גופיות

כל מה שיושב לכם על הלב, ולא מתאים לפורום אחר.
כדי לכתוב יש להרשם לפורום.

מנהל: גילה טל

נו באמת..

הודעהעל ידי אמא3 » יום שני 03 ספטמבר, 2007 11:31

אני פונה לנוער ההיסטרי שלנו ש"גזלו לו" את "זכות הבחירה" והוא מרגיש עצמו מקופח ומסכן כי אסור לבוא עם כפכפים וגופיות לבית הספר.

חבר'ה, תתעוררו כבר! אתם אמורים להיות נערים ונערות בדרך לבגרות ( בגרות מנטלית, חוקית ופיזית, לא מבחני בגרות). חלק מהבגרות זה לדעת לכבד את חוקי המוסד אליו אתה משתייך, ולדעת לכבד את העומד בראשו, גם אם לא מסכימים איתו.
לא יעזרו פה יללות ואיומים בפנייה לשרת החינוך. מה קרה? מה מבקשים ממכם? לבוא בצורה מסודרת ומכובדת לבית הספר? שלא לדבר על הנזק ריאותי הטפשי שעוד תצטערו עליו בבגרותכם אם תחשפו עצמכם לשמש ולנעליים לא טובות. את זה תבינו בעוד שלושים שנה. כעת אני מדברת רק על הצד המוסדי.

כשתעבדו בבנק ותרוויחו משכורת נאה גם תסרבו ללבוש בגדים מסודרים? שתהיו נציגיי משרד החוץ בארה"ב תסרבו ללבוש חליפה ועניבה כי זה פוגע לכם בזכות הקיום? כשתהיו דיילים/ות או טייסים'ות באל על או בבריטיש איירויז תתפטרו אם יגידו לכם ללבוש חליפה כתומה מכוערת וכובע? כשתהיו עורכי דין תגידו לשופט שאתם לא לובשים גלימה כי חם לכם?ברור שלא. כי אז תבינו שזה מחייב מתוקף התפקיד. לא רוצים? יש עוד מאה כמותכם.

בבית הספר זה לא לגמרי אחרת. יש דברים שמחייבים מתוקף התפקיד, ועכשיו התפקיד שלכם הוא להיות תלמידים ולנצל את כל המידע, הכלים, הידע וההקלות שבית הספר רוצה לתת לכם ובחינם על מנת לתת לכם התחלה טובה בחיים, אז אל תתעסקו בשטויות ותנצלו את זה. אחרי הצהריים תסתובבו בחוטיני, למי אכפת?

הערה אחרונה לסיום:
במדינות פחות דמוקרטיות משלנו, מדינות דיקטטווריות ידועות כגון אוסטרליה, ניו זילנד, בריטניה, גרמניה, צרפת ושוודיה ובטח עוד שאני לא זוכרת כרגע, יש לא רק חובה לבוא בלי גופיות וכפכפים אלא תלבושת מלאה, כוללת חצאיות, חולצות, מכנסיים, עניבות, כובעים ועוד. אף תלמיד לא חושב שזה לא בסדר או פוגע לו בזכות הקיום. ובאוסטרליה לא פחות חם מאצלנו ובשוודיה לא יותר קר מאצלנו אז די להרגיש מקופחים. תפנו את האנרגיות לדברים יותר חשובים.
אמא3

כל מילה פצצה!

הודעהעל ידי אכפת לי » יום שני 03 ספטמבר, 2007 11:54

כתבת יפה ונכון,מסכימה ומצטרפת לכל מילה.
חבר'ה-תנו למרגלית להתחיל את השנה ברגל ימין,בלי להתעסק בדברים שוליים.אח'כ שלא תהיינה תלונות על הדברים המהותיים יותר..
שנה טובה לכולנו.
אכפת לי

ערכים וחוקים

הודעהעל ידי אמא 6*6 » יום שני 03 ספטמבר, 2007 13:19

סדנת ערכים מצויינת לדון בדברים שבאמת חשובים- לשם מה אני הולך ללמוד? מה משמעות החוק? מה ההבדל בין כפייה והערכה? האם אדם שעוסק בחוקים חסרי הגיון - נעשה אדם צייתן, ערכי, טוב יותר? מה הגבול בין סתם התעקשות על "להראות מי כאן קובע" ו"מי מנהל את העניינים" ובין כבוד לסמכות, הערכה למבוגרים, כיבוד מוסד חינוכי? [תבדקו בחוזרי מנכ"ל של משרד החינוך- אין שם שום התייחסות לכפכפים אלא ללבוש נאות!]
לא זוכים לכבוד למערכת, לבית ספר, למוסד, למבוגרים - על ידי חוקים מטופשים שהציבור אינו יכול לעמוד בהם- לכבוד זוכים בעקבות מעשים!!
אמא מודאגת מהמערכת
אמא 6*6

גופיות ועוד גם למורים...

הודעהעל ידי אמא לילד עם גופיה » יום שני 03 ספטמבר, 2007 14:15

כאמא שהילד שלה בא אתמול עם גופיה, הערכתי מאוד את מרגלית על העמידה האיתנה והמסודרת (לא קיבלנו טלפונים, הילדים נשלחו באוטובוס בצורה מסודרת וחוקית הביתה).
אפשר להתווכח על סוג החולצה, על עובי הכתפייה, על עומק המחשוף, בסוף צריך להחליט ומה שחשוב זה שכולם יידעו את הכללים. גם המורים. אמנם דין מורה אינו כדין תלמיד ולמורה מותר (למשל) לעשן בתחום כתלי בית-הספר ולתלמיד לא (מתוקף כח החוק), אבל יש חוקים שצריכים לחול גם על מורים כמו חוק הגופיות. אם לחוק הזה יש מטרה שהיא כבוד בית הספר, אזי בוודאי ש"נאה דורש נאה מקיים". וברור שעוד מחלוקות יעלו... התלמידים כבר מדברים על צביעת שיער וגם בנקודה זו צריך להחליט... המורות אינן חייבות להגיע עם שיער לבן ממחר (וגם המורים), אבל האם צבע אדום יאה למורה? ואם כן, האם גם תלמיד יכול להגיע לבית הספר בשיער כחול?
אני סומכת על מרגלית שתבהיר לעצמה ולכולם את הגבולות.
שתהיה שנה טובה, יש לנו סיבה להיות אופטימיים בתוך כתלי בית הספר הקטן שלנו לפחות.
אמא לילד עם גופיה

הודעהעל ידי אמא לא מודאגת מהמערכת » יום שני 03 ספטמבר, 2007 14:20

יקירתי, כל מילה שלך אמת היא. רק מה? כאן מטרת החוקים לא נועדה, לטעמי, כדי לרדוף אחר כבוד, אלא, כדי לשמור על כבוד הילדים והמורים.

את יודעת, בשנה שעברה נתקלתי בסיפור של נערה, שאחד המורים העיר לה הערה צינית על המחשוף שלה. כן כן! למה הילדות שלנו צריכות להיות חשופות לכך. למה המורים צריכים להיות חשופים לכך? למה לא ליצור מסגרת נאותה שבה ניתן יהיה להתרכז בעיקר ולא ללכת כל הזמן על הקצה...מה הערך החינוכי שאת עומדת מאחוריו, שלבישת גופיה החושפת חזייה וטפחיים מתקשרת אליו?
כתבת שמשרד החינוך דורש תלבושת נאותה. אם כך, שומה על מנהלת בית הספר לקבוע את פירטי ההגדרה המעורפלת הזאת. מהי תלבושת נאותה? נאותה בעיני מי?
אמר בחור אלמוני באודישנים של כוכב נולד...בגד מורכב מהאותיות הנמצאות בין א' לה' ועל כן הבגד הוא מה שנמצא ביני (אני), לבין ה' (אלוהים). לענייניינו זה ממש נחמד... דרך הבגד אני מספר כמה כבוד אני רוכש לעצמי, למקום בו אני נמצא ולאנשים שסביבי...
כמה רלוונטי בפתחו של חודש תשרי.
שנה טובה!!
אמא לא מודאגת מהמערכת

אתם פשוט לא מבינים מה אנחנו עוברים!!!

הודעהעל ידי זה ממש מצחיק » יום שני 03 ספטמבר, 2007 14:59

אני יודע שבשבילכם זה נשמע מצחיק שאנחנו עושים סיפור מזה שאסור לנו לבוא עם גופיות אבל בשבילנו זה לא ככה!! אנחנו לא לוקחים את זה בתור משהו מצחיק!! אנחנו לוקחים את זה בתור משהו רציני מאוד!! אנחנו צעירים ואין לנו צרות של מבוגרים עדיין כמו תלבושת אחידה לעבודה או בעיות כספיות ודברים כאלה!! לנו יש את הדברים שמציקים לנו כמו שלכם יש את מה שמציק לכם!! במקרה הזה זה הגופיות,על הכפכפים זה פחות חשוב,אבל העניין הוא שפתאום קם בן אדם (במקרה הזה מרגלית) והחליטה שלא בכבוד שלה בית הספר ושל התלמידים ושלה שהנוער יסתובב עם גופיות בכותלי בית הספר!! מי היא שתגיד לי שללכת עם גופיות לא מכבד אותי?? ולמה לעזעזל היא חושבת שזה שאני הולך עם גופיה כי נעים לי זה מבזה ומוריד מהכבוד של בית הספר?? אתם פשוט לא מבינים שבשבילנו החוק המטופש הוא בכלל לא מטופש והוא ממש רציני!! אתם כל כך שקועים בעצמכם ובמרגלית ובכמה שהיא תורמת שאתם שוכחים לרגע שגם אנחנו בני אדם וגם לנו בדיוק כמו לכם יש רגשות וגם אנחנו מרגישים סבל מתי שצריך וגם אנחנו יודעים להלחם על זה ואני יודע שאם יהיה צורך אז גם נילחם!!! ועוד דבר!! אני חזרתי מהמסע לפולין בקיץ הזה, מסע חזק שלימד אותי ערכים הרבה יותר ממה שלמדתי בכל החיים שלי!! זה לימד אותי על כבוד האדם ועל זה שכולם שווים ואין להפלות אדם משום סיבה!! אני ראיתי שם זוועות ושמעתי סיפורים על כל מה שהיה שם בין עם זה הדיקטטורה שהייתה שם שהביאה לכל המצב הזה להתחיל ועד הסלקציות שעשו שם בין חיים למוות!! ומה אני רואה היום בבוקר ??? את כבוד המנהלת מרגלית מור עומדת בפתח של בית הספר ועושה סלקציות של מי נכנס ומי לא!! ואני יודע שזה נשמע נורא ושזה נורא בכלל להשוות בין זה לבין זה אבל אני הרגשתי שזה גועל נפש ושבבית ספר כזה אני לא רוצה ללמוד!!! תגידו מה שתגידו אבל אני לא חושב שכמו שלא לכבוד בית הספר שאנחנו נבוא עם גופיות אז גם לא לכבוד הבית ספר שהמנהלת עומדת בשער ועושה סלקציות!! גועל נפש!!!
זה ממש מצחיק

תיראו לאיזה בור נפלתם

הודעהעל ידי פרחה » יום שני 03 ספטמבר, 2007 15:20

מה קרה? אין דברים יותר חשובים למרגלית להתעסק אתם חוץ מאשר גופיות וכפכפים?
כשאומרים לבוש נאות- מתכוונים שהציצי לא יהיה בחוץ, והפס של החריץ לא יציץ מאחור. נקודה.
לא משקרים לילדים ומספרים להם שמשרד החינוך הוציא חוק לא לבוא עם כפכפים ולא לבוא עם גופיות.
אז... תחשבו על זה בשבוע של ה"יעני" ערכים
פרחה

הודעהעל ידי לבחור מהמשלחת » יום שני 03 ספטמבר, 2007 16:13

טוב לשמוע שאחרי החוויה המשמעותית שם, אתה לקוח איתך את הרשמים, והראש כל הזמן ממשיך לעבוד ולבדוק איפה עובר הגבול של כפייה וסנקציות וכולי. כפי שאמרת ההשוואה מרחיקה לכת אם כי אולי יש בה משהו...והמשהו הזה הוא, שדוקא בעקבות הזילות שרכשו אז האנטישמים, ימח שמם, כלפי היהודים, אנחנו חייבים להיות כל הזמן עם האצבע על הדופק ולוודא שאנחנו שומרים על כבודנו ועל כבוד האנשים שסביבנו ועל כבוד המקום בו אנחנו נמצאים. אני חושבת שבגלל שאתה בן, קשה לך יותר להזדהות עם התחושה של זילות הגוף כשהולכים בגופייה. אולי אם היית בת או אמא היית מזדהה עם זה יותר...
כשהייתי נערה בתיכון, היו הבנות מתלבשות כך שפה נופל ומשם מציץ..ואני לא יכולתי, הרגשתי רע עם זה, אז "נחשבתי פחות"...תחשוב רגע על בנות שקשה להן עם זה ומרגישות לחץ חברתי שאם הן לא חושפות חזייה הן סקסיות פחות, מעניינות פחות...הרגשה מאד קשה לילדה בת 16. מנסיון...יש הגיון ואחריות מאחורי ההחלטה הזו. אנחנו לא עסוקים בעצמנו...תבדוק שגם אתה לא עסוק רק בעצמך אלא נותן את הדעת על רגשות של אחרים. אולי יש מקום למוסד חינוכי לחנך להתחשבות בזולת...אני בטוחה שעכשיו אתה מבין יותר.
לבחור מהמשלחת

הודעהעל ידי הבחור מהמשלחת » יום שני 03 ספטמבר, 2007 16:59

תקשיבו... אני אמרתי את זה כבר כמה פעמים ואני יגיד את זה שוב... אין שום קשר בין הכבוד שלי או של הבית ספר לבין זה שאני רוצה ללכת איך שנוח לי ולא איך שמכתיבים לי!!!
אני מבין שלפעמים באמת יש את הנושא של לחץ חברתי ואנשים מתלבשים ככה למרות שהם לא חושבים שזה מתאים להם והם עושים את זה רק כי החברה מכתיבה, אבל אי אפשר לשנות חברה שלמה רק בשביל מספר מצומצם של תלמידים!! אני מבין שזאת בעיה והכל אבל אפשר למצוא פתרונות אחרים במקום לנסות ולשנות הרגלים של שנים!!! אתם צריכים להבין אותנו ולבוא לקראתנו במקום לבוא נגדנו!! אתם לא מבינים שיש דברים יותר חשובים מצורת לבוש מסוימת??? מה עם החינוך עצמו?? אולי ישקיעו יותר זמן ומחשבה בצורת החינוך והעברת החומר בצורה הטובה ביותר במקום להתעסק בשטויות כמו העניין הזה!! אתם כל כך שקועים בעצמכם ולא מסוגלים לחשוב לרגע על מה שאנחנו עוברים!! אז מה אם בדור שלכם ובדור לפניכם לא היו דברים כאלה וזה היה נחשב למשהו רע! עכשיו זה משהו שכבר חלק מאיתנו וזה נראה כאילו אתם מנסים לשנות אותנו ולהפוך אותנו להיות יותר כמוכם אבל זה פשוט לא עובד וגם לא יעבוד!! לכל דור יש את הדברים שלו ואת הצורות לבוש שלו!! תפסיקו כבר לנסות להפוך אותנו לרובוטים!! מרגלית חושבת שהיא תהפוך את הבית ספר הזה למקום שבו לא תלמידים לומדים אלה רובוטים!! אנחנו מי שאנחנו!! תורידו את האף מהשמיים ותקשיבו לנו מדי פעם!! מה כל כך קשה לכם להבין שאנחנו סובלים מזה??? את כל הכיף שעוד היה בבית הספר לקחו לנו!! את החופש היחיד שהיה לנו לקחתם לנו!!! שלא לדבר על זה שצריך להוציא עוד המון כסף על בגדים חדשים שיתאימו לחוקים המטופשים האלה!!!! אני לא יודע מה איתכם אבל אני חושב שזאת בושה שהבית ספר ירד לרמה כזאת נמוכה שקובעת לנו מה ללבוש!! ועוד לעשות את זה בצורה דיקטטורית בלי לשאול אותנו את דעתנו על זה!!!! בושה!!! איפה החירות שלנו?? איפה הזכויות שלנו??
תתחשבו קצת מדי פעם!!! תעזרו לנו במקום לעזור לה להפוך אותנו לרובוטים!!
הבחור מהמשלחת

לניק: הבחור מהמשלחת ולאחרים המתלהמים

הודעהעל ידי יעל » יום שני 03 ספטמבר, 2007 18:47

לא הבנתי את המשפט הזה שלך:
"את כל הכיף שעוד היה בבית הספר לקחו לנו!! את החופש היחיד שהיה לנו לקחתם לנו!!!"

