מלוניות בצוקים?

כל מה שיושב לכם על הלב, ולא מתאים לפורום אחר.
כדי לכתוב יש להרשם לפורום.

מנהל: גילה טל

כמעט שכחתי

הודעהעל ידי אויש » יום שבת 02 פברואר, 2008 17:26

ואם אתה צודק וכל תושבי ספיר תומכים בזה, אם כולם יעבדו למען המטרה החשובה לכם שוק אזורי,יהיה לכם הרבה יותר קל.מי שחתם ובאמת רוצה שיעבוד על זה אתך,ואז יהיה יותר קל להגיע לתוצאות אמיתיות.
אויש

אני דוקא כן מצפה!

הודעהעל ידי shlomo47 » יום שבת 02 פברואר, 2008 18:15

אני מצפה ממועצה מקומית שתעשה הכל, ממש הכל, בכדי לפתח את המקום.
אין זה מתפקידה להערים קשיים למי שכבר רוצה להשקיע במקום.
יותר מזה הייתי רוצה לראות את המועצה משקיעה בבניית מרכז מסחרי ומוציאה את החנויות להשכרה\מכירה, לגבי שוק אזורי לא נדרשת כל השקעה.
אני גם מצפה מהחברה לפיתוח שתגשים את המטרות לשמה הוקמה.
שכתבתי שאני לא מעוניין הכוונה שאישית אני לא מעוניין אבל אני בטוח וגם יודע שיש אנשים שכן היו מעוניינים.
אני גם משוכנע שזהו אינטרס עליון של כל תושבי האזור ולא רק של תושבי ספיר.
בואו לא ניתמם, הרי כולנו יודעים שבספיר דברים זזים או לא רק מלמעלה.
יש פתגם שאומר שהדג מסריח מהראש, הדג לא חייב להסריח, הכל יוצא מהראש.
אחרי כל כך הרבה פילים לבנים הגיע סוף סוף הזמן גם לעשות משהו מועיל ונדרש.
shlomo47
משתמש ותיק

לשלמה

הודעהעל ידי לבנה » יום ראשון 03 פברואר, 2008 9:00

אין מה לצפות מהמועצה שתעשה משהו שהחוק לא מכתיב לה לעשות כי אסור לה. המועצה לא מערימה קשיים ולא נותנת הקלות היא פועלת רק לפי החוק ואסור לה לסטות ממנו ימינה או שמאלה.אל תצפה לגרגיר מעבר לזה כי זה לא חוקי ולא יעשו את זה בחיים.אם תמשיך לצפו תצפה כל חייך ותהיה כועס ורוטן תמיד. אם יש לך מידע שהמועצה עושה משהו שהחוק לא מחייב אותה לעשות אתה יכול לתבוע אותה ולנצח.
בנושא האחר,אני חושבת שאתה זה שמתמם-"בספיר הכל מתחיל מהראש והתושבים לא יכולים לעשות כלום בלי שהחברה לפיתוח תחזיק להם את היד". זה פשוט לא נכון ואני בטוחה שרבי מתושבי ספיר לא יסכימו בעצמם.יש צימרים,יש עסקים,יש חנויות ואני לא חושבת שהחברה לפיתוח עזרה בזה.
אני חושבת שאתה או אלה שאתה מדבר בשמם פשוט מחפשים קיצורי דרך ומצפים שהמועצה והחברה לפיתוח יצאו מכליהם כדי לעזור לכם כי אתם נורא מסכנים.זה לא יקרה. מה שיקרה זה רק מה שאתה/אלו שאתה מדבר בשמם יעשו בעצמם ואז תשמחו לדעת שהחברה לפיתוח והמועצה יעזרו כי החוק מחייב אותם.זה כל הסיפור.
לבנה

פשוט קישקוש!

הודעהעל ידי shlomo47 » יום ראשון 03 פברואר, 2008 11:24

אין שום דבר הנוגד את החוק בפיתוח של מרכז מסחרי או בהקמת שוק אזורי.
החוק לא אמור להכתיב למועצה מה לעשות בתקציביה ולבנות פילים לבנים זה חוקי כמו גם לבנות מרכז מסחרי.
אין פה שאלה חוקית בכלל!
בכל מקום בארץ הדברים נעשים והכל חוקי.
השאלה אינה של חוקיות.
השאלה הייתה ונשארה לאן הולך הכסף?
ומה בדיוק עושים בחברה לפיתוח אם אינם עוסקים בפיתוח?
shlomo47
משתמש ותיק

לשלמה

הודעהעל ידי לבנה » יום ראשון 03 פברואר, 2008 22:51

כשדיברתי על חוקיות התייחסתי למה שאמרת שניסית להרים שוק אבל שלחו לך משטרה. כנראה שלא עשית משהו חוקי ושציפית שמסיבות כאלו או אחרות יתעלמו מעבירה על החוק לטובתך (שהרי אם הכל היה חוקי לא היו שולחים משטרה ולמשטרה לא היה דרך לעצור בעדך) וזה משהו שלא יעשו.לא יעברו על החוק בשבילך.
לכן להגיד שאין שום דבר לא חוקי בלהקים שוק מראה שני דברים: 1- אתה טועה ובגדול כי משהו היה לא חוקי ועובדה שעצרו בעדך, (אם עצרו בעדך והכל היה כשר אני משוכנעת שהיית תובע אותם ו/או הופך שולחנות ובצדק)2-אתה מסרב לקחת אחריות ולפעול להקמת משהו במסגרת החוק ומצפה ממישהו- החברה או המועצה-לעשות בשבילך.
אבל יש לך עוד תקווה:אם החתמת את כל תושבי ספיר תביא את החתימות למועצה ואולי הם יעשו משהו כי יש דרישת קהל.
לבנה

פשוט קשקוש

הודעהעל ידי shlomo47 » יום שני 04 פברואר, 2008 6:52

את אינך יודעת את נסיבות המקרה.
את מחליטה על סמך השערות שאין להן כל אחיזה במציאות.
יש אמנם חוק שמחייב הקמת עסקים רק באישור של הרשות.
חוק זה אינו מיושם ברב המקרים ורוב העסקים בארץ לא רק שקמו ללא קבלת אישור אלא פועלים כך במשך שנים רבות.
אני פניתי לחברה לפיתוח בבקשה להקמת שוק אזורי בספיר ולבקשה צירפתי גם חתימות של רוב מסיבי של התושבים.
מלבד החתימות של התושבים צירפתי גם שמות של סוחרים שהיו מוכנים לבא ולמכור בשוק ואף לשלם סכום מסויים תמורת הזכות הזו.
בשורה התחתונה השקעתי שעות עבודה לא מעטות בהכנת הבקשה.
קיבלתי תשובה מהחברה לפיתוח שהם לא מעונינים.
שימי לב:
התושבים מעונינים אבל החברה לפיתוח לא מעונינת.
רק לאחר שנעניתי בשלילה פניתי לפתוח שוק מצומצם, רק ירקות ופירות בחצר הביית וגם כאן נעניתי בשלילה.
רק לאחר מכן החלטתי שאני עושה מעשה ופותח וגם פרסמתי ואז קיבלתי טלפון מהשוטר.
תהיי סמוכה ובטוחה שיכולתי לתבוע את הרשות ולזכות בתביעה.
אבל למי יש כוחות וכספים.
עצם העובדה שהשוטר צלצל ואיים עלי מעידה רק על דבר אחד - על מדיניות מכוונת של המועצה שהחליטה לדקדק דוקא עם מי שרוצה לעשות משהו בספיר.
אבל זוהי הערת שוליים שאינה משנה דבר לעצם הדיון.
א. הטענה המופרכת שלך שמדיניות ההשקעות של הרשות המקומית מוכתבת ע"י החוק ויותר מזה שהחוק אינו מאפשר לרשות לפעול - חסרת כל בסיס וכל אחיזה במציאות.
ב. את מנסה להשחיר את שמי ואני מודיע לך שאני גאה בכך שניסיתי להקים שוק אזורי בספיר ובכך עשיתי כבר יותר מכל אלו שזהו תפקידם וייעודם.
ג. במשטרים טוטאליטארים הוכרזו מתנגדי המשטר כחולי נפש או כפושעים, ותמיד אפשר למצוא את הדרך להלביש על אנשים כאלה סטיגמה.
לא יעזור לך, את לא תסובבי את הדיון הזה לפסים אישיים.
מה שיש לך לומר לגופה של טענה כבר אמרת ומה שאמרת הוא קשקוש מוחלט חסר כל אחיזה במציאות.
shlomo47
משתמש ותיק

לשלמה

הודעהעל ידי לבנה » יום שני 04 פברואר, 2008 14:15

לא ברור על סמך מה אתה טוען לפסים אישיים?

זו הפעם היחידה בה סיפרת את הסיפור המלא של השוק, בהודעה הראשונה לא כתבת בדיוק כך.
אתה טוען שאין לדבריי אחיזה במציאות, אני טוענת שאין לך מושג על מה אתה מדבר, יש חוק מאוד ברור שטוען (ניסוח חופשי שלי): רשות יכולה לעשות רק מה שהחוק מחייב אותה לעשות, אזרח יכול לעשות כל מה החוק אינו אוסר עליו לעשות.
אין חוק שמחייב רשות לפתוח שוק. יש חוק שמחייב לדאוג למרפאה, בית ספר, דואר גנים וכו'.
אין מניעה חוקית לפתוח שוק- אולי, אבל אין גם חובה- וזה בטוח. אין גם מניעה חוקית לפתוח מרכז יום לעיוורים או ספריה בשפה האפגנית אבל אין (אצלנו)דרישת קהל לכן הרשויות לא מקציבות כספים לזה. אם תהיה דרישת קהל (אולי עוד מאה חתימות ולא רק מספיר?) יצטרכו להתייחס גם לזה.
לבנה

החברה לפיתוח!

הודעהעל ידי shlomo47 » יום שני 04 פברואר, 2008 17:41

א. הרשות אינה יכולה והחברה לפיתוח כן.
לשם כך הוקמו חברות כאלו בכל הארץ.
האם נראה לך שכל מה שהוקם בערבה ע"י המועצה, כל הפילים הלבנים בין היתר, הוקם משום שהחוק חייב את הקמתו?
נראה לי שהצד החוקי הוא לא בדיוק חזק אצלך אז אולי כדאי שתחפשי לך מישהו אחר להתנצח איתו?
האם אינטרנט ערבה שבו את מנהלת ויכוח מטופש הוקם משום שהחוק חייב להקים אותו?
אני באמת הייתי מעוניין בתגובות לגופו של העניין.
כלומר האם הגולשים חושבים שהגיע הזמן להצעיד קדימה את ספיר?
כי לבצע אפשר ועל בטוח שכן!
shlomo47
משתמש ותיק

לשלמה

הודעהעל ידי לבנה » יום שני 04 פברואר, 2008 20:22

מזל שהחוק הוא הצד החזק שלך!

בקשר לשאלה הענינית שלך, התשובה היא כן כמובן שצריך,השאלה היא מי צריך?
לבנה

דימונה - הכי קרוב שיש!

הודעהעל ידי shlomo47 » יום שלישי 05 פברואר, 2008 15:06

לא צריך ללכת רחוק.
קחו למשל את דימונה שם הוקם שוק לתפארת.
השוק הוקם ומנוהל ע"י החברה לפיתוח של דימונה.
אנחנו יכולים פשוט ללמוד מהם כמו גם מעשרות מקומות אחרים בארץ.
אני מבין כשמנסים לעשות אחרת.
אני מבין כשלומדים מנסיונם של אחרים.
מה שאני לא מבין ולא מקבל שלא עושים דבר תוך צפצוף ארוך על הצרכים והרצונות של התושבים, וכן, תמיד אפשר למצוא פודל תורן שיסתפק במנת הבונזו המוקצבת.
אני לא מתיימר להיות מומחה שמחדש הלכות.
אני כן חושב את עצמי כמומחה למובן מאליו!
ומה יותר מובן מאליו ממה שאני מבקש?
shlomo47
משתמש ותיק

הקודם

חזור אל פורום תגובות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים