על ידי אמא3 » יום שבת 16 יוני, 2007 1:26
אם את צודקת, וכנראה שאת מכירה את הפרסונות מקרוב, הדבר הוא רע מאוד מאוד.
יחד עם זאת, לא ברור לי מה הקריאה: הצלחתם! אמורה להביע. האם ייתכן ש-14 תגובות בפורום הן הן שגרמו להחלטה הזו? (שאני מקווה מאוד שהיא אינה נכונה ואינה סופית.). אם באמת כמה תגובות לא אוהדות את המהלך גרמו למנהלת טובה כמרגלית לחזור בה מהחלטתה, הרי שהיא לא היתה סגורה עליה, ושגתה כשקיבלה אותה. וברור לגמרי שהגורם שהחליט להציע לה את התפקיד הקשה הזה טעה טעות חמורה, כי לא העריך כמה שברירית היא הסכמתה. ברור שטעה.
לא נעים, אבל אני חייבת להגיד : אמרתי לכם. בהודעה שכתבתי בפורום זה בחודש מאי, אמרתי:
לעומת זאת, אם יחליטו מתוך ראייה צרה ושגוייה ללכת על איחוד כזה, והוא ייכשל, אזי איבדנו גם שנת לימודים יקרה מפז לתלמידי התיכון ומנהלת-באופציה לתיכון, וגם מנהלת טובה ליסודי, כי פה אין סליחה ואין שכחה ואין דרך חזרה.[/quote].
היה ברור לי שאם לא יצליח, ולפי דברייך, נועם, לא מצליח, מרגלית תתקשה מאוד לחזור לבית הספר היסודי בלבד, ואז גם בית הספר היסודי יאבד מנהלת טובה. איזה הימור פרוע לקחו מקבלי ההחלטות פה! איזו טעות טפשית, גאוותנית, מתנשאת, קצרת רואין!! ומי, אני שואלת אותכם, משלם את המחיר על ההחלטה הזו?
קודם כל הילדים שלנו.
אחר כך לילך מורגן שתקבל את החשבון על הטעות הזו ביום הבוחר.
ולמרות שלצערי חזיתי תסריט גרוע כזה מראש, אני פונה אלייך מרגלית:אנא ממך, אם החלטת לחזור בך מהחלטתך, אל תנקטי בדרך של "תמות נפשי עם פלישתים". עדיין לא מאוחר מדי מכדי לחזור צעד אחד אחורה ולחזור להיות מנהלת טובה, נחרצת ורצינית לבית הספר היסודי שעמלת על טיפוחו במשך שלוש שנים והבאת תוצאות.אנו פונה אלייך כאם, ואני פונה אלייך כאדם: עכשיו לא מאוחר מדי. בשנה הבאה באמת לא תהיה דרך חזרה.
אני מאמינה שכאדם משכיל, מורה בכירה לספרות,שלבטח אין לה קשיים בהבנת הנקרא, את מבינה שמה שנכתב על ידי ועל ידי החושבים כמוני לא בא כדי לפסול אותך כמנהלת. הערכה רבה הובעה אלייך לגבי התפקיד שמילאת בשנים האחרונות. מה שבאנו לצאת נגדו הוא איחוד שני בתי הספר תחת מנהל אחד, ולא חשוב אם שמו משה, יחזקאל, יחזקאלה או מרגלית. לא מדובר באדם, מדובר בעקרון. והעקרון הוא שכל בית ספר צריך שיהיה לו מנהל מסור העומד לרשותו ולצרכיו כל הזמן, כמו שאת היית לבית הספר היסודי.
אם באמת התקבלה החלטה כפי שטוענת ידידתך נועם, שקלי שוב.
ולמועצה שלנו, מקבלי ההחלטות שנוטים לצאת להרפתקאות פרועות על חשבון הילדים שלנו :
תוציאו עכשיו את האצבע מהתחת, ושימו לב מה לעזאזל כמעט גרמתם.
דבר ראשון, אם ההודעה הזו נכונה, עליכם מוטלת האחריות לנסות לתקן את הנזק שאתם גרמתם ולשכנע את מרגלית לא לשפוך את התינוק עם המים. אם חזרה בה מהסכמתה עליכם להבהיר לה שהדלת פתוחה ואתם מזמינים, מפתים, משלמים, מפצים- מה שצריך!!! - על מנת שהיא תחזור להכנס למשרד מנהלת בית הספר היסודי.
במקביל, אם ההודעה הזו נכונה, עליכם מוטלת החובה לפרסם ביום שני בבוקר מכרז מפורט, מקיף ומנוסח היטב, להציע ולתת תנאים מצויינים למנהל/ת מצויין שיבוא עם ניסיון, עם רקורד חינוכי, עם השכלה רלוונטית. וכהוא/היא יבוא עליכם מוטלת החובה להעמיד את חדר המורים הפרוע בתיכון למסדר המפקד ולהודיע חד משמעית שכל ציוץ של אי שיתוף פעולה ( כמו שהיה כשחדר מורים פעל להכשלת עמליה) יענה בסילוק מהמערכת.
תציעו למנהל/ת המצויין/ת הזה תנאים שאי אפשר לסרב להם, כמו שהיה עם הרופא- תפתחו לאשתו/בעלה מחלקה מיוחדת שהוא/היא ינהלו אותה בשכר מנהלים- זה לא פחות חשוב!!!!
את התקציב תמצצו ממשרד החינוך שגם הוא יבהל מהתוצאות של החותמת שהוא נתן להחלטה הרעה ההיא. או שתקחו מתקציב יחסי ציבור, מצדי, או תקציב הריצוף והריהוט של המועצה.