שאנטי ואלגנטי - אירוח מקסים עם כל הלב

תושבי הערבה ומטיילים מוזמנים לספר מה היה טוב ומה פחות בטיול או בביקור בערבה. כולם מוזמנים לכתוב ולהגיב.

שאנטי ואלגנטי - אירוח מקסים עם כל הלב

הודעהעל ידי עירית » יום שני 28 מאי, 2007 14:54

בעלי, ביתנו התינוקת ואנוכי שבנו לפני כשלושה שבועות מטיול בחלקו הדרומי של שביל ישראל. הטיול ארך חודש ובמהלכו התארחנו בסופי שבוע בצימרים ובתי הארחה.
בסוף השבוע השלישי בטיול התארחנו בשאנטי ואלגנטי. למרות שהקדמנו ביום (על חוסר הנוחות שבכך) התקבלנו על ידי אודטה במאור פנים , בחיוך גדול ובלב רחב. הצימר היה ריחני, נקי ומפנק. אנחנו לעומת זאת היינו מלוכלכים ומסריחים אחרי שבוע ללא מקלחת ולכן מיד נכנסנו למקלחת וג'קוזי. אודטה דאגה לנו כמו היינו ילדיה- איפשרה לנו לכבס אצלה את בגדינו, דאגה להשיג עבורינו מנשא בד למשך סוף השבוע (בטיול השתמשנו במנשא גב מסיבי) כך שגם התינוקת שלנו נהנתה מכל רגע. פינקה אותי בטיפול מרגיע ונעים לשרירי המאומצים (אחרי 3 שבועות של הליכה...) והתעקשה לא לקבל על כך תשלום. נענתה בחיוב ובאדיבות לכל בקשותנו, ואפילו שלחה עבורינו חבילה בדואר. סוף השבוע היה מקסים ונינוח ואיפשר לנו להמשיך במסלול עם כוחות מחודשים. תודה ענקית גם לורד, על הטרמפ המדוגם לקניון ברק. בקיצור - רק מילים טובות, והרבה מהן! ממליצים בחום!!!
עירית
 

מוזר....

הודעהעל ידי מיקי » יום שני 28 מאי, 2007 19:16

כתבת שהתארחת במספר צימרים אך משום מה את כותבת רק על שאנטי ואלגנטי. זה לא עד כדי כך מוזר , אבל בהתחשב בעובדה שבפסח האתר הזה נקטל על ידי מבקרים, יש כאן רושם שזו כתיבה מטעם....
תנסו בפעם הבאה להיות פחות שקופים.
מיקי
 

לעירית היקרה.

הודעהעל ידי ורד קריגן -שאנטי אלגנטי » יום שלישי 29 מאי, 2007 10:52

אנו מודים לך על הפירגון האדיר שהענקת לנו.
שמחנו לארח אותכם אצלנו בצימרים עם הקטנטונת שלכם (ואנו מלאי התפעלות על האומץ לצאת איתה לשטח).
אני אישית נהנתי לנהל איתך כמה שיחות (ויותר מזה הרוויחו בני ביתי את מתכון הבצק הקל והטעים שהמלצת עליו,תם עידן העוגיות הקנויות).
דלת ביתנו פתוחה תמיד לקראתכם נשמח לארח אותכם בכל עת.
בהמון תודה שאנטי ואלגנטי.
ורד קריגן -שאנטי אלגנטי
 

בצק קל??

הודעהעל ידי לא אוהבת עוגיות קנויות » יום רביעי 30 מאי, 2007 10:28

הי, גם אנחנו רוצים את המתכון.
בבקשה. :chef:
לא אוהבת עוגיות קנויות
 

המתכון של עירית.

הודעהעל ידי קריגן ורד » יום רביעי 30 מאי, 2007 12:01

מדובר במתכון בצק שנקרא בצק שק"מ (שמנת,קמח,מרגרינה) אני ממירה את המרגרינה בחמאה.
1 שמנת
1 קמח תופח קטן
1 חבילת חמאה 200 גרם.טמפרטורת החדר (אבל לא שלכם כהגדרת עירית )כן קצת חם אצלנו.
2 כפות סוכר אם משתמשים בבצק לעוגיות מתוקות
(או לבצק מלוח שמים כפית מלח)
שמים הכל במעבד וכשנוצר כדור בצק(לא למזמז אותו יותר מדי)מניחים במקרר לחצי שעה אחר כך מוציאים מרדדים ומורחים מה שאוהבים (אני משתמשת בקקאו ושוקולד ציפס או בממרח תמרים)ץ
יוצרים גלילות מברישים ביצה מעל שמים בתנור ומחכים שיזהיב מצננים פורסים ונהנים.
טיפ אישי:אני משלשת את הכמויות תאמינו לי לא נשאר פירור.
קריגן ורד
 

תודה

הודעהעל ידי לא אוהבת עוגיות קנויות » יום חמישי 31 מאי, 2007 9:29

תודה ורד.
:rose: אין כמוך!
לא אוהבת עוגיות קנויות
 

בשמחה

הודעהעל ידי קריגן ורד » יום חמישי 31 מאי, 2007 13:21

אם יהיו עוד מתכונים קלים אשמח להפוך את הפורום הזה לפורום מתכונים............ :lol:
קריגן ורד
 

פשטידת בצל קלה שחבל על הזמן.

הודעהעל ידי קריגן ורד -שאנטי ואלגנטי » יום שלישי 12 יוני, 2007 17:41

כמו שהבטחתי... נפל לידי מתכון קל ואני מקווה שאוהבי הבצל והפשטידות יתענגו.

פשטידת בצל.
4 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
3 ביצים
חצי כוס שמן
שלושת רבעי כוס קמח
1 כף אבקת מרק עוף
1כףאבקת מרק בצל
פלפל שחור מעט מלח .

שמים את כל חומרי הפשטידה בקערה מערבבים טוב טוב, מוזגים לתבנית ואופים בחום בינוני 30-40 דקות( ברגע שמזהיב מלמעלה להוציא מהתנור)לתת לפשטידה להתקרר ובתאבון.

להשלמת הארוחה מומלץ סלט ירוק .
באהבה מצוות שאנטי ואלגנטי :lol:

טיפ:כשמכפילים את הכמות(כמו שאני אוהבת לעשות) הפשטידה מספיקה לתבנית אובלית גדולה .כדאי שהפשטידה לא תהיה עבה מדי או דקה מדי .
קריגן ורד -שאנטי ואלגנטי
 


חזור אל טיולים ותיירות בערבה

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

cron