מרפאה אזורית

כל מה שיושב לכם על הלב, ולא מתאים לפורום אחר.
כדי לכתוב יש להרשם לפורום.

מנהל: גילה טל

סקר איטרנטי

הודעהעל ידי תושב ספיר » יום ראשון 06 יולי, 2008 5:53

כתושב ספיר איני רוצה לנקוט עמדה אבל אני חושב שצריך לדעת מה חושבים תושבי האזור.
הדרך הנכונה היא סקר אינטרנטי ולא דרך אסיפות תושבים.
אסיפות תושבים הן הליך מיושן ומסורבל מה גם שרבים לא יגיעו לאסיפות.
סקר כזה יכול שיהייה כלי חזק מאוד לקבלת החלטות.
הגיע הזמן לשדרג את האתר הזה!
תושב ספיר

מרפאה אזורית

הודעהעל ידי שרה » יום ראשון 06 יולי, 2008 6:57

צודק, ודעה גם מותר לך להביע.
הכל נכון רק יש לבדוק אם התושבים לפני הכרזה
שרה

מה נהיה ? נהיינו חוות בודדים???

הודעהעל ידי ר.ר » יום ראשון 06 יולי, 2008 15:26

לאט לאט נרכז הכל בספיר גנים, ספריה, בריכה, חדר כושר ואולי מרכז משק אחד את הכוננות ריכזנו כבר בידי השר"פ...
נתחיל לעבוד בהסעות לכל משפחה +3 יש גם 5 תאילנדים של מי הרעיון המבריק הזה???
ר.ר

לרוני

הודעהעל ידי גידי » יום ראשון 06 יולי, 2008 17:37

רוני לא הגבתי לטענות שלך לגבי האנטרסים האישיים בנושא מרפאה אזורית בספיר משום שזה אינו משנה כלל את תפיסתי לשידרוג שירותיהבריאות בערבה.
אני סבור כי מרפאה אזורית תשפר את השירות הרפואי לכולנו (גם לך רוני ) לכן אני תומך ברעיון כבר מספר שנים.
נכון אני תושב ספיר, לשתוק כי גם לספיר יוטב ? נראה לי לא רציני.
לא הייתי תומך במרפאה אזורית, לו חשבתי שהמושבים יפגעו מכך. ( קצת קרדיט)

בברכה
גידי
גידי

הודעהעל ידי רן התמחירן » יום שני 07 יולי, 2008 3:20

בכל מקרה וגם אם נכון להקים מרפאה אזורית יש לזה מחיר ואת המחיר הזה לא ישלמו תושבי ספיר.
על כן צריך לתת את הבמה למי שכן ישלם את המחיר.

---ההודעה נערכה--- [המערכת]
נא לא לבקר אנונימית כותב שהזדהה!
רן התמחירן

הודעהעל ידי סימה חושבת קדימה » יום שני 07 יולי, 2008 4:50

הבנתי כבר שהרעיון של מרפאה אזורית יוצר בעייה של נגישות לאוכלוסייה המזדקנת.
כבר אמרו חזלינו
אם ההר לא יבוא אל מוחמד יבוא מוחמד אל ההר

ולמה הם התכוונו?
ספיר תהפוך למרכז שירותים אזורי ולכך נדרש שינוי מהותי.
מי שרוצה להקים מרפאה אזורית בספיר כמו גם שרותים אזוריים נוספים חייב לתת גם פתרונות דיור בספיר לאוכלוסייה המזדקנת.
אני לא יודעת כרגע אם ע"י בניית דירות נוספות או דיור מוגן אבל צריך לאפשר פתרון למזדקנים שרוצים להישאר באזור.
סימה חושבת קדימה

מרפאה אזורית

הודעהעל ידי שרה » יום שני 07 יולי, 2008 20:16

באו נביט בהגיון יחדיו, שר"פ, למה זה טוב?
ד"ר מיכאל מוזעק לספיר יום יום, כי האנשים טוענים זה בסדר זה דוקטור מיכאל, ומנצלים את טוב ליבו,משפחה, מנוחה , בפעם אחרת.
הביטו במראה ותגידו האם זה בסדר?
חשוב באמת שתמיד יהיה רופא באזור מפנה שזה לא קורה,חשוב מרפאה בישובים, אחות לוקחת דמים לעשרה לא ל-30.
כן חשוב להגדיל את המרפאה המרכזית בספיר, להביא רופא/ת ילדים, ועוד ועוד
אני פונה אליכם מקבלי החלטות , אנא פעם אחת התחשבו ברוב התושבים שלא מעונינים במרפאה מרכזית.
באם למישהו מהנהלת המועצה חושב אחרת, אנא נסה/, לשכנע אותנו, לא מתחת לשולחן
שרה