האם אינך חושב שזה נשמע מעורר חמלה? אינך צריך ללכת לבית ספר כדי להרגיש כייף,
תשאר בבית ותהלך יחף ובבוקסר.

חושבת שהלכת עם דבריך בהפוך על הפוך:
לא קבעו לכם עם מה ללכת או מה ללבוש,
קבעו עם מה לא ללכת! את מה לא ללבוש!

ומרגישה מתוסכלת כי בעוד כמה מחרים כשתלך לצבא -
האם תבחר ביחידה שהמדים שלה הכי הולמים אותך? (לפי - הבגדים עושים את האדם)
האם תזכור שהגיוס לצבא הנו חובה מוסרית לכל ישראלי באשר הוא?
וזה אומר:
כן המפקד! לא המפקד! וללכת עם נעליים גבוהות גם בחום של 40 מעלות ויותר
והכי שזה אומר לשרת את המולדת - לא שהמולדת תשרת אותי.

הדברים של כל המתלהמים כאן נגד החלטת המערכת - עוררו בי קבס
ולא, אני כל כך זקנה שלא זוכרת את הימים שלי בבית הספר
גם אנחנו כעסנו לא פעם, התווכחנו, אפילו מרדנו , אבל לא הכפשנו את המערכת כפי
שאתם מרשים לעצמכם לעשות בניק של אורח לא מזוהה.
נכון, לא היה אינטרנט - אז דיברנו איש איש בשמו ולא התביישנו
לכן גם הקשיבו לנו.

ההשוואות שנערכו כאן לסלקציה - מבחינתי השפילו את אומרן.

חוקים הומצאו לא כדי שיעברו עליהם
חוקים הומצאו כדי ליצור סביבה מכובדת ומכבדת
ואם אתם רוצים שיכבדו אתכם תתחילו מכך שתכבדו את עצמכם ותוציאו את האיומים
והסחטנות הריגשית מהלכסיקון שלכם.
זה לא עובד ככה!!!

וכמה מלים להורים שתומכים בהתלהמות ורגשנות זו:

לפני שנים ארחנו למשך שנת הלימודים נערה שלא מצאה את מקומה בישוב בו גדלה.
כשסיימה כאן את ביה"ס וחזרה לביתה אמרה בשיחה להוריה ולהנהלת בית הספר שם
כי רק אצלנו הרגישה שאיכפת למישהו ממנה, כשנשאלה לפי מה קבעה זאת,
ענתה: "הם לא איפשרנו לי ללכת לבית הספר בגופיה ומכנסי ספורט קרועים".
עד היום אני זוכרת את האירוע הזה ואת מה שאמרנו לה:
"בבית הספר לא לומדים רק אנטומיה. לכי להתלבש."
גם היא זוכרת ולטוב.

יעלית.
יעל
אחראי

Re: לניק: הבחור מהמשלחת ולאחרים המתלהמים

הודעהעל ידי תלמיד » יום שני 03 ספטמבר, 2007 19:47

יעל כתב:
לא הבנתי את המשפט הזה שלך:
"את כל הכיף שעוד היה בבית הספר לקחו לנו!! את החופש היחיד שהיה לנו לקחתם לנו!!!"

האם אינך חושב שזה נשמע מעורר חמלה? אינך צריך ללכת לבית ספר כדי להרגיש כייף,
תשאר בבית ותהלך יחף ובבוקסר.

חושבת שהלכת עם דבריך בהפוך על הפוך:
לא קבעו לכם עם מה ללכת או מה ללבוש,
קבעו עם מה לא ללכת! את מה לא ללבוש!

ומרגישה מתוסכלת כי בעוד כמה מחרים כשתלך לצבא -
האם תבחר ביחידה שהמדים שלה הכי הולמים אותך? (לפי - הבגדים עושים את האדם)
האם תזכור שהגיוס לצבא הנו חובה מוסרית לכל ישראלי באשר הוא?
וזה אומר:
כן המפקד! לא המפקד! וללכת עם נעליים גבוהות גם בחום של 40 מעלות ויותר
והכי שזה אומר לשרת את המולדת - לא שהמולדת תשרת אותי.

הדברים של כל המתלהמים כאן נגד החלטת המערכת - עוררו בי קבס
ולא, אני כל כך זקנה שלא זוכרת את הימים שלי בבית הספר
גם אנחנו כעסנו לא פעם, התווכחנו, אפילו מרדנו , אבל לא הכפשנו את המערכת כפי
שאתם מרשים לעצמכם לעשות בניק של אורח לא מזוהה.
נכון, לא היה אינטרנט - אז דיברנו איש איש בשמו ולא התביישנו
לכן גם הקשיבו לנו.

ההשוואות שנערכו כאן לסלקציה - מבחינתי השפילו את אומרן.

חוקים הומצאו לא כדי שיעברו עליהם
חוקים הומצאו כדי ליצור סביבה מכובדת ומכבדת
ואם אתם רוצים שיכבדו אתכם תתחילו מכך שתכבדו את עצמכם ותוציאו את האיומים
והסחטנות הריגשית מהלכסיקון שלכם.
זה לא עובד ככה!!!

וכמה מלים להורים שתומכים בהתלהמות ורגשנות זו:

לפני שנים ארחנו למשך שנת הלימודים נערה שלא מצאה את מקומה בישוב בו גדלה.
כשסיימה כאן את ביה"ס וחזרה לביתה אמרה בשיחה להוריה ולהנהלת בית הספר שם
כי רק אצלנו הרגישה שאיכפת למישהו ממנה, כשנשאלה לפי מה קבעה זאת,
ענתה: "הם לא איפשרנו לי ללכת לבית הספר בגופיה ומכנסי ספורט קרועים".
עד היום אני זוכרת את האירוע הזה ואת מה שאמרנו לה:
"בבית הספר לא לומדים רק אנטומיה. לכי להתלבש."
גם היא זוכרת ולטוב.

יעלית.

אתם ההורים תאמינו לי... לא מבינים כלום מצטער שאני אומר את זה ככה אבל זה נכון...
אנחנו מרגישים ככה מה לעשות זה הרגל מלידה או מתחילתבצפר ששינו לנו פתאום...
כמו שההורים שלך מלמדים אותך מהתחלה דברים ולרוב הם לא משתנים ושהם משתנים יש מריבות... אותו הדבר ככה
אנחנו לא מוכנים שישנו לנו את החוק הזה שהיה לנו אותו כול הזמן ומבחינתנו זה כיף ללכת אם גופיות או כפכפים...
ו"יעל" הקטע הזה אם הצבא מצטער להגיד ממש מטופש!!
נכון עוד שנה אנחנו בצבא אבל מה כמו שאמרת "עוד שנה" אנחנו בצבא ובנתיים אנחנו רוצים להנות ממה שיש לנו...

מזה הקטע הזה שהאמאות באות ואומרות לנו שהבנות מתלבשות כמו "זונות"(סורי על המילה אבל זה חיבור של כול מה שאמרתן) אבל מצטער אתן מאפשרות להן לקנות את הבגדים האלה ואתן מאפשרות להן לבוא לבצפר ככה!!!

אבל מה זה הקטע הזה שבנים לא יכולים לבוא לבצפר בלי גופיה מה את כבר תראי?!!?
את השעון החדש את הפצע שקיבל?! אני בטוחשגם אם חולצה רגילה יראו אותו הדבר אצל הבנים...

עכשיו בקשר לזאתי שאמרה על הגופיות שאולי מרגלית עושה את זה בשביל להגן על הגוף זה ממש שטויות... מצטער אבל מותר לבוא אם "חולצה בלי שרוול" אבל מה אם גופיה אסור?! מה ההבדל?! שזה ארוך יותר מגופיה בס"מ או 2?!?!! סתם היא פשוט רוצה להרשים את ההורים אבל מה.. אותנו התלמידים זה לא מרשים

הקטע הזה בכלל של הסלקציה בבוקר זה בושה!! שמרגלית ועוד שניי מורים עומדים בבוקר ובודקים מי אם גופיה ומי בלי, ובודקים מי אם כפכפים ומי בלי ואז מכניסים אותם... מי שאם משהו שהיא לא מרשה היא משאירה אותו בחוץ וקוראת להורים שיביאו לה משהו אחר ללבוש... לפי דעתי זה דבילי כי לחשוב אל האנשים שגרים בפארן... מסכנים!! בושה מה שמרגלית עושה!!
תלמיד

הודעהעל ידי לבחור מהמשלחת » יום שני 03 ספטמבר, 2007 20:39

יש לי תחושה מאד חזקה שאתה פשוט מלא כעס וזעם על המון המון דברים ולא דוקא על הגופיה והכפכפים...
הדברים שאתה כותב ובעיקר הדרך שבה אתה אומר אותם מעלים תחושה של כעס עצום על המבוגרים ובעיקר חוסר אמון, אתה מדבר על המבוגרים כמו על אוייבים וזה עצוב נורא, בעיקר בהתחשב בעובדה שאם היית בפולין אתה קרוב קרוב להכנס לעולם המבוגרים השנוא כ"כ עלייך... כולי תקווה שתוכל בקרוב לראות את הדברים אחרת.

מה שבטוח, אני מאחלת לך שכל החיים שלך כל חופש שאי פעם ישלל ממך יסתכם בגופייה וכפכפים ולא בשלילת חופש זכויות אמיתית. אתה הולך לצבא? תתכונן טוב טוב...דרך אגב שם אף אחד לא מסביר לך שום היגיון של שום דבר.

אם הייתי יודעת שתיקח את עצתי (למרות גילי המופלג...) הייתי מציעה לך לספר להורים שלך איך אתה מרגיש. אולי שיחה טובה איתם תגרום להם להיות פחות עסוקים בעצמם..ותעלה בך סלחנות.
בהצלחה.
לבחור מהמשלחת

הודעהעל ידי דנה » יום שני 03 ספטמבר, 2007 20:41

אני שמחה מכיוון שסוף סוף יש דיון ועניינו לא להאמין - ערכים.

אז א- מי שלא רוצה לא מוכרח לבוא לבית הספר ויכול להשאר בבית. מי רוצה??

ב.קל להפיל על מרגלית אבל כל הצוות יחד עם מרגלית פועל לחינוך.
ג. תודה רבה מרגלית על המתנה שהענקת לנו בתחילת שנה - תיקים לאוכל ו..מצפנים לגדולים. ידעת מה חילקת- עכשו תלמידים שלקחו להם את החופש אולי תמצאו את הצפון? או תגידו תודה על המתנה?
זה ערכים.
דנה

הודעהעל ידי תלמיד » יום שני 03 ספטמבר, 2007 20:59

דנה כתב:אני שמחה מכיוון שסוף סוף יש דיון ועניינו לא להאמין - ערכים.

אז א- מי שלא רוצה לא מוכרח לבוא לבית הספר ויכול להשאר בבית. מי רוצה??

ב.קל להפיל על מרגלית אבל כל הצוות יחד עם מרגלית פועל לחינוך.
ג. תודה רבה מרגלית על המתנה שהענקת לנו בתחילת שנה - תיקים לאוכל ו..מצפנים לגדולים. ידעת מה חילקת- עכשו תלמידים שלקחו להם את החופש אולי תמצאו את הצפון? או תגידו תודה על המתנה?
זה ערכים.

אויש תגידי לי את רואה מה את כותבת?!!? נו מה אז לא בא לי לבוא לבצפר אז אני לא יבוא?!?! מה את ***** בשכל?!?!
זה לא כמו שאת אומרת אתה לא רוצה אז אל תבוא... יש את ההורים שלא יתנו לך וגם אני רוצה שתהיה לי בגרות אבל מה שגם יהיה לי כיף במשך הזמן הזה ולא בחוקים שלא מוצא חן בעיננו... את רוצה לבוא ככה מה אני יעשה?!!? זה לא אומר שאני צריך להידפק ולבוא איך שאת רוצה...
וסבבה תודה מרגלית אבל מה אותי לא קונים במתנה כזאת קטנה...
יפה את נראת אחלה וזה אבל לא תודה אני לא מת על החוקים החדשים שאת אומרת שזה מביא "כבוד" ואני בשמחה רוצה לדעת על איזה כבוד מדובר..?!?! על זה שכבר לא היה 15 שנה?! מצטער אבל הבצפר הזה גם למד בלי ה"כבוד" הזה שלך אני בטוח שהוא ימשיך ככה...
תלמיד

שוב אני

הודעהעל ידי הבחור מהמשלחת » יום שני 03 ספטמבר, 2007 21:05

חס וחלילה באמת אין לי שום שנאה כלפי המבוגרים להפך יש לי המון כבוד אליהם!! באמת..
הדבר היחיד שאני מרגיש כלפי המבוגרים כרגע הוא המון כעס ותסכול!! זה מתסכל מאוד שאתה מאמין במשהו ופתאום לוקחים לך אותו ואף אחד לא מוכן להקשיב לך... זה באמת מתסכל ונותן הרגשה שלאף אחד לא אכפת מה אתה מרגיש כל עוד הסביבה תראה את זה כבסדר.. את מה שאני יכתוב עכשיו אני רוצה שתקראו ברצינות ואני רוצה להגיד לכם שזה לא נובע מכעס או שנאה... פשוט מתסכול עמוק מאוד שלאף אחד כבר לא אכפת..
זה נכון שמרגלית היא לא היחידה איתה גם כל צוות המורים ונכון שכולכם חושבים שזה שאני יבוא עם חולצה בעלת שרוולים זה מכבד מאוד את הבית ספר ונותן הרגשה של סדר ושהכל חיובי אבל הכל לא חיובי... בכלל לא.. כי אני בתור תלמיד בבית ספר שיטים ובתור נער במדינת ישראל מרגיש פגוע ונבגד, אני מרגיש את זה כי כל האנשים שתמיד היה לי כבוד אליהם ותמיד היו שם בשבילי פתאום הפנו לי את הגב ולא מוכנים אפילו לנסות להתפשר... כולם רק נותנים לי כל מיני משפטים כמו "שאלה יהיו הצרות שלך בחיים" או "בצבא זה יהיה אחרת ואז לא יהיה לך אל מי להתלונן"... תבינו בנתיים אלה הצרות הכי גדולות שלי (למזלי) אבל זה עדיין משהו שאני רוצה להתמודד איתו ולנסות לחיות איתו אבל אני פשוט לא יכול, לא בלי שיתנו לי הסבר הגיוני למה...!!! ועוד הצבא יש לי עוד שנה שלמה.. ואולי אפילו יותר.. ועד אז אני רוצה להרגיש את החופש ולדעת שיש לי זכות בחירה ושלא לקחו אותה ממני... תנסו להבין אותי (אני מדבר רק בשם עצמי עכשיו) מגיל צעיר אני רגיל שיש מה שמותר ויש מה שאסור.. אסור לעשן בבית הספר,אסור להיות אלים בבית הספר,אסור להתחצף בבית הספר, ופתאום נותנים לי משהו שלא קשור אליי או לערכים שלי פתאום אסור לי להתלבש כמו שאני אוהב. מה אני אמור להרגיש מזה?? אני אמור להגיד "תודה מרגלית על זה שלקחת לי את הזכות להתלבש כמו שאני רוצה"? לא אני לא..
אני בטוח שמתי שאתם הייתם צעירים היו לכם את האופנות שלכם וגם לכם עשו בעיות לפעמים ואני בטוח שלא וויתרתם כל כך מהר..
ובקשר ל"דנה" מה זה קשור שנתנו לי מצפן?? מרגלית לא צריכה לתת לי מתנות כדי שאני יחשוב כמוה.. אני לא רוצה שמישהו יקנה אותי וזה היה דבר טיפשי ומיותר להגיד..כל הכבוד לה על היוזמה אבל היא לא תקנה אותי במתנות..
הבחור מהמשלחת

הקודםהבא

חזור אל פורום תגובות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד