לשלוח לפורום מצגת של עוד עוולה מצערת " הלגונה" שנעשתה באילת
לצורך הדגמת חזון האגמים המלוחים בערבה
אגמי מי ים אליהם יוזרמו מי המובל וסביבם יוקמו מלונות....
כדאי שלמצגת הלגונה יצורף גם אפקט הריח...
וזימזום היתושים...
לצורך ההמחשה
תודה

ים המלח - העתיד כבר כאן

הודעה על ידי גילה טל » יום שלישי 04 ספטמבר, 2007 17:50

מצורף קישור למצגת ששלח מורי חן מאילת.
מורי כותב:

בימים אלו של מאבק ציבורי/סביבתי/פוליטי/אזורי לגבי אפשרות ל "הציל את ים המלח", אני מוצא לנכון להעביר לאתר שלכם מצגת הממחישה יותר מאלף דיונים איך יראו פני ים המלח אם אכן יזרימו לתוכו את מי ים סוף.



הקישו כאן לראות את המצגת (2MB)

בגלל כמה פלפלים של איזה מובטל מהערבה כל הנגב צריך להתייבש

הודעה על ידי תושב תמר » יום שישי 27 יולי, 2007 20:51

ראינו את הכתבה בערוץ 10 היום.
מקווה שהמחליטים למעלה, ולא עוד קומץ פחדנים מפיתוח בקיבוץ הפאראנויה עין גדי והערבה המפופלפת, לא יתייחסו לדבריו של מגדל פלפלים שרוצה שכדי שהוא לא יהיה מובטל אז שכול הנגב ישאר מובטל.

תעשו את תעלת הימים לפני שדימונה וערד יעשו את זה לבד, יא תמימים.

ליאור שליו

לאסף מדמוני

הודעה על ידי דרורהנ » יום רביעי 25 יולי, 2007 21:36

שלום רב!
גדולתה של עצומה זו היא בהיותה עצומה לגופו של עניין - ולא - לגופו של איש.
אין אנו טוענים נגד מר פרס, ואני באופן אישי אינני מפקפקת בטוהר כוונותיו.
מאחר ומדובר בעניין סביבתי שנוגע להמשך קיומנו כתושבי הערבה בכלל וכחקלאים בפרט אנו דורשים בחינות מדעיות מעמיקות לפני קבלת ההחלטה לתמוך בפרויקט שמקדמת ממלכת ירדן.
עובדה זו מאחדת את כל החותמים על העצומה אשר משתייכים לכל קצוות הקשת הפוליטית ולכל השקפות העולם.
אנו מעוניינים לדאוג לדיון ענייני ומבוסס על עובדות מדעיות.
תודה
דרורה

פרס ותעלת האסון

הודעה על ידי מדמוני אסף » יום שלישי 24 יולי, 2007 23:20

אין אני מופתע מיוזמותיו של החבר פרס.
מי שהביא את עראפת וחבר מרעיו , ממשיך בתעלולים ומקיים אסון אחרי אסון.
יש גבול כמה כבוד רוחש העם לאיש הזה. הגיע הזמן לפקוח עיניים, לפתוח את הראש ולהבין: האיש הזה בערוב ימיו מביא אסונות, כמו אומר אחרי המבול.
מה אכפת לי אם יקרה אסון ותומלח על אדמת הערבה,
מה אכפת לי מחייהם ופרנסתם של יושבי הערבה.
מה אכפת חלי מה יקרה ,
העיקר אני מצטלם, העיקר שאני מפורסם !!!
וכל העולם ובעיקר שונאי ישראל מריעים לו ואוהבים אותו.
זכרו !
האיש הזה היה השר לפתוח הנגב גם בקדנציות קודמות ולא חולל נפלאות. או בעצם כלום !
זכרו!
את תפקידו הזה קיבל כמתנה מחבורת אנשים שאין כבוד אליהם. פוליטיקאים קטנים ועלובים , מורשעי בית-משפט עבריינים , חשודים במעשי מרמה הם אלו שהביאו את האיש למעמדו הרם.
זכרו !
מה שנולד בחטא ימות בחטא.
אלא שהפעם הנולד בחטא ימית בחטא עוד יותר גדול !!!

למטיל ספק

הודעה על ידי דרורהנ » יום שישי 20 יולי, 2007 0:34

בנושא מחקרי ים סוף אין שום נתונים חד משמעיים. מסתבר שכל המחקרים הן אלה שנעשו עבור "הירוקים" והן עבור בעלי כלובי הדגים לא הראו הוכחות חד משמעיות. קוראים הבוחנים את המחקרים עצמם, ולא את הפירסומים של בעלי העניין מבינים שטרם נמצאו ראיות חד משמעיות הן לתרומה כלשהי של הברכות לקיומם של האלמוגים והן לאשמתם בתמותה ונזק הנגרם לאורך שנים לאלמוגים. הצדדים המתכתשים משתמשים בנתונים סותרים לצרכיהם כל אחד מצידו. ומציגים אך ורק כל אחד את הנתונים המתאימים לצרכיו!
הבעייה המרכזית היא שעד אשר יגיעו לעמק השווה לא יהיה מה להציל!
שאיבת 2 מיליארד קו"ב מי ים והזרמתם לצינור לכיוון ים המלח תגרום לכניסה של מי ים מדרום ולתנועת זרימה אדירה, מדובר על 2 מיליארד קו"ב- כמויות אדירות של מים. תחלופת מים בעוצמה שכזאת לא נבחנה עדיין בשום מקום בעולם, ואין יודעים מה יכולים להיות תוצאותיה. הפוליפים הזעירים אשר מהם מתפתחים האלמוגים הם גופיפים רגישים ועדינים. אין שום וודאות שישרדו חלופה בעוצמה ובשינויי טמפרטורות של מי ים.
האלמוגים בים סוף הם נכס אדיר ברמה בינלאומית- מסוכן לבצע ניסיונות ולבדוק בעוד שנים האם נכחדו האלמוגים בים סוף!
לתשומת לבך- לא בוכים לאחר שמי ים זרמו וזיהמו- מוחים ודורשים חקירה בדיקה ובירור בסקרי נוף מקיפים ויסודיים הרבה לפני שהמעשה נעשה!
בדרך כלל פרוייקטים כושלים הם בכייה לדורות!
ברוב המקרים כאשר נעשו פרויקטים שכשלו התברר שהמצב בטבע הוא בלתי הפיך ובני האדם החריבו באופן הזה לצערינו, לא מעט מקומות על פני כדור הארץ!
לתשומת לבך- צינור הנפט קצ"אא כבר שנים רבות אינו מוליך נפט מאיראן - לנמל אילת-ולאשקלון- מאז עליית חומייני באיראן. הייתה תקופה שהוליכו בו מים לכיוון אילת. הצינור אם שמת לב- אינו עובר בתחום הערבה, לא באזור סייסמי רגיש וגם אינו חוצה כל כך הרבה קוי שבר כפי שיש לרוחבה של הערבה! הערבה היא אחד האזורים הפעילים מבחינת רעשי אדמה יחסית לכל העולם, מערכת השבר הסורי אפריקאי- היא מערכת פעילה אשר מתרחשים בה רעשי אדמה יום יומיים!

חזור למעלה

cron