הירקון זורם ונשפך לים הסמים גם?

כל מה שיושב לכם על הלב, ולא מתאים לפורום אחר.
כדי לכתוב יש להרשם לפורום.

מנהל: גילה טל

הירקון זורם ונשפך לים הסמים גם?

הודעהעל ידי אב מודאג » יום חמישי 21 יוני, 2007 22:51

שלום לכם,

אני קורא כל יום את הפורום ורואה שדברים לא מסתדרים רציתי לשתף אותכם במשהו.
לפני כשבוע צ'רלי השוטר פשט לאחד הבתים של מנטה ומצאו סמים ונלקחו שתי עובדים למעצר.

אני יודע שבישוב ספיר הדירות מושכרות לעובדי מנטה ומקדונלדס והתושבים כלל לא מרוצים ממה שקורה שם.

מנהלת מנטה בחורה בשנות ה-20 משתפת עימם פעולה ויודעת כי ישנה כמות של סמים אז תגידו לי אתם?
1. מה אנחנו עושים עכשיו שאנחנו יודעים שיש סמים ויודעים איפה?
2. איפה אנחנו כקהילה נכנסים לתמונה ומאמת מרימים את הערבה על הרגליים?
ככל הידוע לי כי תושבי ספיר מאוד קשה להם ההתמודדות עם העובדים הנ"ל וכי נמאס להם שמזכירים את הבתים של המועצה ו/או בתים אחרים בספיר לאנשים שאין להם בסיס להשתקע פה. האם הפעם גם אנחנו תושבי הערבה מפרן ועד עידן נתייחס לדבר כאילו לא קיים? האם ספיר הופכת להיות תחנת מעבר ? ואם כן אז למה אנחנו צריכים את הישוב הזה? ואם לא בואו נקום ונטפל בו כמו שצריך ונרים אותו על רגליו כי הם התושבים שם באזור המועצה הם התושבים שמשרתים אותנו הקהילה מסביב.

אני מקווה שדברי עברו בצורה הנכונה ולכל תושבי ספיר קצת סבלנות אנחנו ננסה לעזור לכם לחזור ולהיות הישוב לדוגמא
אב מודאג

הודעהעל ידי לאב המודאג » יום שישי 22 יוני, 2007 1:59

אולי ועדת נוער אזורית היא כתובת כדי לסייע, הנוער הוא הראשון העומד בסיכון כשמדובר בסמים..
לאב המודאג

ספיר

הודעהעל ידי גידי בר שלום » יום שישי 22 יוני, 2007 8:50

לאב המודאג
כל הכבוד, תושבי ספיר משוועים ליד מושטת שתעזור ליישוב להפוך מיישוב חלש ליישוב מוביל.
הנ"ל יקרה רק אם תושבי הערבה יבינו כי החוליה החלשה קובעת את חוזק השרשרת.
שבת שלום
גידי
גידי בר שלום
משתמש חדש

ועדת נוער איזורית

הודעהעל ידי אמא » יום שישי 22 יוני, 2007 9:35

ועדת נוער מקומית / איזורית / מחוזית / ארצית.... אינה תחליף לחינוך בבית!!
לכל הורה אחריות לילדיו!!
אגב, גם המורה / המנהלת / ביה"ס / משרד החינוך אינו תחליף לחינוך בבית!
קחו אחריות על ילדיכם.
אמא

לאב המודאג

הודעהעל ידי עוד אמא » יום שישי 22 יוני, 2007 10:59

סוף , סוף ! מרגישים שיש מישהו שאיכפת לו אני מעריכה אותך ומקווה כי עוד תושבים מהמושבים יתנו כתף לתושבי ספיר .
אל תשכחו כי ילדי הערבה גם עובדים במנטה ובמקדונלדס' אל תתנו לילדנו להגרר וליפול לסמים .
עוד אמא

תמיכה

הודעהעל ידי אמא ד » יום שישי 22 יוני, 2007 11:42

גם אני תומכת בך, הנוער שלנו בסכנה
אשמח לשתף פעולה בכל מטלה
אמא ד

הודעהעל ידי תוהה » יום שישי 22 יוני, 2007 13:04

:lol: איך תשתפו כולכם פעולה?
אתם לא יודעים מי הוא מי! איך תיצרו קשר? אתם לא מזוהים..
איזה קטעים פה...
בטח זה עוד דיון נפלא שיצא ממנו כלום ושום דבר.
תוהה

??????????????

הודעהעל ידי קריגן ורד » יום שישי 22 יוני, 2007 13:59

לאב המודאג שלום
אני חושבת שעלייך לדאוג בראשית לסמים שיש במושבים ולא רק במנטה או אולי מקדונלדס.
ראיתי בני נוער מסוממים והסיפורים על מעלליהם של יקירי המושבים וחבריהם לא חדשים אז תפסיק לנפנף בזה כאילו שספיר היא יצרנית של ספקי וצורכי סמים.
דבר נוסף האם אני או כל משכיר של נכס צריכה לקבל אישור ממך או תעודת הכשר מכל אחד אחר על מנת להשכיר את רכושי?
האם אני נכנסת למישהו למושב ומבקשת שלא ישכיר את נכסיו?
ספיר היא ישוב נפלא. וגם המשכירים כתושבים לא ירצו שתהיה בה איזו שהיא פעילות פלילית זו או אחרת.
יש להפריד בין תופעה כלל איזורית לבין ספיר .
ספיר תהיה חזקה בזכות עצמה היא אינה זקוקה למחיאות לכפיים ומילות עידוד ובטח שלא לרחמים אני לא ראיתי אף אחד מספיר ש"משווע ליד" ואני חושבת שגידי הגזים בתיאורו הדרמטי.
ואני בטוחה שאין אנו ה"חוליה החלשה" ציטוט מהטלוויזיה ודרמה בואו נשאיר לשחקנים ולחולמים ולא לאנשים בעלי חזון אמיתי.
שיהיה לכולנו סוף שבוע טוב ומפוכח.
.
קריגן ורד

ועוד על ספיר

הודעהעל ידי גידי בר שלום » יום שישי 22 יוני, 2007 14:39

ורד היקרה
גם אני כמוך מאמין בעתיד של ספיר, אך לצערי ללא סיוע אזורי, אין לנו סיכוי להקים ישוב משגשג כמו שאנחנו רוצים.
הגיע הזמן שתושבי הערבה יבינו כי ספיר הינו חלק מהערבה התיכונה ואם היישוב נמצא בקשיים כבר הרבה שנים, יש לכולנו תושבי ספיר ותושבי הערבה חלק בכך.
אם נכיר בעובדות, אני מאמין כי חולשת היישוב שנים רבות תסתיים, אני מבקש מכל תושבי הערבה מושבניקים ותושבי ספיר להתגייס יחד להביא את ספיר למקום הרואי לו. מקום של לקיחת אחריות מחד, והכרה כי יש בערבה יישוב עם צרכים אחרים ותכנים שונים שגם להם יש מקום בערבה. שהערבה תהיה של כולנו ולא רק חקלאות מתקדמת ומושבים משגשגים (כן ירבו) גם יישוב עירוני שישתלב ויתן שירותים למושבי הערבה, למועצה האזורית, והעיקר שיהווה אבן שואבת לנקלטים חדשים שאינם חקלאים.
שבת שלום
גידי
גידי בר שלום
משתמש חדש

לגידי היקר

הודעהעל ידי קריגן ורד » יום שישי 22 יוני, 2007 15:46

עד מתי נשים את עצמנו במקום של אומללות וצורך?
ספיר זקוקה רק ליחד הפנימי שלה ואילו אתה בכל פעם שמזכירים אותה במובן שלילי זה או אחר תומך ומצדיק את העמדה המטופשת הזאת.
גידי הגיע הזמן להבין שספיר לא זקוקה לספונספרים ותומכים למינם !
ואם אני לא טועה גם אתה ממש כמו כל אחד אחר השכרת את ביתך בשנה שלא היית כאן .לי לא זכור שהיית צריך לבקש רשות ואוי לנו אם נגיע למצב שלו אתה מריע לו כל כך.
כל ההתרפסות הצביעות והעמדות הפנים תמו ,אזלו התירוצים למינם.
ספיר יפה ונהדרת בדרכה שלה היא לא צריכה שיסנגרו עליה כל הזמן היא לא זקוקה לתרומות ואם אנשים כמוך היו מפסיקים להריע לאנשים שאפילו לא גרים בישוב ובטח לא מכירים את הדינמיקה החברתית בה אז נושא האומללות לא היה עולה על הפרק כלל.
מי שמרגיש דפוק ,אומלל או לא מסופק בגלל כל דבר זה או אחר יכל לנקוט בכמה דרכים
1.לעזור באופן אישי (בלי לנסות "למכור" את ספיר )
2.לחזור כלעומת שבא.

מספיק עם הבכי והיללות הבלתי פוסקות. מספיק עם חיפוש נוסף אחרי "המשקיע המבטיח"
אני גרה בערבה מאז הייתי ילדה ואני מכירה את הציביון החברתי אחרי עשרים שנה בספיר אני יכולה להגיד שספיר תצליח אולי לא מהר כפי שהיית רוצה אבל ספיר מתפתחת.

---ההודעה נערכה--- [המערכת]
קריגן ורד

ספיר

הודעהעל ידי גידי בר שלום » יום שבת 23 יוני, 2007 10:20

לורד שלום
לתקוף אותי אישית משום שאני לא חושב כמוך שספיר מתנהל טוב ונכון זה בסדר אבל לא מקדם הרבה.
( "מישהי" לסתתר באנונימיות ולהטיח שקרים אינו ראוי לתגובה) ---נכון, התגובה נמחקה - אין לתקוף אנונימית מי שכותב מזוהה! -- [המערכת]
אני לא מקטר על ספיר או על מצב היישוב, אני רואה כי לספיר אין הנהגה כבר הרבה שנים, היישוב מלוכלך ולא מטופח.
את זאת אני רוצה לשנות.
ישנם בספיר הרבה דברים יפים וטובים בעיקר התושבים מסבירי הפנים והחמים.
ורד אם נגיד שאין בעיה, לא בטוח שהבעיה תפטר.
אני מאמין כי תיקון המצב ניתן ע"י איחוד כוחות של : תושבי ספיר, מועצה ומושבי הערבה.
שבת שלום
גידי
גידי בר שלום
משתמש חדש

לגידי

הודעהעל ידי קריגן ורד » יום שבת 23 יוני, 2007 10:58

גידי יש לי הרגשה שכל השיח המתנהל פה בפורום נועד על מנת לקדם אותך לדבר אחד.........
אז ככה כרגע יש דור חדש ואני מקוה שיבחרו נבחרים לספיר שיוכלו לתרום אתה את שלך עשית.
עד עכשיו נעשו הדברים משום ששולמו משכורות עובדה שברגע שנגמר הכסף התאדו הרצונות והמעשים הטובים.
מספיק עם השטויות תמורת משכורת כל אחד יעשה את העבודה.
אבל אנו צריכים מתנדבים אמיתיים מהישוב ללא אינטרס אישי.
ויש אמירה חכמה ביותר שדווקא תתאים למצב:"[b]אם אתה גר בבית מזכוכית ראוי שלא תשליך אבנים.
לא באתי לתקן אנשים ואני מדברת בשמי בלבד אם כי אני מאמינה שיש אנשים שמסכימים איתי.
קריגן ורד

לורד

הודעהעל ידי דנילה » יום שבת 23 יוני, 2007 12:38

ורד,
אני מלווה את הודעותייך המזוהות ומאוד מעריכה את דעתך, סבלנותך וסובלנותך.
בעניין גידי נראה לי שיש הסחפות!!

גידי היה מזכיר הישוב ספיר - הראשון שהצליח לקבל משרד מהמועצה לטובת ספיר פרופר. פעם זה היה חשמלייה והמשרד של ספיר היה לא מגובש. גידי פתח תיקים, התעקש ונלחם וקיבל מחשב, נסע, עשה, צעק על מנת לקבל תשובות מהמועצה- וגם קיבל, דאג לתושבים- אל תשכחו לו את זה!!וכן, הוא קיבל משכורת, אז מה? מי עובד בחינם? האם את מקבלת אנשים לצימרים שלך לשם שמיים? ודאי שלא. האם בעלך, חברייך, שכנייך, משפחתך - כך האנשים שסביבך, יוצאים לעבודה ללא תמורה כספית? אדם שעובד ללא שכר- כלומר ללא תפקיד בעל אחריות וחובות שנגזרות מכך שהוא מקבל שכר ולא עושה זאת בהתנדבות- לרוב לא עושה זאת בלב שלם ולא עד הסוף.
וכן, כולנו יודעים שאודטה אמך עושה תפקיד זה עכשיו בהתנדבות ובהצלחה, אבל כמה אודטה יש??
לגידי יש את החשיבה שלו ואת התיאוריות שלו, וזה לגמרי בסדר, את לא חייבת להסכים אתו והוא לא אתך, אבל אל תקחו לו את הקרדיט האמיתי שמגיע לו. גם לא במקום לזלזל בסדנא של להוולד מחדש. לא לטעמך? אל תשתתפי ואל תשלחי חברים לשם. אבל לא נאה לחבל בפרנסה של אדם. כמו שאמרת: מי שגר בבית זכוכית... האם את (ואמך) לא למדתן ועוסקות ומפרסמות עצמכן בתחומים פרא-רפואיים , עיסוי, אבנים חמות, איור וודה..שגם בהם אפשר להאמין או לא להאמין? ואיש לא לעג לכך.
אם גידי מאמין שספיר נראית כך, שיאמין.
אני ואת לא מרגישות מסכנות ומנוצלות, אלא צעירות ובעלות תושייה- אז בואי נעשה משהו יחד, אני ואת ועוד אנשים שכוחם במתניהם ויש להם חשיבה צלולה ואופטימית.

:D בברכת חברים!!
דנילה

לדנילה

הודעהעל ידי קריגן ורד » יום שבת 23 יוני, 2007 14:42

אני סיימתי את כל התכתובת בנושא זה.
הבעתי דעה ואני עומדת מאחורי כל מילה שכתבתי ולא אני לא מתנצלת על אף מילה אפילו לא לשניה.
אם את או אתה תרצו לשמוע נימוק מדוייק לכל מה שכתבתי על קצה המזלג תוכלו לשאול אותי ישירות.
בלי מסכות בלי כינויים בלי לשחק משחקי ילדים.
ולגבי הצימרים שהזכרת אני יודעת מה אני מוכרת ומי קונה את זה הלוואי וכולם היו כמוני.
קריגן ורד

מספיק ............

הודעהעל ידי אב מודאג » יום שבת 23 יוני, 2007 14:44

ורד יקרה,

אני יודע טוב מאוד מה מטרתו של כל תושב ותושב בספיר, אל תחשבי לו לרגע אחד להפוך את הפורום הזה למלחמה אישית ועוקצנית על גידי.

יכול להיות שגידי עשה טעויות וכמו כל אדם בתפקיד כזה או אחר עושה טעויות ובמקרה בספיר גם אמא שלך עשתה המון טעויות לטובת האינטרסים האישיים שלה.

אז כדי שלא נהפוך את דיון לשדה קוצים אני אומר לך עובדי מקדונלדס+מנטה שמשכירים בתים מהורייך מעשנים סמים וילדנו מגיעים לעבודה ובקשר יום יומי אייך את יכולה לשכנע אותי שילדנו ל א מעשנים "בחברה".

נכון אני אב מודאג ומודאג מאוד אני חושב שאנו המושבניקים צריכים לקום ולתת לישוב שלכם יד יד חזקה ותומכת. יד שתוכל לעזור ברמה החברתית, מקצועית ואפילו אירגונית.
אין בזה שום דבר פסול ספיר לעולם לא תוכל להיות מאוחדת כמו לפני עשר שנים וזה בשל המצב של הכניסות והיציאות של התושבים.
אין דבר כזה שתושבי קבע יקבעו כללים , ילחמו, יתנו את נשמתם בזמן שחצי ויותר נכון 60% מהתושבים הם עובדים מבחוץ, עובדי מועצה שהגיעו לשנה שנתיים בקושי.

אני רוצה לומר לך גידי נכון שישנם אנשים שרוצים לנסות להצליח ללא תמיכה מבחוץ ומי כמוך יודע שזה לא ניתן עבודתך בזמנו בישוב היתה ראוי לשבח.

מקווה שהבנתם - ילדנו אם לא כביש הערבה אין להתייחס אליהם כאל עליה וירידה צריך לשמור את הפרחים שלנו כמו שאנו יודעים ולא צריך תוספות מבחוץ.

---ההודעה נערכה--- [המערכת]
אב מודאג

הבא

חזור אל פורום תגובות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים