לעזרא רבינס- אל תגע בפורום!!

כל מה שיושב לכם על הלב, ולא מתאים לפורום אחר.
כדי לכתוב יש להרשם לפורום.

מנהל: גילה טל

רוצים שלום -פיכס מלחמה

הודעהעל ידי ר.ח. » יום ראשון 02 מרץ, 2008 18:34

רבותי מרוב עצים לא רואים יער

מה אתם רוצים?

האם מי מכם שאל את ראש המועצה,
די , החיים לא משהו אז בבקשה. די די דידי די
די
ר.ח.

דעתי הפרטית..

הודעהעל ידי לא מאמין » יום ראשון 02 מרץ, 2008 18:39

נצא מהנחה שמה שכתבת נכון בעקרון- האם לדעתך סגירת הפורום ישנה משהו? אנשים שנוהגים כך עדיין נוהגים כך.

מי שפנה לראש המועצה בבקשה לסגירת הפורום נפגע ממנו, לטענתך, האם מדובר באחד האדם מהרחוב או באנשי ציבור שספגו ביקורת שלא לרוחם?

אני מצטער, גם אני לא ראיתי שום פגיעה בפורום באנשים סתם. אם את טוענת שנפגעו, תני דוגמא או שתיים- באיזה פורום? באיזה מצב? ורק אל תגידי לי שהמנהלת נפגעה או ראש המועצה ( אפילו הקודמת) נפגע או מנהל מח' חינוך נפגע, כי הם מקבלים הרבה כסף לתפקיד ציבורי ומותר לבקר אותם. איש לא יעלה על דעתו שאסור לבקר את ראש הממשלה, את ראש עיריית באר שבע או את ראש מתנ"ס דימונה, אז למה פה הצדקנות הזו? אנחנו לא יותר טובים או יותר רעים מאף אחד אחר.

בכל מקרה בסגירת ערוץ תקשרותי כזה יש סתימת פיות מובהקת, ולא חשוב איך נקרא לזה או איך נתרץ את זה. יש גם הרבה מאוד מתנגדים לפשפוש במחשבים אישיים של אנשים לצורך חיפוש תכנים פדופילים בטענה של חופש הפרט, וכל אחד יכול להסכים עם זה או לא, אבל לסגור פורום תמים כזה רק כי מישהו נעלב..את יודעת מה- לא תמים- פורום עוקצני, מרושע, ביקורתי, חצוף - פורום אמיתי וחי. מה הוא אמור לתרום לחינוך בדיוק?
לא מאמין

לא מאמין

הודעהעל ידי כן מאמין » יום ראשון 02 מרץ, 2008 22:28

במה אתה לא מאמין? בכך שפגעו באנשים בפורום? אתה מדבר על צדקנות? תפתח את הפורום, תלך ברברס אחורה ככל שתוכל, על תדלג גם על מודעות שנערכו ואם לא תגלה הודעות גסות, שיקריות (בטח חיות, למה לא? מה יותר חי מעלבונות וגסות רוח?) אז יש שתי אפשרויות: 1. שאתה מתקשה בהבנת הנקרא או 2. שאתה מבחין סלקטיבי.
עכשיו שאלה היפותטית, איך היית מגיב אם היו נכתבים עליך (מבלי לפרט יתר על המידה, אבל זה יכול להיות כל בן משפחה) שקרים, דברי שיטנה שברור לך יותר מכל שיסודם בקנאה וסגירת חשבון כלשהו? למה היפותטית? מכיוון שאתה לא באמת יכול לענות על כך עוד לא חשת את זה ממש. הרי אתה מכיר כמו כל אחד את האמרה "לך תוכיח שאין לך אחות" אבל בינתיים, כולם קראו זאת, גם הילדים שלך. אז תפסיק עם זיבולים נוסח "סתימת פיות", "פגיעה בחופש הפרט". אף אחד לא באמת מפריע לך להתלונן על מעשיה/מעשיו של מורה, מנהל/ת, מדריך/ה, יש ועדות בשפע שאוהבות להאזין לטענות ולתקן, צדק/ה מי שכתב/ה בדעתו הפרטית ששום תיקון עוד לא קרה כתוצאה מביקורת שהוטחה בפורום, אבל הרבה רכילות כן והגרוע מכך שזה המסר שמעבירים לדור הצעיר.
כן מאמין

הודעהעל ידי סוקרטס אוהב את האמת » יום ראשון 02 מרץ, 2008 22:37

סוקרטס, החכם באדם, לא כתב מאומה, שכן יש בכתיבה לדעתו, צד נורא: אין דבר כתוב יכול להשיב על שאלות.
כמו כן הוא מתגלגל לידיהם של מבינים ושאינם מבינים גם יחד.
הדיאלוג הוא שיחו החי והנושם של היודע. דיאלוג הוא דברים חיים, שיחה של ממש!!

בתקווה שלאחר סגירת הפורום נשוחח יותר זה עם זה. :wink:
סוקרטס אוהב את האמת

סוקרטס

הודעהעל ידי דעתי הפרטית » יום ראשון 02 מרץ, 2008 23:42

ואת זה אהבתי יותר מכל.
דעתי הפרטית

דמוקרטיה זה לא

הודעהעל ידי עצמי » יום שני 03 מרץ, 2008 9:07

1. לא היו שום דברי שטנה. לא היו שום הכפשות. היתה ביקורת-נכונה או לא, אמיתית או לא. כל אחד יכל לכתוב אם הוא מסכים או לא ולמה.הנושא תמיד היה אדם הנושא תפקיד ציבורי ולא השכן ממול. אפשר גם לטעון שקצב, רמון וחנן גולסבלט זכו להכפשות והשמצות מעליבות שלא ספק הכאיבו מאוד לילדים שלהם, האם זה אומר שאסור היה לפרסם את מה שקרה ולמתוח ביקורת על זה?
2. אקט של סגירת הפורום ישאר ככתם שחור ומכוער ברזומה של אדם שהתפאר באמריקניות שלו. מעניין אם גם באמריקה סוגרים פורום קהילתי כי מישהו בכה לראש המועצה.
3.אחרי הסגירה לא נדבר יותר אחד עם השני וגם לא פחות. לא יהיה שום שינוי לטובה או לרעה. לא יפנו יותר לכל הועדות כי זה כרוך בהזדהות ובפעולות תגמול נמשכות. למעשה לא יקרה כלום, חוץ מסתימת פיות ולקיחת המקום שלנו עשר שנים אחורה.
4.לדעתי תוך חודשיים יקום פורום חדש, לא ממסדי, ובו באמת יהיה לכלוך והשמצות כי זה לא יהיה בפיקוח. ואז כולם נורא יעלבו ויהיה שמח. ציבור "הטוקבקיסטים" בכל הארץ והעולם הוא ציבור דעתני ופורומים מהווים עיסוק לגיטימי בשבילהם/בשבילנו וניסיון להשתיק לא יצליח.
5. עצה בחינם לעזרא- תתחיל לממש מה שהבטחת ואל תתקפל בפני אינטרסנטים שבאים אלייך בטענות של מוסר וסוקרטס. בחרו בך בגלל מה שאמרת שתעשה לא בגלל מה שאתה עושה עכשיו לדוגמא.
רק מעניין שתמיד שומרי המוסר והשפה היפה הם האנשים עם הכח והעמדה, לא האנשים מהשורה שאין להם מילה,אין להם משמעות ואין להם כוח. מי פנה לראש המועצה? מישהו בתפקיד גדול עם משכורת גדולה שנפגע ממשהו
עצמי

לעצמי

הודעהעל ידי מכופף הבננות » יום שני 03 מרץ, 2008 10:48

על דברים כמו שלך נאמר המשפט, בהפחדות תעשה לך מלחמה.
כן, ניתן להבין שקשה לך עם משפטים מסודרים וכתיבה נאותה. מובן מדוע הסף הנמוך כ"כ אטרקטיבי בעינך. אין ספק שישנם עוד אנשים שהיו רוצים לראות את צבעי הצהוב והאדום משתלטים על השיח הציבורי שלנו ואתה כנראה ביניהם. אז זהו, ישנם גם אחרים, הם לא רוצים בפורום הזה, חלקם נפגעו, אחרים יודעים שאיש לא יצא מכך בלתי חבול ואולי יש אחרים שיזכו מכך לנקמה המתוקה שלהם. עזרא עשה נכון, הוא החליט להביא את הסוגיה לדיון במליאת המועצה והיא שתחליט.
מכופף הבננות

כיפוף בננות..........

הודעהעל ידי לקופיקו גלר » יום שני 03 מרץ, 2008 12:50

ממש כמו בעיתונאות צהובה לבנה או אדומה יש לנו כאנשים זכות לקרוא או לא.
אף אחד לא מכריח איש להיכנס לפורום,לקרוא או לכתוב בו.כולנו כאנשים בוגרים לוקחים על עצמנו את האחריות למעשנו.
איש אינו מוביל אותנו.
ממש כשם שיש דברים פחות נחמדים בפורום אל תשכחו גם את הדברים הנחמדים יותר.
כמו כן כשם שהוזכר קודם אפשר לפתוח את כל נושאי השיחה בעולם במקומות אחרים ואז מה תעלו גם את הנושא הזה למליאה?אין דברים חשובים יותר כמו חינוך ,שירות ציבורי ,שיפור האיזור ,אולי אפילו איזה רעיון לאחדות חברתית איזורית.
נראה לי קצת מגוחך שמישהו שכותב בעילום שם מחפש כבוד בפורום .עם בעילום שם ואם בגלוי הריי גדולתו של אדם היא בזאת שהוא אינו צריך לחפש את כבודו אצל אחרים אלא בתוך תוכו.
תראו את המציאות שאנו חיים בה בעזה עדיין נהרגים חיילים ,בשדרות נהרגים אזרחים ונפצעים ילדים באמת! כל מה שמטריד את כולם זה הפורום?!
תתבישו לכם אנשים קטנים עם אגו גדול.
לקופיקו גלר

לקופיקו

הודעהעל ידי צ'יפופופ » יום שני 03 מרץ, 2008 17:38

מה באת להגיד? מה אתה רוצה בעצם?
צ'יפופופ

Re: נזיד עדשים - הדוגמא הטובה ביותר

הודעהעל ידי shlomo47 » יום שלישי 04 מרץ, 2008 4:06

עשו כתב:.

לא יכולה להיות דוגמא טובה יותר.
מביאים סכסוכי שכנים לפורום ציבורי.
מנהלת הפורום לא מוחקת.
מורידים את הדיון לפסים אישיים!
shlomo47
משתמש ותיק

צודק...

הודעהעל ידי גילה טל » יום שלישי 04 מרץ, 2008 7:11

ההודעה לא היתה ראויה משתי סיבות:
א. אמירה אישית אנונימית נגד חבר בפורום.
ב. אינה קשורה כלל לנושא השרשור.
אני מתנצלת על כך שלא הייתי עירנית מספיק ולא הבחנתי בכך. יש לציין, שקרה לא פעם שהודעות נערכו / נמחקו בשל פניות של אנשים פרטיים שנפגעו ופנו אלי, גם במקרים שלדעתי לא הייתה בעיה בהודעה.
גילה טל
"אינטרנט ערבה"
סמל אישי של המשתמש
גילה טל
Site Admin

בזכות כתיבה חופשית בפורום- מאת משתמש ותיק

הודעהעל ידי דורה » יום שלישי 04 מרץ, 2008 9:37

ציטוט של מה שנכתב על ידי משתמש ותיק בפורום, מה- 1 בפברואר השנה בפורום אחר:

"ספיישל ערבה!
אסור להתלונן, אסור להעביר ביקורת.
מי שחס וחלילה מביע את דעתו מוציא שם רע לכל התושבים.
עד כמה יכול האבסורד לחגוג?
דרך אגב אני לא הזכרתי אף פעם שאני מעוניין לקנות צימר ואני גם לא מעוניין.
אני מבין שיש פה בעייה של הבנה אבל נא לקרוא את הדברים כמו שהם.
אני פשוט מנסה להוציא את מרכז ספיר מקפאון מתמשך, ואין פה עניין אישי.
אני מנהל עסק משלי שעובד לא רע בכלל למרות שזה ממש לא מענינו של אף אחד ולא הנושא.
ואם להביע דעה ולמתוח ביקורת משמעותו להוציא שם רע אז אני מודיע לך שאני מתכוון להמשיך ולהוציא לך שם רע עד שתלמד ואולי תבין מהי דמוקרטיה ומה זה חופש ביטוי! "סוף ציטוט, הדגשים שלי ( דורה החוקרת) :roll:
דורה

תיקון משפט

הודעהעל ידי געכג » יום שלישי 04 מרץ, 2008 15:14

מכופף הבננות כתב:על דברים כמו שלך נאמר המשפט, בהפחדות תעשה לך מלחמה.

אין משפט כזה. המשפט הנכון הוא:
בתחבולות תעשה לך מלחמה" (משלי כ"ד, ו')
געכג

Re: בזכות כתיבה חופשית בפורום- מאת משתמש ותיק

הודעהעל ידי shlomo47 » יום שלישי 04 מרץ, 2008 19:04

דורה כתב:ציטוט של מה שנכתב על ידי משתמש ותיק בפורום, מה- 1 בפברואר השנה בפורום אחר:

"ספיישל ערבה!
אסור להתלונן, אסור להעביר ביקורת.
מי שחס וחלילה מביע את דעתו מוציא שם רע לכל התושבים.
עד כמה יכול האבסורד לחגוג?
דרך אגב אני לא הזכרתי אף פעם שאני מעוניין לקנות צימר ואני גם לא מעוניין.
אני מבין שיש פה בעייה של הבנה אבל נא לקרוא את הדברים כמו שהם.
אני פשוט מנסה להוציא את מרכז ספיר מקפאון מתמשך, ואין פה עניין אישי.
אני מנהל עסק משלי שעובד לא רע בכלל למרות שזה ממש לא מענינו של אף אחד ולא הנושא.
ואם להביע דעה ולמתוח ביקורת משמעותו להוציא שם רע אז אני מודיע לך שאני מתכוון להמשיך ולהוציא לך שם רע עד שתלמד ואולי תבין מהי דמוקרטיה ומה זה חופש ביטוי! "סוף ציטוט, הדגשים שלי ( דורה החוקרת) :roll:

על זה נאמר להוציא את הדברים מהקשרם.
בודאי שאני בעד חופש הבעת הדעה וחופש הביקורת אבל כמו שכבר כתבתי אני מתייחס רק לממסד ולא עוסק ברכילות ומנסה לשמור על גבולות של טעם טוב.
shlomo47
משתמש ותיק

המשך

הודעהעל ידי דורה » יום שלישי 04 מרץ, 2008 22:28

הי שלומה,

אין לי שום כוונה להתנגח בך אישית פשוט רציתי להראות שבהקשר אחד, כמשהו חשוב לנו, אנחנו כועסים שמנסים להשתיק אותנו ומדברים על חופש ביטוי ודמוקרטיה, ובהקשר אחר שפתאום לא נראה לנו אנחנו אוהבים לקרוא לזה רכילות ולשון הרע ולהעליב את מי שחושב אחרת.. כולם ככה, אבל פורום ציבורי צריך להתעלות על זה ולסמוך על הגברת הנאמנה שיושבת בתפקיד השקשה לשמור על הפורום מאוזן. וכך עשתה עד כה. יכול להיות שאנשים כבו דברים אישיים ומכוערים אבל הם נמחקו מייד כשגילה ראתה אותם, וכמו שהיא עצמה ציינה ואני מאמינה לה, לפעמי היא גם צנזרה למרות שלא היה טעם לפגם לדעתה, רק כי מישהו פנה וביקש, וכבוד האדם ורגשותיו חשובים לה ומהווי חלק מהתפקיד. (אני לא גילה)

קראו לי תמימה או קשת הבנה, אני עדיין טוענת שבפורום הזה לא הושמץ איש באופן אישי אלא רק "הממסד"- (המלה ממסד כל כך יפה ומקצועית אבל איש לא ביקר את הבניין של המועצה או את המשרד של החברה לפיתוח או את מדרגות בית הספר אלא את האנשים שבו בתפקידים השונים, ולאנשים האלו יש גם ילדים ונשים או בעלים וחברים ומשפחה, הממסד הוא לא גוף עשוי מרובוטים בעלי לב מברזל).
דורה

הקודםהבא

חזור אל פורום תגובות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים