מרפאה אזורית

כל מה שיושב לכם על הלב, ולא מתאים לפורום אחר.
כדי לכתוב יש להרשם לפורום.

מנהל: גילה טל

מרפאה אזורית

הודעהעל ידי רוני סיבוני » יום רביעי 02 יולי, 2008 11:43

לפני חודשים אחדים התקיים דיון פומבי , אליו הוזמן כל הציבור , בנושא הרפואה באזור ( אגב , תוכנו של הדיון לא הוגדר מפורשות בפרסום , למרות שהוכן היטב מראש , וכולנו הופתענו כשנכחנו שנושא הדיון הוא מרפאה אזורית – האם גם זו דרך להאכיל את הציבור בארוחה שפרנסי הציבור רוצים בה ולא בארוחה שהציבור רוצה בה ? ) .
הדיון היה מאוד מעמיק ויסודי ונערך באוירה נעימה ועניינית . נכחו בו כל צוותי המרפאות כולל הרופאים והאחיות , הוזמנה נציגה מהמרפאה האזורית בערבה הדרומית אשר תיארה בפרוט רב איך מתנהלת המרפאה ומהם יתרונותיה וחסרונותיה לאוכלוסיה אותה היא משרתת .
גם לקהל ניתנה אפשרות לשאול ולהביע דעה .
המסקנה החד משמעית מדיון זה הייתה , על דעת רוב הנוכחים באולם – רופאים , אחיות וקהל הלקוחות , שמרפאה אזורית , רבות מעלותיה למוסדות המממנים – קופ"ח והמועצה האזורית , באשר אלו יחסכו כסף רב מביטול המרפאות ביישובים , אך רבים מכך חסרונותיה לקהל הלקוחות – אנחנו .
מסקנה זו , כנראה לא הגיעה לאוזניהם של מקבלי ההחלטות , אף כי נכחו באולם בדיוק כמוני , והנה אני קוראת בעלון ערבות האחרון , בעמ' 5 ש " נושא המרפאה האזורית שב ועולה בהובלתם של נעמי בקר ואיתן ליפשיץ . רוב היישובים הביעו הסכמה לרעיון . . . "

מה אומרים לנו כאן ?
- אתם תדברו ותדברו . אנחנו נעשה מה שאנחנו רוצים .
לשם כך בחרנו אתכם ?
האם המוסדות - המועצה וקופ"ח נועדו לשרת את הציבור או שהציבור עובד אצלם ?

מרפאה אזורית תוריד את רמת השרות הרפואי שאנחנו מקבלים בכמה וכמה דרגות :

דווקא כשרבים מאיתנו הולכים ומזדקנים והניידות נעשית קשה יותר ומצד שני , לשמחתנו , גדל והולך מספר התינוקות והילדים , יתרחק מאיתנו השירות הרפואי .
- כדי לקבל תרופות שגרתיות , כמו אקמול , נצטרך לנסוע לספיר ולחכות בתור עם כל תושבי הערבה .
- כדי להתייעץ עם רופא או עם אחות בעניין של מה בכך , נצטרך לנסוע לספיר ולחכות בתור עם כל תושבי הערבה .
- הרופא והאחות , כמו במקומות אחרים , ישרתו מספר גדול יותר של תושבים ביום אחד ויהיה להם פחות זמן לקיים יחס אישי עם כל אחד ואחד מאיתנו .
- אם חלילה יקרה מקרה חרום הרופא והאחות יימצאו במרחק רב .
- רופאים מקצועיים לא יגיעו לעתים תכופות יותר כי הדבר תלוי בגודל האוכלוסייה הכללי וכל עוד לא יחיו כאן מספר תושבים כמו בדימונה לא נקבל שירות כמו בדימונה .
- לגבי התמחות האחיות – אפשר לדאוג להתמחותן גם במצב הנוכחי וכך תוכלנה האחיות להתייעץ זו עם זו בתחום ההתמחות המסוים ואף לשלוח את החולים , במקרה הצורך , הנדיר , אל האחות ביישוב האחר .

לא , אדוני ראש המועצה , זה לא שיפור השירות לתושב . זה חיסכון למוסדות .

אבל , למרות הכל אני חוששת מאוד שאנו ננבח והשיירה תעבור כמו שקרה עם עמדות פחי האשפה - המועצה חסכה בהוצאות פינוי האשפה ואנו , התושבים , מריחים את הסירחון ברחובותינו הראשיים . אלא אם כן ננבח ממש ממש חזק ואולי גם קצת ננשוך – אחרת אי אפשר להשפיע כאן .
לכן אני קוראת לכל תושבי הערבה להצטרף לנביחה שלי לפני שניפגש על הקלנועיות בפתח המרפאה האזורית בספיר .
ובקשה נוספת . אנא מכם , ניבחו בקול מזוהה ובצורה תרבותית ומכובדת .
רוני סיבוני
משתמש ותיק

תשובה לרוני

הודעהעל ידי גידי » יום חמישי 03 יולי, 2008 20:12

לרוני המודאגת, ניתן לראות מרפאה אזורית בדרך שאת מציגה, אך גם בדרך אחרת האומרת כי איגום משאבים בעיקר בישובים קטנים ורחוקים כמו בערבה זו האפשרות היחידה להגיע לרמת שירותי רפואה נאותה ומתקדמת.
דבר ראשון שיש ליצור בערבה זה בית מרקחת אזורי שיחסוך לנו את הנסיעות הרחוקות לאילת או לבאר שבע.
דבר שני ניתן יהיה לקבל טיפול ע"י רופא שבמקום לבזבז את זמנו בנסיעות, יקבל חולים.
מרפאה אזורית זה אינטרס של כולנו תושבי הערבה לפני כל גורם אחר.
המושבים שירצו בכך ניתן יהיה לפתוח מרפאה פרטית שתענה על צרכים שוטפים.אך במקרים קריטיים יהיה לנו מרפאה ברמה של הצלת חיים לאוכלוסיה מתבגרת ורחוקה מבית חולים.
זו דעתי כבר שנים רבות, הגיע הזמן לוותר על הפחד משינוי, בואו ניצור כאן מרפאה שתהיה זמינה כולל רופא או פראמדיק 24 שעות ביממה.
בברכה
גידי בר שלום
גידי

בסדר גידי

הודעהעל ידי רוני סיבוני » יום חמישי 03 יולי, 2008 22:26

גידי , מאה אחוז . אבל שהמרפאה הזו תהיה בחצבה . מה דעתך ? יותר מזה אין לי מה להגיד לך . . . . . .
רוני סיבוני
משתמש ותיק

הודעהעל ידי אילן מבין עניין » יום שישי 04 יולי, 2008 5:00

במשך שנים רבות חשבתי שמרפאה אזורית היא רעיון טוב.
הכתבה של רוני הביאה אותי למחשבה שנייה והיום איני בטוח ששינוי כזה הוא באמת מה שנדרש.
גידי כדרכו מצדד במעסיקיו ואני מטיל ספק במניעיו, אני מניח שאם עמדת המועצה הייתה שונה גם אז הוא היה מיישר קו.
הייתי רוצה לראות התבטאויות של אנשים נטולי אינטרס.
אילן מבין עניין

הודעהעל ידי ש. כל » יום שישי 04 יולי, 2008 9:52

רוני

אפשר שהמרפאה תהיה בחצבה, אבל איפה פה ה"שדרוג"?
מה עם תושבי פארן? המרחק יהיה להם כמו מאילת?
אנחנו יכולים לחשוב רק מה נוח לנו ולהלחם על זה, ואפשר גם לראות במקרו - אנחנו קהילה ונעשה את מה שהכי טוב לקהילה שלנו גם אם במקרה הזה קצת פחות נוח לי.
ושנהיה בריאים ולא נצטרך בכלל רופאים.
ש. כל

הבהרה

הודעהעל ידי רוני סיבוני » יום שישי 04 יולי, 2008 13:55

כמובן שלא באמת התכוונתי שהמרפאה תהיה בחצבה .
למי שלא הבין , התכוונתי לרמוז לגידי מה הסיבה לתמיכתו במרפאה אזורית שתהיה ליד ביתו . אני לא מספיק מתוחכמת כדי לחשוב על הסיבה אותה העלה אילן האלמוני .
ולעניין בית המרקחת , גם לזה אני מסכימה - שיתחילו בבית המרקחת . בשביל בית מרקחת אזורי לא צריך מרפאה אזורית . ואגב , בגילי המופלג גם אני זקוקה לתרופות והן מסופקות לי , ללא כל בעיה , במרפאה הקטנה והפרימיטיבת שלנו , בחצבה .
שתהיה לכולם שבת שלום ובריאות מלאה . גם לך , גידי .
רוני סיבוני
משתמש ותיק

מרפאה אזורית

הודעהעל ידי גידי » יום שישי 04 יולי, 2008 13:56

אילן מבין עניין
אני שמח שאתה יודע את עמדת המועצה בעניין מרפאה אזורית.
לי לא ידוע עמדת המועצה בנושא ואני מקווה כי עוד תושבים חושבים כמוני כי מרפאה אזורית תשפר לנו תושבי הערבה את שירותי הרפואה.
המרפאה צריכה להיות בספיר משום המיקום של היישוב ותפקודו כמרכז אזורי.
אני מודה שיש לי אינטרס לקדם את הבריאות בערבה חבל שלך "אילן" אין כזה.
המועצה אינה מעסיקה שלי מה לעשות ? ...
אשמח לדעת את שמך האמיתי כאשר אתה משמיץ אותי ואת דעותיי.
גידי
גידי

מרפאה אזורית

הודעהעל ידי דינה שפר » יום שישי 04 יולי, 2008 15:15

אני מסכימה עם רוני לגמרי
אין מה להוסיף על שכתבה, רק לתמוך.
כאשר רוצים לקחת החלטה חשובה כזו, אין אפשרות לנחש,חובה לבדוק
אין לי מושג אם יש ועדת בריאות אזורית, חייבת להיות כזו, וחבריה חייבים להיות קרובים לנושא המרפאות (לא כולם אבל רובם).
קופח במגמה לחסוך, ומיד אחרי תחוסלנה המרפאות בישובים.
בעבודתי השגרתית, רואה אני כיצד הם מסים לחסוך על חשבון המבוטח.
יש בדחיפות לשפר את מרפאת ספיר, להוסיף שעות רופא, ד"ר מיכאל חייב מחליף קבוע,(לדוגמא בימי ד שהוא לא באזור)להגדיל את המרפאה ועוד.
כל אחד ואחת המבקר/ת במרפאת ספיר רואה זאת.

דינה
דינה שפר

מרפאה איזורית

הודעהעל ידי רחל א » יום שישי 04 יולי, 2008 18:54

גם לי אין מה להוסיף על דבריה של רוני, אולי בגלל שהמרפאה בחצבה נותנת לי מענה לכל דבר, תרופות מגיעות למרפאה לפי מרשם הרופא, הטיפול של הרופא והאחות טוב ונעים, ותמיד יש אוזן קשבת לכל בעיה.
דינה צודקת בענין המרפאה האיזורית שצריך לשפר ולשכלל את השירותים שהיא נותנת אך לא על חשבון המרפאות במושבים.
חשוב לזכור שברגע שנוותר על המרפאות במושבים לעולם לא נצליח להחזיר אותן גם אם נווכח שזו היתה טעות. צריך לזכור גם שחלק גדול מהאוכלוסיה במושבים הולך ומתבגר, לא לכולם יש בן/בת שגרים במושב ויוכלו בזמן חרום להסיעם למרפאה בספיר.
הרבה בריאות לכולם ושבת שלום
רחל א

לרוני - אבהרה

הודעהעל ידי לאה שטוקלמן » יום שישי 04 יולי, 2008 19:45

לרוני - שבת שלום!
רק כדי להבהיר: המפגש בנושא הבריאות היה יזמה בלעדית של קבוצת "מפגשים 50+" , ראינו את מרכז היום ביטבתה כמשהו שכדאי לשאוף אליו באיזורנו ותוך כדי דיבורים הגענו גם לנושא המרפאה איזורית מכיוון שיש קשר בין שניהם. אני יודעת שגם באותו מפגש הטלת ספק ביושר כוונותינו אבל תאמיני לי... לא היה שום גוף אינטרסנטי מאחורינו וקיווינו לפתוח את הנושא מכל הכיוונים ולדון בו. אני בהחלט חושבת שכדאי להמשיך ולדון ולשמוע את כל הדעות כי יש הרבה יתרונות וחסרונות לכל אפשרות. ביטבתה הם מאד מרוצים (אחרי 10 שנים של התלבטויות) אבל הם שונים מאיתנו וצריך לבדוק את התפתחות הצרכים הרפואיים באיזורינו ואת היכולות של האיזור לתת מענה הולם. כיום פותרים בעיות בריאות וזיקנה נקודתית ועדיין אין מענה כולל - של האיזור, צריך למהר ולא להפסיק לחשוב וליזום!!!
בברכה
לאה
לאה שטוקלמן

המשך הדיון

הודעהעל ידי רוני סיבוני » יום שישי 04 יולי, 2008 22:02

אני שמחה שדבריי עוררו כאן דיון ענייני , בדרך כלל מזוהה ומכובד ואני מקווה שכך יימשך .
ללאה - מהשיחה הקצרצרה ששוחחנו באותו מפגש לגמרי לא היה לי ברור שהיתה זו יזמה של קבוצת "מפגשים 50+ " . אם כך הדבר יש להצטער שלא נאמר במפורש שהנושא הוא מרפאה אזורית . אני משערת שאילו הדברים היו ברורים הקהל היה גדול יותר . אין לי כל ספק שכוונתכם היתה חיובית ובונה וגם דבריי שנאמרו שם בפומבי לא הופנו אליכם אלא אל הממסד - המועצה האזורית וקופ"ח - אמרתי שעצם העלאת הנושא מדאיגה אותי כי מנסיוני אני יודעת שכשגורמים אינטרסנטיים ( המועצה וקופ"ח ) מעלים נושא שהם מעוניינים בו הם גם יבצעו אותו בלי להתחשב ברצון הציבור . ואכן , עזרא , שהבין היטב את דבריי , ניסה להרגיע אותי והבטיח שזה לא כך . דבריו בעלון ערבות הוכיחו לי שחששותיי היו מוצדקים . ברצוני להדגיש שלא היטלתי כל ספק ביושר כוונותיכם . אני מאוד מכבדת ומוקירה את פעילותכם ובטוחה שאתם רוצים רק טוב למעננו . אני מטילה ספק רב בכוונותיהם של פרנסי הציבור שלנו ושל קופ"ח שמנסיוני למדתי יעשו הכל כדי לחסוך בהוצאות גם על חשבון הציבור .
לגבי מה שקורה ביטבתה , באותו דיון נאמר בפרוש , ע"י מי שמכירים היטב את שתי האוכלוסיות ואת שתי מערכות הבריאות , שמרפאה אזורית מתאימה להם ולא מתאימה לנו .
לגבי מרכז יום . לא למדתי את הנושא ביסודיות אבל יצא לי לבקר כמה פעמים במרכז היום בעמק חפר " בית דויד " שהוא מוסד לתפארת . אין מילים לתאר את עבודת הקודש שנעשית בו . לא ראיתי שהוא מחובר למרפאה אזורית . אחות באה למקום כמה פעמים בשבוע ואת הטיפול הרפואי הקבוע מקבלים הקשישים במרפאות היישובים . יש הרבה מה ללמוד מהם . אני מכירה באופן אישי את מנהלת המקום - אישיות יוצאת מן הכלל , בעלת מקצוע א' א' ונשמה טובה . אם אתם רוצים , ברצון רב אמסור לכם את מספר הטלפון שלה .

איני מצליחה להבין איך התשובה לבעיות הזיקנה היא הרחקת השירות הרפואי מהצרכנים המזדקנים .

לגידי - אם עד עכשיו לא הצלחת להבין את הרמזים שלי , אשאל אותך בצורה מפורשת : איך אתה לא מתבייש להביע בפומבי , שחור על גבי לבן , את תמיכתך בחיסול המרפאות ביישובים בעוד אתה עצמך מתגורר ליד המרפאה האזורית העלולה לקום ?

מקווה שהדיון כאן ימשיך להתנהל בדרך זו .

שוב , שבת שלום לכולם
רוני סיבוני
משתמש ותיק

הודעהעל ידי תושב ספיר » יום שבת 05 יולי, 2008 4:23

אני רואה בחומרה את היציאה של גידי שהוא תושב ספיר למען הקמתה של מרפאה אזורית.
ברור מאליו שמרפאה כזו אם תקום יש בה יתרון ענק בכל הנוגע לתושבי ספיר אבל כנראה שלא כך (ואני לא נוקט עמדה לכאן או לכאן) לגבי המושבים.
במקרה הזה ומשום הטעם הטוב אין עלינו תושבי ספיר להתערב בדיון.
תושב ספיר

מרפאה אזורית בעד ונגד

הודעהעל ידי רותי » יום שבת 05 יולי, 2008 13:35

תושב ספיר, אני שואלת ברצינות למה לטובת ספיר? בשל הקירבה למקום?
אולי, אבל מכיוון שיש פה עוד ישובים צריך לחשוב מה הטוב ביותר לכולם , כפי שאמרת.
לדעתי בתוספת שעות רופא למרפאת ספיר,והגדלתה, כמו כן, יש לדאוג לשר"פ במרכז ספיר, ותושבי ספיר חייבים להצטרף, ולא לצלצל לרופא מתי שמתחשק להם (לכמובן שגם תושבי המושבים)

לדעתי על עזרה ובניו לפנות לישובים, בכל ישוב לערוך אספה, לשמוע בעד ונגד, יש לכבד את הדעה של כולם, כמובן ,הרוב קובע
אין לצאת בהחלטה כזו ללא בדיקה יסודית.
רותי

שהיא צודקת היא צודקת

הודעהעל ידי חולה כרוני » יום שבת 05 יולי, 2008 16:05

כמי שחי את תהפוכות האזור שנים לא מעטות,אני מוכרח להגיד את מה שנראה לי ברור לכולם ,שרות ברמת המחיר שאנו משלמים צריך לחפש איך לשפר ולא איך להקשות ולא חשוב צבע הצלופן בו עוטפום את הגלולה המרה.
בשתי מילים חיסכון לרשות חסך לתושבים
חולה כרוני

המשך הדיון החשוב

הודעהעל ידי לאה שטוקלמן » יום שבת 05 יולי, 2008 16:31

לרוני - ולשאר המתייחסים לנושא - שלום!
כמו שאמרת , טוב שמתפתח דיון בנושא וכמובן חשוב שיהיה תרבותי ומועיל (ורצוי לא בעילום שם - זה עוד יותר מכובד...) . אני לא חושבת שזה שחור ולבן ובהחלט יש גם יתרונות וגם חסרונות למרפאה איזורית. על החסרונות כבר דיברו פה ולכן רק אזכיר כי מרפאה איזורית (עם מרפאות קטנות במושב) עונה על הצורך ביותר שעות רופא במשך היממה ופחות עומס בשעות קבלתו, מכון פיזיוטרפיה , מעבדה, בית מרקחת , רופא ילדים ועוד רופאים מקצועיים. נכון שזה אפשרי גם במתכונת הקיימת אך משום מה (כן, גם תקציבי קופ"ח) זה עובד יותר במרפאה איזורית.
בענין מרכז יום - ראינו בחבל אשכול מקום מדהים שהוא חלומינו האמיתי והוא אינו קשור למרפאה בכלל - המוטו שלהם הוא בריאות (ולא שום קשר לחולי!) ובמקום אחר יש להם מרפאה איזורית. יש פתרונות רבים ומגוונים וצריך לדבר עליהם ועוד יותר חשוב - לעורר את מקבלי ההחלטות והשולטים בתקציבים לשפר את רמת הבריאות בהתאם לצרכים המשתנים ולהתייחס בכובד ראש (וכיס...) לנושא הזיקנה!!
אני חושבת שחבל לבזבז מילים ואנרגיה בהתקפות אישיות על מביעי דעות פה בפורום (אפילו אם זה משרת את האינטרסים שלהם - כל דעה מורכבת בסופו של דבר מאינטרס אישי) ולהתייחס עיניינית לנושא החשוב הזה.
בתקווה שלא נעזוב את הנושא והדיון יביא גם לתוצאות
לאה
לאה שטוקלמן

הבא

חזור אל פורום תגובות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד