עצומה מקוונת למען השוק

כל מה שיושב לכם על הלב, ולא מתאים לפורום אחר.
כדי לכתוב יש להרשם לפורום.

מנהל: גילה טל

לנעמה

הודעהעל ידי קריגן ורד » יום שלישי 11 מרץ, 2008 23:31

נעמה מה הוא ריאלי בעייניך?
אל תשכחי שלכל אדם בין אדם שעומד בנקודת איקס ולאחד שעומד בנקודת אפס יהיו נקודות ראיה שונה של ראליזם.
יתכן והראליזם שלך אינו תואם את שלי ושלי את שלך וזה לגיטימי לחלוטין מעבר לכך לא אני זו שצריכה להסתכל במה אדם עושה בכספו כי כל אחד עושה מה שראוי בעניו ולפי יכולתו אף אחד לא נתן לו מתנות מה אתם באמת חושבים שיש צורך למלא ציפיות ולהנמיך פרופיל ולו שלא לפגוע או לנקר עיניים.זה עניינו במה הוא נוהג בין אם רכב פאר ובין אם בעגלה אליה רתומה סוסה.
שנית למיטב ידיעתי חוץ ממושב אחד שבו מנהלים את הצרכניה שני חברי מושב אין בערבה עוד צרכניה המנוהלת על ידי חבר מושב ואני כותבת זאת על מנת להמחיש ולחדד את הנקודה.
עוד דבר קטן שולי אבל שייתן חומר למחשבה,את באמת חושבת שיש מישהו בספיר שיכול היום להשקיע משהוא כמו חצי מיליון שקל רק כדי לקבל את הצרכנייה לידיו?כי אני לא שמעתי על אחד שמוכן אפילו לשקול את זה.(כל הטוב שבצרכניה עולה כסף והרבה)שלא לדבר על להשתעבד למקום כל יום כל היום עם תושבים שבאים לקנות בצרכניה את הצדקנות הפלצנית שלהם
אנפץ לכם מיתוס עתיק נוסףהמועצה לא נותנת מתנות לא לאשר, לא לי ,לא לכם וגם לא תיתן.המועצה עושה מה שכל מועצה אחרת בארץ עושה.
תפסיקו לחפש את הסקנדל,השערוריה וכל מיני השערות שנזרקות לפורום בכל רגע.
עובדה קיימת וברורה היא שחוץ מכמה שאפשר לספור אותם על יד אחת כולם נורא גיבורים בעילום שם.
לצערי אני מגלה כמה מקום קטן הוא כר פורה לתככים והשתלחויות חסרות רסן באנשים טובים וראויים.
אז הנה בפומבי גם אני מודה לאשר ויניב על הכל.

קריגן ורד

תיקון טכני

הודעהעל ידי shlomo47 » יום רביעי 12 מרץ, 2008 7:07

ברור שהמועצה לא נותנת מתנות אך אם לא הבנת החשד הוא שהיו במועצה אנשים שקיבלו מתנות - ואני מדגיש שמדובר בקדנציה הקודמת.
shlomo47
משתמש ותיק

שלמה

הודעהעל ידי קריגן ורד » יום רביעי 12 מרץ, 2008 8:12

למה תמיד אבל תמיד ,יש לנו כבני אדם את את החשד התמידי שיש מישהו תורן שזה או אחר משחדים ומקבלים טובות הנאה?
לא כולם גנבים או רמאים או משוחדים.
אתה עם כל הכבוד אלייך וליוזמה הברוכה שלך, די מתסיס את הפורום ואת האיזור.
אפשר לעשות את זה בכבוד.
הקדנציה הנוכחית במועצה רק החלה את דרכה תנו ארכה לנשימה.לפי דעתי ישדברים חשובים יותר שזקוקים לטיפול דחוף של המועצה כמו מרפאת ספיר שזקוקה בדחיפות לשיפוצים,כמו מדרכות ספיר זה משהו שכן דחוף .שילד לא יפול שיהיה לך ולי ולאאחרים מקום ראוי לשבת בהמתנה לרופא אולי אפילו זה יהפוך למקום שבו לא נשמע את כל מה שנאמר בפנים,שאלו שיוצאים מרופא עור לא יתנשו בנשים שיצאו מרופא נשים.
ומה על מועדון המבוגרים של ספיר שמוזנח ומסריח?
יש מקום לכל הרבה דברים חשובים יותר שכרגע שוק או למי נתנו סנדוויץ זה או אחר חינם פשוט לא כל כך חשוב.
הריי אנו איזור קטן יבואו אנשים פעם או חמש לקנות מוצרים וירקות ואז ירצו או לא הם יבצעו קניות במקום אחר זול יותר מניסיון אישי כשאתה כבר שם אתה פשוט קונה הכל כי אין לך כוח להיסחב עם המטלה הזאת והלוואי שאתבדה.
ביום השוק שלפני שבועיים לא הייתי באיזור, לשימחתי השבוע אהיה ואני מברכת על היוזמה אבל אני בהחלט סבורה שיש ואפשרי הדבר לקיים את השוק במקום אחר.
קריגן ורד

מה חשוב יותר!

הודעהעל ידי shlomo47 » יום רביעי 12 מרץ, 2008 10:24

זה עניין סלקטיבי.
אני לא מסכים עם אף מילה שלך אבל מכבד את זכותך להגידם וגם לא מתכוון להתיחס.
עם זאת אני לא טוען כמוך שמה שחשוב לך חשוב יותר ממה שחשוב לי.
תפתחי שרשור בפורום ותכתבי שם על מה שחשוב לך.
אדרבא אולי תצליחי גם לשנות דברים אבל זה ממש לא שייך לשרשור זה.
shlomo47
משתמש ותיק

לורד

הודעהעל ידי גיבורה עלומת שם » יום רביעי 12 מרץ, 2008 11:12

אני רוצה להתייחס להודעה שלפני אחרונה שלך:

לגבי מיקום השוק - גם אם ירצו לקיים אותו ב"מדשאות עין יהב" וגם אם זה לא ימצא חן בעיני בעלי הצרכניה, אין סיכוי שהם יעזו לפעול וללחוץ בכל דרך אפשרית (נאותה או לא) כדי לבטלו.
אגב, העניין פה הוא לא לרצות בעלי עסקים - ש"ימצא חן בעיניהם" או ש"לא יפגע בפרנסתם", אנחנו חיים במדינה חופשית עם כלכלה חופשית שיש מקום לכולם.
כמובן שרק הטובים והמוצלחים מחזיקים מעמד וזה מה שטוב בשיטה הזו, לכן אם קצת איתגרנו את "בעל הצרכניה של ספיר" נהדר (!!) בשבילו ובשבילנו - אולי יתחיל לחשוב בצורה חכמה יותר, מקצועית יותר וישתפר, דבר שכמובן יועיל גם לו עצמו.
(יוכל למשל להעמיד דוכן בשוק, ולחשוף עצמו לכל הערבה.)
אין שום סיבה לא לקיים את השוק בספיר - ספיר היא מרכז / לב הערבה וכל פעילות מרכזית ראוי שתתקיים בספיר.
אף אחד לא בא לפגוע במי שלא יהיה.
אנחנו מנסים לשפר - ולא (!!) על חשבון מישהו אחר!!
צריך להסתכל על התפתחות וקידמה במקום לפחד כל הזמן כי אי אפשר למנוע אותה, ואם זה לא יקרה השבוע זה יקרה עוד שבוע / חודש / שנה.
בהצלחה לנו.
גיבורה עלומת שם

לגיבורה המבדחת

הודעהעל ידי קריגן ורד » יום רביעי 12 מרץ, 2008 13:21

אין לי ספק לרגע שלגבי מה שכתבת במשפט הראשון את טועה,זו זכותך.
לגבי ספיר כלב האיזור הייתי רוצה לחשוב שכך מתייחסים לספיר אבל ביני בינך ובין כלל הפורום הריי אני יודעת שספיר היא מרכז כשנוח לאנשים להגדיר אותה כך וגם עם זה אין לי בעיה שוב בגלל שהציפיות שלי הן מעצמי ולא מאף אחד אחר.
את מדברת על איתגור,על איזה איתגור שהצרכן יביא עשרה במבה ב7 ש"ח( ותאמיני לי גם אצלי הילדים יהנו מהחטיפים והמתוקים).
אנחנו לא כוח קניה ואין פה מתנדבים שחייבים לקנות רק כאן ואתם לא ממש רוצים להודות בכך.אז על איזה איתגור את מדברת?
אשר לא יכול להתחרות בעסקים גדולים יותר או זולים יותר נקודה וכך גם כל מנהל צרכניה אחר באיזור .
וסופנו להישאר בישוב ללא צרכניה .גם איזור תעשייה הוא לב=מרכז שאפשר ליצור בו שוק שעדיין יהווה "אתגר"לבעלי הצרכניות בכל הישובים.
ממש כשם שאת לא היית רוצה שיקחו ממך את פרנסתך ואני את שלי אל תקחי את פרנסתו של אחר!
שיפור יבוא רק אם כל אחד מאיתנו יעצור לרגע וינסה להעמיד עצמו במקום האחר.
לא בהתנגשויות מילוליות לא בליכלוכים.
יש עוד מקומות נהדרים שבהם אפשר לפתוח שוק.
תארו לעצמכם את השוק באיזור תעשייה עם עוד כמה עסקים יפים שיכולים להתמקם שם.שוק מהסוג שכל מי שנוסע על כביש הערבה יוכל להיכנס ולהנות ממנו,בית קפה אולי גם מסעדה ודוכנים מכל הבא ליד .אני דווקא חושבת שלשוק יש אופציית התרחבות עתידית באם נהיה כוח קניה חוזר.הריי הבסיס כבר קיים שם אז למה לא לנצל זאת לטובת הן הסוחרים והן ציבור הקונים זאת התפתחות אמיתית.
שיהיה לכולנו בהצלחה.
קריגן ורד

חשיפה..........

הודעהעל ידי קריגן ורד » יום רביעי 12 מרץ, 2008 13:27

אני מקווה שאיש לא"יחשוף"את עצמו ביום השוק לא אשר ולא אף אחד אחר.אבל אשמח מאוד אם הם יציגו את מרכולתם. :wink:
קריגן ורד

הודעהעל ידי רויטל » יום רביעי 12 מרץ, 2008 13:42

ורד אין כמוך!
רויטל

נגישות הוא שם המשחק!

הודעהעל ידי shlomo47 » יום רביעי 12 מרץ, 2008 15:12

כל מתחיל יודע שככל שהעסק נמצא במקום מרכזי יותר כך גם הוא ימכור יותר.
גם לקונים זה נכון -
הקונים יעדיפו את השוק שלהם קרוב ככל האפשר אבל לא קרוב מדי בכדי שלא תיגרמנה הפרעות ורעש.
ולהיפך -
ככל שיהיו יותר עסקים במקום כך הוא ייחשב ליותר מרכזי.

מעבר לנגישות יש לכך השלכות על מחירי הדירות למשל.
ובמילים אחרות איפה אנחנו רוצים לראות קידום ופיתוח?
אני כמו גם רבים אחרים רוצה לקדם את ספיר לרווחתם של תושבי ספיר.
ורד רוצה לקדם את אזור התעשייה לרווחתו של אשר ובעלי הדירות בא.התעשייה!.
ובנוסף:
השוק בהחלט יגרום להורדת המחירים בצרכנייה (לאשר: כמה חבל לי עלייך, רחמי נכמרים).
בכדי שזה יקרה השוק צריך להישאר בספיר מה שיבטיח תחרות חפשית במקום.
נערך לאחרונה על ידי shlomo47 בתאריך יום רביעי 12 מרץ, 2008 17:54, נערך 3 פעמים בסך הכל.
shlomo47
משתמש ותיק

הודעהעל ידי גיבורה הלומה » יום רביעי 12 מרץ, 2008 15:31

הי ורד, רוצה לומר לך שאני נהנית מהדיון איתך בפורום, לדעתי ככה זה צריך להתנהל, אין כאן "התנגשויות מילוליות ולא ליכלוכים" כפי שכתבת ופה מתחיל השיפור באחריותנו על עצמנו וגם אולי דוגמה לאחרים...
שלמה עושה את זה יפה מאוד ואנחנו יכולים רק "לחנך" את עצמנו ולא אחרים.
לגבי "לאתגר את בעל הצרכניה" - הכוונה היא לא לגבות סכום גבוה יותר עבור מוצרים קיימים, היום התפיסה היא עסקית ולא של בסטה בשוק. אם יקח קורס פשוט בשיווק יוכל לעשות מותק של מקום שגם מישובים אחרים יבואו לקנות ואפילו אפשר לארגן הסעות למתנדבים, כמה מוצרי עוגן, מבצעים, הגדלת המבחר, מוצרים יחודיים וכו'
אולי לא נצטרך לנסוע לאילת או באר שבע לקניות הגדולות ונעשה אותן כבר אצלו.
אנחנו כוח קניה גדול מאוד ויכולים לפרנס יפה ובכבוד יותר מצרכניה אחת.
לגבי המיקום של השוק, מקובל שיהיו עוד דעות ועוד מקומות, אני תקווה שהוא כן יתקיים בספיר (אולי המועצה עוד כמה זמן תארגן אפילו הסעות..) וגם נעזור ככה להגדיר את ספיר כמרכז :wink:
לגבי "לקחת פרנסה" זה לא רלוונטי, אדם צריך לשמור על פרנסתו על ידי זה שיעשה את העבודה שלו הכי טוב שהוא יכול או לתת את השירות הכי טוב שיכול להיות ולא הסביבה או החברים שלו או מזכיר המועצה שלו - יש לזה ריח לא טוב.
וכאן אני מעניקה צל"ש למי שהגיע עד הלום ..!.. :P
גיבורה הלומה

הודעהעל ידי חמנוי » יום רביעי 12 מרץ, 2008 19:45

זה יהיה בשבתות? או בימים אחרים?

אני בעד מאוד למרות שהייתי נגד

יש גם הרבא חנויות וכאלה בערבה אז הם גם יבואו לשם ויפתחו דוחן זה יהיה נחמד מאוד .

שיהיה בהצלחה ! ! !

באהבה חמנוי
חמנוי

בימי חמישי

הודעהעל ידי shlomo47 » יום רביעי 12 מרץ, 2008 19:50

מחר 13/3 ייפתח השוק פעם נוספת.
בשלב זה בימי חמישי כל שבועיים.
בקרוב כל שבוע.
shlomo47
משתמש ותיק

תאוריית הקשר

הודעהעל ידי קריגן ורד » יום רביעי 12 מרץ, 2008 23:04

מכיוון שאני כמובן נוגסת ברווחים או לפחות "בונה "על זה אני חייבת שזה יהייה באיזור תעשייה כי..............
ועכשיו בהגיון והפעם ל...א....ט.
אם יהיה לנו מבנה מקורה באיזור תעשיה יהיה לנו נעים בקיץ ונעים לא פחות בחורף.
במבנה סגור תהיה אפשרות לתת מענה למגוון רחב יותר של לקוחות ליצור פינות נוחות יותר לציבור שיגיע ליצור מקום שסוחרים ירצו להגיע אליו למכור את מרכולתם.
אתם באמת רוצים להסתפק בשוק ממוצע ומטה?שוק שסחורותיו יושבות בשמש הקופחת?זיכרו עוד חודש או יותר לא יהיה אפשרי להתהלך בשוק לפי מתכונתו הנוכחית.
מה לגביי שירותיים?בחישוב גס הסוחרים המגיעים מן הסתם גם להם צרכים בסיסיים כמו ללכת לשירותים.......מישהו עצר לחשוב אייך יראה "אחוריי השוק" או אייך הוא יריח.שוב הגיון בסיסי אומר שאם אתה נמצא משעה שבע בבוקר עד חמש,שש אחר הצהריים תהיה חייב ללכת לפחות פעם אחת.
אז למה לא להתחיל את זה במסודר כבר מעכשיו.
זה אפשרי. :)
קריגן ורד

הפוגה להפגנת אהבה..............

הודעהעל ידי קריגן ורד » יום חמישי 13 מרץ, 2008 0:59

רוויטל גם אני אוהבת אותך בכנות....(נשבעת שאני לא מרוויחה דבר מזה) :lol: :lol:
קריגן ורד

Re: תאוריית הקשר

הודעהעל ידי shlomo47 » יום חמישי 13 מרץ, 2008 2:14

ורד נלחמת בשיניים עבור אשר!
ניתן ואני מאמין שכך יהייה, למקם את השוק במגרש הכדורסל המקורה.
שירותים ניתן להתקין בהשקעה קטנה או לספח את שירותי הבריכה.
בבריכה ניתן גם לפתוח מזנון שישרת את הקונים בשוק, במזנון של הבריכה יש דלת החוצה ומולה ניתן להוציא שולחנות לבאי השוק.
תנו לשמוליק זמן ואל תפריעו לו והכל יטופל
shlomo47
משתמש ותיק

הקודםהבא

חזור אל פורום תגובות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים