על ידי רוני סיבוני » יום רביעי 02 יולי, 2008 11:43
לפני חודשים אחדים התקיים דיון פומבי , אליו הוזמן כל הציבור , בנושא הרפואה באזור ( אגב , תוכנו של הדיון לא הוגדר מפורשות בפרסום , למרות שהוכן היטב מראש , וכולנו הופתענו כשנכחנו שנושא הדיון הוא מרפאה אזורית – האם גם זו דרך להאכיל את הציבור בארוחה שפרנסי הציבור רוצים בה ולא בארוחה שהציבור רוצה בה ? ) .
הדיון היה מאוד מעמיק ויסודי ונערך באוירה נעימה ועניינית . נכחו בו כל צוותי המרפאות כולל הרופאים והאחיות , הוזמנה נציגה מהמרפאה האזורית בערבה הדרומית אשר תיארה בפרוט רב איך מתנהלת המרפאה ומהם יתרונותיה וחסרונותיה לאוכלוסיה אותה היא משרתת .
גם לקהל ניתנה אפשרות לשאול ולהביע דעה .
המסקנה החד משמעית מדיון זה הייתה , על דעת רוב הנוכחים באולם – רופאים , אחיות וקהל הלקוחות , שמרפאה אזורית , רבות מעלותיה למוסדות המממנים – קופ"ח והמועצה האזורית , באשר אלו יחסכו כסף רב מביטול המרפאות ביישובים , אך רבים מכך חסרונותיה לקהל הלקוחות – אנחנו .
מסקנה זו , כנראה לא הגיעה לאוזניהם של מקבלי ההחלטות , אף כי נכחו באולם בדיוק כמוני , והנה אני קוראת בעלון ערבות האחרון , בעמ' 5 ש " נושא המרפאה האזורית שב ועולה בהובלתם של נעמי בקר ואיתן ליפשיץ . רוב היישובים הביעו הסכמה לרעיון . . . "
מה אומרים לנו כאן ?
- אתם תדברו ותדברו . אנחנו נעשה מה שאנחנו רוצים .
לשם כך בחרנו אתכם ?
האם המוסדות - המועצה וקופ"ח נועדו לשרת את הציבור או שהציבור עובד אצלם ?
מרפאה אזורית תוריד את רמת השרות הרפואי שאנחנו מקבלים בכמה וכמה דרגות :
דווקא כשרבים מאיתנו הולכים ומזדקנים והניידות נעשית קשה יותר ומצד שני , לשמחתנו , גדל והולך מספר התינוקות והילדים , יתרחק מאיתנו השירות הרפואי .
- כדי לקבל תרופות שגרתיות , כמו אקמול , נצטרך לנסוע לספיר ולחכות בתור עם כל תושבי הערבה .
- כדי להתייעץ עם רופא או עם אחות בעניין של מה בכך , נצטרך לנסוע לספיר ולחכות בתור עם כל תושבי הערבה .
- הרופא והאחות , כמו במקומות אחרים , ישרתו מספר גדול יותר של תושבים ביום אחד ויהיה להם פחות זמן לקיים יחס אישי עם כל אחד ואחד מאיתנו .
- אם חלילה יקרה מקרה חרום הרופא והאחות יימצאו במרחק רב .
- רופאים מקצועיים לא יגיעו לעתים תכופות יותר כי הדבר תלוי בגודל האוכלוסייה הכללי וכל עוד לא יחיו כאן מספר תושבים כמו בדימונה לא נקבל שירות כמו בדימונה .
- לגבי התמחות האחיות – אפשר לדאוג להתמחותן גם במצב הנוכחי וכך תוכלנה האחיות להתייעץ זו עם זו בתחום ההתמחות המסוים ואף לשלוח את החולים , במקרה הצורך , הנדיר , אל האחות ביישוב האחר .
לא , אדוני ראש המועצה , זה לא שיפור השירות לתושב . זה חיסכון למוסדות .
אבל , למרות הכל אני חוששת מאוד שאנו ננבח והשיירה תעבור כמו שקרה עם עמדות פחי האשפה - המועצה חסכה בהוצאות פינוי האשפה ואנו , התושבים , מריחים את הסירחון ברחובותינו הראשיים . אלא אם כן ננבח ממש ממש חזק ואולי גם קצת ננשוך – אחרת אי אפשר להשפיע כאן .
לכן אני קוראת לכל תושבי הערבה להצטרף לנביחה שלי לפני שניפגש על הקלנועיות בפתח המרפאה האזורית בספיר .
ובקשה נוספת . אנא מכם , ניבחו בקול מזוהה ובצורה תרבותית ומכובדת .