על ההבדל בין ספיר למושב

זה המקום לשאול שאלות וגם לקבל תשובות. כדי לשאול יש להרשם לפורום.

מנהל: אוסי ניר

על ההבדל בין ספיר למושב

הודעהעל ידי נויה » יום שישי 10 נובמבר, 2006 14:19

אוסי שלום,
בהמשך להתפתחות הדיון על אחזקת הגן בספיר, אשמח אם תשפכי אור על סוגייה שלא ברורה לי כבר זמן רב.

מצד אחד- המועצה מספקת לישוב ספיר ללא תשלום מצד התושבים שירותים שבמושב משלמים עליהם הון תועפות. כמו: גינון, תחזוקת גני ילדים, ספרייה, עד השנה האחרונה גם בריכה, דואר, מרפאה כולל כוננויות חינם,בתי מועצה שנמסרים לטובת הישוב כמו מד"ב בדוגמא שנתנה בפורום הקודם. מקרים כמו שימוש פרטי של התושבים - באישור או שלא באישור- בכלים מכשירים ורכבים של המועצה. המועצה, שכזכור חברי המושבים משלמים לה מיסים לא פחות - אם לא יותר- מתושבי ספיר. ובכל זאת לא נשמע שחבר עין יהב קיבל מהמועצה לשימושו הפרטי טרקטור, עגלה וכו'. בספיר זה קורה על בסיס חודשי. כבר היו מקרים שרכב כזה נתקע ונשבר עקב שימוש קלוקל, והמועצה שלחה עובדים לחלץ ושילמה על התיקון מכספה. כלומר- כספנו שלנו, אנשי ספיר ואנשי המושבים גם יחד.
עוד דוגמא. תושבת ספיר שקיבלה חבילה בדואר ביום שישי ולא יכלה או לא רצתה לבוא לקחתה טלפנה למזכיר, ועובד מועצה הביא את החבילה לביתה. מובן שסיפור כזה לא יכול לקרות בצופר למשל- שם הדואר מגיע אחרי ספיר, דרך אגב. תושבת צופר שנתקעה עם חבילה בדואר בשישי בצהריים יכולה לחלום להתקשר למזכיר. היא תחכה ליום ראשון או תתחנן בפני מחזיק המפתח במושב. הדוגמא הזאת אמיתית. הגברת מספיר סיפרה אותה בעצמה, בגלוי, בפומבי. אין לה מה להסתיר, ובצדק גמור.

מצד שני- המועצה מחליטה לישוב ספיר דברים כמו: מי ינהל את הצרכנייה שלהם? ולא חשוב כמה תלונות מתלוננים התושבים, וכמה טענות וכמה עלבונות וכמה איומים ( ממש כך) האנשים סופגים ממנהל הצרכנייה. הוא חביב המועצה , הוא נשאר ותושבי ספיר אוכלים אותה. מי יגור בבתי המועצה בספיר? מה יהיה תקציב הישוב ועל מה יוצא הכסף. דברים שבישובים אחרים התושבים עצמם מחליטים.

ואני שואלת במלוא הרצינות- מהו הקשר הסימביוטי בין המועצה לתושבי ספיר? הרי ברור שהמועצה לא עושה להם את השירותים הללו מטוב לבה. משהו מכריח אותה לעשות זאת. מה הדבר? ועוד: השירותים שתושבי ספיר מקבלים מהמועצה ללא הנד עפעף - ושוב, בצדק, מאחר והיא מספקת להם אותם - כמו תיקון חלונות בגן, כמו העסקת גננות הגנים כעובדות מועצה או מתנ"ס כולל כל הבונוסים- במושבים משלמים המון כסף כדי שייעשו. למה בספיר ללא תשלום?
ולחלופין - מה במושב משלמים פעמיים?

אשמח לתשובה רצינית ומנומקת.

שבת שלום!
סמל אישי של המשתמש
נויה
משתמש ותיק
 
הודעות: 38
הצטרף: יום שישי 10 נובמבר, 2006 13:58

אוסי שלום!

הודעהעל ידי נויה » יום שישי 17 נובמבר, 2006 14:04

אוסי שלום,
עבר שבוע ולא קיבלתי כל תגובה, גם לא תגובה כללית שמסבירה שאת בודקת את הנושא. ברור לי שהנושא דורש חשיבה ועבודת מחקר על מנת לספק תשובה רצינית כפי שאני מבקשת, אבל היה נחמד לדעת שקראת את השאלה שלי וחשבת עליה.

שבת שלום! :think:
סמל אישי של המשתמש
נויה
משתמש ותיק
 
הודעות: 38
הצטרף: יום שישי 10 נובמבר, 2006 13:58

תשובה לנויה

הודעהעל ידי אוסי ניר » יום ראשון 19 נובמבר, 2006 15:08

נויה שלום,
נעדרתי מן המשרד לכמה ימים וזו הסיבה שעד כה טרם התיחסתי. קראתי את הודעתך. אין ספק שהיא מחייבת תשובה נאותה. הנושא כרגע בבדיקה, אשמח לעדכנך.
אוסי ניר
סמל אישי של המשתמש
אוסי ניר
מנהלי דיונים
 
הודעות: 66
הצטרף: יום ראשון 08 אוקטובר, 2006 14:41

תשובה לנויה

הודעהעל ידי אוסי ניר » יום שני 04 דצמבר, 2006 15:58

שלום רב,
הישוב ספיר מתנהל באופן שונה משאר היישובים מעצם היותו מרכז אזורי וקהילתי ולא חקלאי. רבים מתושבי ספיר עובדים במגזר הציבורי כחלק ממערך השירותים המוניציפליים.
גם המוסדות האזוריים נמצאים בספיר (בתי הספר, מתנ"ס, ספרייה אזורית, חברה לפיתוח, מרפאה אזורית, משרדי המועצה האזורית).
לישוב ספיר אין ועד מקומי המתפקד בצורה סדירה, התושבים אינם מאוגדים במסגרת אגודה שיתופית כיתר היישובים ולכן על המועצה להתערב ולהבטיח את המשך אספקת השירותים לתושבים.
ב"עוגת התקציב" של המועצה ישנם נתחים לכל היישובים בהתאם לצרכים השונים באופן המבטיח את הביצוע השוטף של הפעילויות הבסיסיות כמו תברואה, נוער וכו'... בספיר, שאינה נמנית, כאמור, על היישובים החקלאיים אין מצד אחד השקעה כספית בנושאים הקשורים לחקלאות ומצד שני קיימים שירותים בהם נעשה שימוש משותף ע"י המועצה ותושבי היישוב, כדוגמת בריכה או ספרייה והתקצוב הינו בהתאם.

גנים - מבני הגנים בספיר הם באחריות המועצה לרבות אחזקתם השוטפת. הגננות אינן עובדות מועצה ומשכורתן משולמת ע"י משרד החינוך (בגני החובה) וההורים (בפעוטונים). התשלום אותו משלמים ההורים בפעוטונים בספיר הוא כ-1,200 ש"ח לחודש. המתנ"ס מעסיק את סייעות הגננות בהעדר גוף אחר שיכול לעשות זאת ובמימון מלא של ההורים.

צרכנייה - המבנה בבעלות המועצה ובהעדר ועד מקומי המתפקד באופן סדיר, מבוצעת ההתקשרות עם מפעיל הצרכנייה דרך המועצה. כך היה מאז ומתמיד. המועצה הינה גוף ציבורי המחוייב בביצוע מכרז. בחירת מפעיל הצרכנייה התבצעה במסגרת מכרז מסודר ו"שקוף" שתנאיו פורסמו באזור ובעיתונות מחוצה לו. נציגים מספיר היו שותפים מלאים בתהליך המכרז והבחירה ונטלו חלק בגיבוש הקריטריונים לבחירה, בראיון המועמדים, בדיקת המציעים וכמובן שנכחו בישיבת ועדת מכרזים בה נבחר המפעיל הזוכה במכרז.

הזכרת בדברייך מקרים של שימוש בציוד מועצה למטרות פרטיות. חל איסור בנושא וכאן המקום להדגיש כי רכבי המועצה וכלים אחרים מיועדים אך ורק לשימוש מקצועי ציבורי ולא פרטי. אם ידועים לך מקרים ספציפיים אנא דווחי והם יטופלו. כנ"ל בנושא חבילת הדואר. המקרה אינו מוכר ולכן לא אוכל להתייחס אליו.
סמל אישי של המשתמש
אוסי ניר
מנהלי דיונים
 
הודעות: 66
הצטרף: יום ראשון 08 אוקטובר, 2006 14:41

תשובה לאוסי

הודעהעל ידי נויה » יום שני 04 דצמבר, 2006 17:43

אוסי שלום ותודה על תשובתך המפורטת.

ברשותך אנסח את הדברים שהבנתי על מנת שתוכלי לתקן אותי אם לא הבנתי נכון.

האם כוונתך שלמועצה יש תקציב שמחולק בין כל הישובים , המושבים מחליטים בעצמם מה לעשות בכסף ואילו ספיר בהיותה גוף לא מאוגד כאמור, המועצה מחליטה עבורם? זה נשמע הגיוני עד לרמה מסויימת.
הזכרת את הבריכה והספרייה. ידוע לי שיש תקציב מסויים שמנותב דרך המועצה לקניית ספרים בספריות הישובים, אך איש לא משלם עבור עבודת הספרנית והניקיון והתחזוקה של הספריות. במושב משלמים לספרנית, למנקה ולחשמלאי.
שאלה: האם תושבי ספיר משלמים עבור הספרייה? משלמים משהו, נגיד- 25% ממה שמשלמים במושב, מאחר והיא משמשת את כל האיזור ואת בית הספר?

האם מישהו חוץ מאנשי המושבים משתתף בתחזוק הבריכות במושבים? למיטב ידיעתי לא. גם לפי סכומי העתק שאנו משלמים עבור אחזקת המציל לא נראה כך, אך כאמור איני יודעת לבטח. מה שידוע הוא שמכיס המושבניקים יוצאים מדי חודש סכומי כסף גדולים שנועדו לתחזק את הבריכה, הספרייה, הנוי ולשלם לאנשים שעובדים בהם.
עבור הבריכה לא שילמו בספיר עד השנה האחרונה אגורה שחוקה, זה ידוע.
האם תושבי ספיר משלמים משהו מכיסם עבור אחזקת הנוי בישובם? ולא, אני לא מדברת על השטחים הציבוריים השייכים למועצה, בית הספר וכו', אלא על השטחים בישוב עצמו. כלומר, חוץ מהכסף שספיר מקבלת כמו שאר הישובים עבור מוסדות שונים, המשבניקים משלמים תוספת.
האם בספיר משלמים תוספת עבור אחזקת והנוי?

גנים - באשר לסכום התשלום לגנים, במושב זה יקר קצת יותר אך זה עניין הורים מאחר ומדובר בגנים פרטיים. יחד עם זאת, חוץ ממשכורות משלמים במושב- כל חברי המושב, לא רק ההורים, כסף רב מדי חודש עבור שירותים כגון שירותי חצרן , שחלק מתפקידיו הוא תיקון הגנים, פיצוצים, מיזוג וכו'.
האם בספיר משלמים למועצה תוספת כזו עבור שירותים אלו?

צרכנייה: אם את אומרת שהיה מכרז והיה מקובל על התושבים, צר לי עליהם אך אין מה להתלונן.

מה לגבי המרפאה? אנשי המושבים משלמים מכיסם באופן אישי לכל קריאה או באופן מרוכז מדי חודש עבור שירותי כוננויות.האם בספיר משלמים?

מה בעניין בית הכנסת? המועצה מחזיקה בספיר בית כנסת, כולל כיבוד, נייר טואלט, חשמל - הכל. במושב משלמים מהכיס.
נניח שבספיר קיים בית כנסת איזורי. האם בספיר משלמים ולו רק סמלית? נגיד- חמישית ממה שמשלמים במושב?

אלו הן רק דוגמאות שאני מבקשת לחדד בעזרתן ולהבין מה באמת הולך פה.

לא התייחסת לנושא הדירות. מהן "דירות מועצה" , האם בן של משפחה מספיר זכאי לקנות בית בישוב כמו בן מושב? מי מחליט מי מקבל דירה בספיר?

מובן שלא אעלה פה פרטים נקודתיים לגבי שימוש פרטי, אך אחזור ואומר שהיה מקרה של טרקטור ועגלה שנלקחו ביום שבת 8.5.2005 , על ידי תושב ספיר ששיפץ, נתקעו במהלך העבודה על הכביש הראשי וביום ראשון חולצו ותוקנו על ידי אנשי מחלקת תפעול במועצה. רק לצורך העניין העיתונאי תבדקי איזה חשבון הוגש למועצה בתקופה זו על תיקונים, מה היה הנזק, ומי שילם. אולי תלמדי משהו באמת לא ידעת? אבל מישהו ידע. המחסן לא נפרץ אלא נפתח במפתח. הטרקטור לא הותנע פרטיזנית אלא נפתח במפתח. למי היו מפתחות? ולמי הם נמסרו? - האם זה מפורט מספיק? דרך אגב, אין לי כל עניין אישי במקרה. מדובר בביש מזל אחד שנתפס כי העגלה נתקעה אבל חבריו עזרו להשתיק את העניין. הנקודה העקרונית היא השימוש השוטף, בעזרת גורמים מוסמכים במועצה, בציוד ציבורי לצרכים פרטיים, ורק בספיר.
גם חבילת הדואר הנה מקרה ידוע ולא ברור מה לא מוכר פה? מזכיר המועצה (כולנו יודעים מי הוא) נתן הוראה לאחד מאנשי התפעול ( יש שלושה ולכולם אותו שם. לא בעיה למצוא אותם)להביא חבילה לביתה של תושבת ספיר. המקרה קרה ביום חמישי בצהריים אחרי שמזכירת תפעל המועצה - שהיא גם פקידת הדואר של ספיר - הודיעה לתושבת שהמשרד לא יעבוד למחרת. שאלי נא במחלקת תפעול או את המזכיר. או שאלי את תושבת ספיר, שבודאי תשמח לנדב פרטים.

ושאלה נוספת. לפי דברייך למעשה המועצה עושה לספיר טובה בכך שהיא לוקחת על עצמה את כל השירותים שבמושבים נעשים על ידי האגודה. אם כך הוא הדבר, מדוע קיימת התמרמרות גדולה כזו של התושבים? מדוע יוצאים הם כל שני וחמישי בתביעות לעצמאות? המצב הנוכחי נראה על פניו נוח וזול מאוד. ובכל זאת האנשים בספיר מתלוננים השכם והערב על עוול נעשה להם, על חוסר צדק וחוסר שיתוף. האם אלו תלונות שוא? קצת קשה להאמין שהמועצה עושה זאת לטובת התושבים בלבד. סתם ככה מתנדבים לסדר להם את המדרכות, הגנים, הדשא, המועדון, הבריכה, כי אין להם אגודה?....

והערה אחרונה: אני רוצה להבהיר שמטרתי אינה לגרום שתושבי ספיר ישלמו עוד 1500 ש"ח בחודש. ממש לא! מטרתי היא שאני לא אשלם אותם. ייתכן כי המועצה מצליחה בתקציב של ספיר לתת שירותים לתושבים שהנהלת המושב אינה מצליחה לתת לתושבי המושב בתקציב דומה? אולי הבעייה היא בהנהלות המושב שגובות מאתנו כספים רבים שלא בצדק? אולי הניהול הלא נכון הוא במושב ואפשר לקחת דוגמא מהמועצה - התקציב של ספיר מגיע אליהם, והתושבים לא משלמים כלום חוץ מארנונה ותשלומי שכר לגננות בגנים פרטיים! למושב מגיע תקציב מושב בדיוק מאותו מקור שמגיע תקציב ספיר וראה זה פלא! החברים משלמים עוד אלפי שקלים מדי חודש על עניינים ציבוריים כמו נוי, ספרייה, חצרן, מזכירות, מרפאה, תרבות, ועוד ועוד.. אפילו צילום או פקס שחבר מושב רוצה לצלם באופן פרטי במשרד של המושב מחוייב בתשלום קפדני. בספיר כל אחד נכנס למשרד הקרוב (המשרד של המועצה, כזכור) ומצלם ומפקסס כאילו שלו הוא.

התהייה שלי היא פשוטה: אם בספיר ניתן לא לשלם עבור שירותים הניתנים לציבור, למה במושב משלמים.

אשמח לקבלת עוד מידע.

בברכה
נויה
סמל אישי של המשתמש
נויה
משתמש ותיק
 
הודעות: 38
הצטרף: יום שישי 10 נובמבר, 2006 13:58

תשובה לנויה

הודעהעל ידי אוסי ניר » יום חמישי 07 דצמבר, 2006 11:25

שלום רב,
המועצה מתקצבת את כל היישובים בערבה בהתאם לצו המועצות האזוריות, בתחומים ספציפיים בהם האצילה סמכות ליישוב לבצע פעולות ולתת שירות. הסכומים משמשים לתחום המסוים במסגרתו תוקצבו והמועצה מוודאת כי במסגרצ תקציב הוועד המקומי נכללת הוצאה מתאימה. כך הדבר בנושא תברואה, נוער וכו'... היישוב ספיר מתוקצב גם הוא במסגרת זו ובסכומים שיאפשרו שמירה על רמה נאותה של שירותים מוניציפליים. תקציב היישוב ספיר נערך בשיתוף עם וועד היישוב (כשהיה פעיל באופן מלא) וכיום, יחד עם נציג היישוב במליאת המועצה. התקציב מאושר ע"י מליאת המועצה מדי שנה באופן מסודר. מאחר ולספיר אין כיום יישות חשבונאית ומשפטית פעילה (כפי שקיים ביתר היישובים), הפעלת התקציב של ספיר מבוצעת ע"י המועצה, בהתאם לתקציב שאושר.
ייחודו של היישוב ספיר הוא בהיותו המרכז האזורי בו מתגוררים עובדי ציבור רבים. מעבר ל"שטח המועצה" (משרדים, מתנ"ס, בתי הספר וכו'..) יש חשיבות ציבורית לשמירה על מראה היישוב וניקיונו ולפיכך המועצה רואה בכך חלק מתפקידה, כמובן נדרש שיתוף פעולה מצד התושבים. בהתאם לכך, קיימים נושאים ציבוריים שהמועצה מטפלת באמצעות מחלקות הביצוע שלה וכן מקדישה מתקציבה כמו הגינון בשטחים הציבוריים (לא בגינות הפרטיות). ביישובים החקלאיים מתקצבת המועצה נושאים אשר אינם קיימים בספיר כגון: תברואה, טיפול באתרי פסולת או דרכים חקלאיות.
ספרייה - הספרייה בספיר היא אזורית. כל תושב בערבה, בספיר וביתר היישובים, רשאי להחליף ספרים בספרייה ללא תשלום (בכפוף למתן פיקדון של 100 ש"ח). המועצה מתקצבת באמצעות הספרייה האזורית בספיר, סכום של 6,000 ש"ח לשנה כל ספרייה ביישוב לצורך רכישת ספרים.
גנים - משרד החינוך מעביר, דרך המועצה, לכל יישוב סכום לאחזקת הגן. מבני הגנים בספיר הם בבעלות המועצה ולכן המועצה אחראית למצבם. המועצה משתמשת בין היתר בתקציב זה לאחזקת הגנים. בנוסף, מדי תקופה (כפי שקרה בשנת 2004) מעבירה המועצה תקציב מיוחד ליישובים לשיפוץ הגנים ומובן כי גם הגנים בספיר זוכים לשיפוץ הנדרש.
מרפאה - אין אחות כוננית בספיר והתושבים אינם משלמים תוספת כלשהי.
בית הכנסת - בית הכנסת הוא אזורי ומשמש את כל תושבי הערבה. אחזקתו השוטפת מתבצעת ע"י המועצה. בעבר, חלק מן התקציב הגיע ממשרד הדתות אולם כיום, המועצה נושאת בעלות אחזקתו כאחראית לקיום השירות לכל תושבי האזור.
דירות בספיר - כל הדירות בספיר, למעט 25 דירות שנרכשו ע"י המועצה (למטרת שיכונם של עובדי הציבור הנדרשים- מורים וכו'...), הינן בבעלות מדינת ישראל ומנוהלות ע"י חברת "עמידר". ההחלטה מי זכאי לרכוש או לשכור דירה אינה בסמכות המועצה והיא נקבעת ע"י "עמידר" בהתאם לקרטריונים של הדיור הציבורי. המועצה לא "תיאמה" עם אף גוף פינוי של משפחה ואין בסמכותה לעשות כן.
טיפול בגינות של דירות מועצה - באותן 25 דירות שרכשה המועצה, קבעה הנהלת המועצה סטנדרט אחיד של מצב בו יקבל השוכר את הדירה- דלתות, ארונות מטבח, חדר רחצה וכו'... בהתאם לכך גם הוכנו החצרות של אותן דירות- גדר, שביל כניסה וכו'.
המועצה אינה מחזיקה את הגינות והאחזקה השוטפת היא באחריות השוכר.
סמל אישי של המשתמש
אוסי ניר
מנהלי דיונים
 
הודעות: 66
הצטרף: יום ראשון 08 אוקטובר, 2006 14:41

הודעהעל ידי נויה » יום חמישי 07 דצמבר, 2006 14:55

אוסי שלום,

שוב תודה על תשובות מהירות ועניניות.

קראתי מה שכתבת, ויש רק שני עניינים לא פתורים:

את אומרת: "ב"עוגת התקציב" של המועצה ישנם נתחים לכל היישובים בהתאם לצרכים השונים באופן המבטיח את הביצוע השוטף של הפעילויות הבסיסיות כמו תברואה, נוער וכו'... בספיר, שאינה נמנית, כאמור, על היישובים החקלאיים אין מצד אחד השקעה כספית בנושאים הקשורים לחקלאות ומצד שני קיימים שירותים בהם נעשה שימוש משותף ע"י המועצה ותושבי היישוב, כדוגמת בריכה או ספרייה והתקצוב הינו בהתאם. "


איך ניתן להסביר שבמושב משלמים תוספת חודשית מכיס החברים ובספיר לא ומקבלים אותם שירותים? האם השקעת המועצה בנושאים חקלאיים באה על חשבון ההשקעה בנוער בנוי ובבריכה ולכן משלמים?

לפי מה שכתבת תושבי ספיר אמורים לנשק את ידי המועצה יום יום. בפועל וכפי שהובע בפורום , ברחוב ובאסיפות שונות יש מרמור וכעס רב וקריאות לעצמאות עולות מפעם לפעם. איך אפשר להסביר את זה? - (אולי מישהו מספיר יסביר?)
סמל אישי של המשתמש
נויה
משתמש ותיק
 
הודעות: 38
הצטרף: יום שישי 10 נובמבר, 2006 13:58

לנויה

הודעהעל ידי אוסי ניר » יום חמישי 07 דצמבר, 2006 23:05

נויה שלום רב,
התכתובת ביננו ארוכה ומעניינת. שאלות על ההבדל בין ספיר לישובים עולות לא פעם וכאן נוצרה הזדמנות מצוינת להגיב, לענות, להסביר ולבאר נושא שמעניין רבים. מקריאת דברייך עולה בבירור שאינך תושבת ספיר אך בשאלותיך את עושה שירות עצום ואין לי ספק שתושבי ספיר הקוראים את התשובות נחשפים שוב לסל שירותים נרחב המסופק ע"י המועצה.
כתבתי בתשובותיי הקודמות ואני מציינת גם עתה כי בעוגת התקציב של המועצה יש נתחים לכל הישובים. התקציב לישוב מחולק בשיתוף ובתיאום עם הנהלת הישוב ומאושר באופן מסודר במליאת המועצה.
התוספת הכספית אותה הנך נדרשת לשלם בישוב הינה כנראה על שירותים נוספים מלבד מה שמעניקה המועצה. בבקשה בידקי מול הנהלת יישובך מהם השירותים הנלווים.
הזכרת בדברייך את הבריכה בספיר ולכן כדאי לדעת שגם בספיר משמלמים עבור הבריכה- 800 ש"ח למשפחה לעונת הרחצה. כך היה בקיץ 2006.
ובנושא העצמאות....הרצון לעצמאות מושרש בכולנו אך צריך לבחון גם מסוגלות. לישוב ספיר אין בשנים האחרונות ועד מקומי המתפקד באופן רציף, סדיר ויציב מול המועצה. לכשיהיה ועד שכזה, ניתן יהיה לצעוד לכיוון העצמאות.
אם מעניינים אותך נושאים נוספים, אני מזמינה אותך להפגש עם בכירי המועצה האזורית שבודאי ישמחו להוסיף ולחדד. בתקופה זו אנו מסיימים את סבב המפגשים בישובים ואני מקווה שאכן השתתפת בהם.
לאחרונה התחלנו במשלוח של אגרת חדשות מראש המועצה לתושבים. ראש המועצה תשמח להרחיב על נושאים המעניינים את התושבים. אשמח, כמובן, לעזרתך בנושא.
סמל אישי של המשתמש
אוסי ניר
מנהלי דיונים
 
הודעות: 66
הצטרף: יום ראשון 08 אוקטובר, 2006 14:41

הודעהעל ידי נויה » יום שישי 08 דצמבר, 2006 9:44

אוסי שלום,

קיבלתי מידע ואכן אפנה להנהלת הישוב לבירור נוסף. לדעתי משהו מוגזם לגמרי בתשלומים החודשיים שמשלמים במושב.

לעת עתה קיבלתי פחות או יותר את התשובות שרציתי, אם יהיו עניינים נוספים ודאי אפנה אלייך שוב.

תודה ושבת שלום!

נ.ב. אשמח אם תושב ספיר יוכל להאיר את העניין מנקודת מבט פנימית.
סמל אישי של המשתמש
נויה
משתמש ותיק
 
הודעות: 38
הצטרף: יום שישי 10 נובמבר, 2006 13:58


חזור אל שאלות ופניות לעובדי ציבור

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד

cron