הודעהעל ידי סימה חושבת קדימה » יום שלישי 08 יולי, 2008 5:06

גם המצב הקיים ובודאי שלא מרפאה אזורית לא נותנים מענה טוב לצרכי האוכלוסייה המזדקנת.
הבעייה תלך ותחריף בשנים הקרובות.
אסור להגיע למצב שבו המזדקנים ייאלצו לנדוד לבתי אבות\דיור מוגן בצפון ולהתרחק ממשפחתם.
צריך להתחיל היום ולחפש פתרונות לאוכלוסייה הזאת באזור.
אפשר ללכת בכמה כיוונים במקביל:
א. הקמת בית אבות עם השגחה רפואית בספיר, בית אבות שכזה יוכל גם לקבל דיירים מכל הארץ.
ב. בנייה נוספת של דירות בספיר.
ג. בנייה של דיור מוגן בספיר.
תוצאת לוואי תהייה גם הורדת העומס המוטל על כתפיו של הרופא (שיפור השרות הרפואי) וגם פיתוח והגדלה של ספיר כמרכז אזורי.
סימה חושבת קדימה

מרכז רפואי

הודעהעל ידי נתי בר-שלום » יום שלישי 08 יולי, 2008 15:04

לפני כשנה ארגנה קבוצת "מפגשים" המייצגת את "הגיל השליש", מפגש תושבים שבו השתתפו נציגי הרופאים באזור ואחיות האזור, לדיון בנושא "מרכז רפואי". הרוחות נשבו לכיוון חיובי, ואנו חברי "מפגשים" שסיירנו במקומות רבים, הבאנו נציגה מהמרכז הרפואי של יוטבת, כמודל המתאים לאזורינו . בררנו את כל התנאים, ומסתבר שהם נתקלו באותם קשים, שאנו כאן עוברים. אבל הקידמה ניצחה והיום הם מברכים על-כך. הקבוצתנו ביקרה גם במרכזי-יום, דיור מוגן ובבית-האבות הנפלא שקים בדימונה. העולם שלנו אומנם בנסיגה, אבל דווקא המודעות לזיקנה הולכת ומתקדת... אלינו להבטיח את איכות החיים לציבור המזדקן ולדור המיסדים של הערבה התיכונה.
להזדקן בחיוך זו המשימה של כולנו.

בריאות מלאה
באהבה נתי.
נתי בר-שלום

מרפאה אזורית

הודעהעל ידי שגי » יום שלישי 08 יולי, 2008 16:04

למען הדיוק -
הפאנל הרפואי בהשתתפות כל אחיות מרפאות הישובים ושלושת רופאי האזור בעבר ובהווה + מנכ"לית הבריאות של מ.א. חבל אילות, התקיים ב - 19/2/08
כלומר בדיוק לפני חמישה חודשים.

ולמען הסר ספק - לא הוצג בו קונצנזוס!!

בפתח הכינוס הציג כ"א מהצוות הרפואי במשך כ - 5 דקות את חזונו וה"אני מאמין" שלו/ה לגבי עתיד הבריאות כאן באזור.
הדיון היה מעמיק, רציני ומקצועי.
לאחר מכן נפתח רב-שיח וכל משתתף בקהל, קיבל את רשות הבעת הדעה . הושמעו דעות לכאן ולכאן.

הפרסום לקראת הארוע הזה, היה נרחב מאד: T.V במעגל סגור של הישובים (למי שיש), לוח מודעות האזורי באינטרנט ערבה
וכן דפי הפצה לכל תיבות הדואר של העונים על הקריטריונים של קהילת בני 50+ בכל הישובים.
בפרסומים הוזמנו בני כל הגילים.

כמי שהכינה את מפגש הפנל הרפואי ולאחר שבררתי עם רכזת קב' "מפגשים" דליה עתידיה את השמועות בדבר הקמת מרפאה אזורית (אוטוטו...), אני מבקשת להבהיר כי, לא ידוע לנו על כל פעילות הנעשית למען הקמת מרפאה אזורית במתכונת שתוארה כאן בפורום. הפנל נסגר בהבעת תקווה להמשך החלפת דעות בנושא זה ובדיקתו על כל מרכיביו. עוד הוסכם כי בכל פורום שיעסוק בנושא הבריאות האזורית בכלל ובמה שנוגע לאוכלוסיה המזדקנת בפרט, יהיו מעורבים נציגי "מפגשים" לא כל שכן, הצוות הרפואי.

ושנהיה כולנו בריאים
שגי
משתמש ותיק

למה?

הודעהעל ידי ספירניקית » יום רביעי 09 יולי, 2008 17:05

למה לא בעין יהב?או... חצבה?או.... צופר?
למה ספיר?
עם כל הכבוד למה שהדיור המוגן לא יהיה במקום אחר?
מה יהיה הלאה מרכז שיקומי לאסירים משוחררים?
ברגע שהכניסה פרוצה אין לדעת מי יהיה הבא שיכנס בה!
ספירניקית

מרכז רפואי

הודעהעל ידי נתי בר-שלום » יום רביעי 09 יולי, 2008 17:44

לספרניקית,
יקום המרכז הרפואי במקום המתאים ביותר שישרת את תושבי הערבה במייטב שיקול הדעת.
גם את הספרניקית ללא זהוי (המראה על אומץ רב) תצטרכי באחד הימים להשתמש באחד מהשירותים לגיל השלישי. ואולי במקרה שלך גם שיקום אסירים. העיקר שנהיה בריאים.

נתי
נתי בר-שלום

לנתי היקרה

הודעהעל ידי ספירניקית » יום חמישי 10 יולי, 2008 21:37

לנוכך איחולייך הלבבים כל כך הרשי לי לומר לך רק דבר אחד.
ממש כשם שאין שופטים אדם בכעסו כך גם לא שופטים אדם בחוליו ועל כן הרשי לי לאחל בריאות והמון ממנה!!ותקווה אני שכל אשר תבקשי למעני יחזור אלייך כפל כפליים.
ספירניקית

הודעהעל ידי אליהו הנביא » יום שישי 11 יולי, 2008 4:58

כבר נאמר
מהרסייך ומחריבייך ממך יצאו

מדוע תושבת ספיר מתנגדת לבנייה של דיור מוגן\בית אבות לאוכלוסייה המזדקנת של האזור בספיר?
אולי יש לה אינטרס בעניין (כמו דירות להשכרה בספיר למשל).
אליהו הנביא

נעזוב רגע את הדיור מוגן

הודעהעל ידי רובי » יום שישי 11 יולי, 2008 19:05

ברשותכם נעזוב רגע את הדיור המוגן ( לצורך העניין אני אשמח דווקא אם יוקם במושב שלי ולא בספיר אבל זה לא הדיון!)

ונחזור למרפאה האזורית:

נושא אחד שלא עלה פה כלל הוא נושא העובדים הזרים המהווים את רוב מבוטחי קופת חולים באיזור! לכל משפחה בממוצע יש כחמישה עובדים, להרבה יש יותר מזה, וכולם מרוכזים במושבים ולא בספיר.

במידה ותהיה מרפאה אזורית, רוב החקלאים יקחו בשמחה את עובדיהם למרפאה. לתושבי עידן ופארן זה נסיעה של חצי שעה, המתנה של ???. ועוד חצי שעה נסיעה- בילוי של אחר צהריים או בוקר שלם.
הביעה היא שעובדים זרים, בתור בני אדם שעובדים בחוץ בעבודות פיזיות, נוטים לחלות ולהרגיש לא טוב לאו דווקא ביום מסויים בשבוע אלא כל אחד בזמנו. ביום ראשון יצטרך חקלאי לקחת את העובד לספיר בגלל פריחה, ביום שני לקחת את העובדת בגלל כאבי בטן, ביום שלישי לקחת את המשתלם בגלל התייבשות, ביום רביעי לקחת את ה"בוס" בגלל נקע וביום חמישי עובד אחר בגלל סחרחורות וביום שישי את העובדת אחרת בגלל...ובשבוע אחר כך אותו דבר.. וגם בשבוע אחר כך...יהיו כאלה שימאס להם ויודיעו שהם נוסעים פעם בשבוע "במרוכז", יהיו כאלו שימאס להם ויודיעו שהם לא נוסעים יותר, שיתכבד התאילנדי וייקח אוטובוס ( יש פעם בשעה וחצי, לא נכנס לשום ישוב), ויש כאלה שיודיעו שנמאס להם בכלל ולא מעניין אותם מה, העיקר שהעובד יבוא מחר לעבודה.

הנקודה היא שעכשיו כל עובד יכול לגשת ברגל או על אופניים למרפאה, אחרי העבודה או במקומה, ולקבל טיפול, ובמרפאה האזורית יהיה תלוי בחסדי החקלאי שלו, שגם לו מותר לנסוע לחופש, לנסוע למילואים או להיות מאוד עסוק דווקא היום..
זו סוגייה אנשוית חשובה מאוד מאוד ואף אחד- גם לא מהחכמים שיזמו את הרעיון- לא התייחס אליה.
רובי

הקודםהבא

חזור אל פורום תגובות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים