על ידי אורנה אסף-מלכה » יום ראשון 13 ינואר, 2008 14:41
אז ככה...
ברגע הראשון הרגשתי שאין לי כל רצון או יכולת להגיב כלפי הדברים שנכתבו כאן. כי הם הרי לא נכתבו כדי להזהיר על איזו סכנה, אלא מאיזו נקמנות שאינה מובנת לי. ובנוסף, כיצד מגיבים כלפי דברים שאין להם כל שחר? אינני מאמינה שקיים רוע. אני מאמינה שקיימים תסכול, קנאה ופחד שמביאים למעשים רעים, כמו אלה שנעשו כאן בפורום, כי הוא הרי מאפשר זאת. ואין לי כל יכולת לשלוט בטירוף כזה או אחר של מישהו.
בסופו של דבר אני מגיבה, וזאת מתוך מקום מקצועי לחלוטין וכחובתי כלפי הוריהם של מאה התלמידים הלומדים כיום באולפן למחול במתנ"ס ערבה. אין לי ספק שכולכם שולחים את הילדים בלב שקט ובכל זאת, למען לא יתעורר חשש.
אני מלמדת במתנ"ס ערבה זאת השנה השישית. כמות התלמידים באולפן עולה וצומחת ולפיכך גם כמות המורות המלמדות באולפן.
דלתות הסטודיו (בניגוד למקומות אחרים) פתוחות תמיד, גם במהלך השיעור וכל הורה יודע שהוא יכול להגיע ולצפות בכל שיעור. וזאת כי אין שום דבר שאני או שאר המורות באולפן מסתירות או לא עומדות מאחוריו.
לעניין ההשתמטות...אני עצמי שילבתי בין ריקוד לשירות צבאי מלא, בתוספת 3 חודשי התנדבות... למעט תלמידה אחת (ועל אף שקיבלה את האפשרות לשלב בין שירות לריקוד), כל תלמידותיי התגייסו לצה"ל וחלקן גם המשיכו כקצינות. תלמידתי הבוגרת השנה נגשת לבחינה הנקראת "רקדן מצטיין", כמו רבות לפניה, שמטרתה שילוב בין שירות צהל"י ולימודי מחול.
ישנם מקרים בהם רקדנים אכן מוותרים על שירות צבאי ויש לכך סיבות שבעיני הן לגיטימיות.
אך משפט כמו שנכתב כאן שאמרתי או עידוד להשתמטות הוא בהחלט הכפשה אשר נוגדת את עקרונותיי.
בעניין הדיאטה לילדה בת התשע...
אין לי אפילו כל יכולת להגיב על האמירה הזאת, כיוון שהיא אמירה אומללה שגם כותבה לא מאמין בקיומה. כל תלמידות האולפן יודעות וחשות את הלגיטימציה שניתנת כלפי כל אדם באשר הוא נראה או מרגיש.
נשאלתי פעם מדוע ההכרח ללבוש בגדי ריקוד. עניתי שיש סיבות רבות, של משמעת, מסורת, אסתטיקה, הוראה נכונה ועוד. אך הסיבה המשמעותית ביותר מבחינתי היא שהילדות צריכות ללמוד לקבל את גופן כפי שהוא, לאהוב אותו וחלילה לא להתבייש בו. ברגע שכמורים נסכים להן להתכסות ולהתחבא מאחורי בגד, כאילו אמרנו - יש לך במה להתבייש. זו לא דרך האולפן ולא דרכי ולכן מגוחך לומר או לחשוב שתלמידה בת 9 או בכל גיל, נקראה שמנה והתבקשה לעשות דיאטה.
חשוב לי לצאת כאן נגד האפשרות שניתנת, לכתוב בפורום ללא הזדהות. בעיני זה פשע נפשע. הרי אם היה האדם מזדהה היה מיד נתבע בהוצאת דיבה (כפי שכבר כתבו כאן ובצדק רב).
בהזדמנות זו וכדי לסיים בחיוך, אזמין את כולכם למופע השנתי שלנו אשר יתקיים ב29/3/08ועליו אנו כבר עמלים בשמחה ובהנאה רבה.
אורנה אסף-מלכה,
מנהלת האולפן למחול,
מתנ"ס ערבה.