חג השבועות- כיצד להנות ןלשמור על משקל

כל מה שיושב לכם על הלב, ולא מתאים לפורום אחר.
כדי לכתוב יש להרשם לפורום.

מנהל: גילה טל

חג השבועות- כיצד להנות ןלשמור על משקל

הודעהעל ידי ר.א » יום חמישי 29 מאי, 2008 8:49

המלצות מרכז שניידר ומרכז רפואי העמק לקראת חג השבועות והקיץ

כיצד ליהנות ממאכלי חג השבועות, אך גם לעבור את החג ללא תוספת במשקל?
דפנה זיו בוסאני, דיאטנית קלינית ומדריכת סדנאות הרזיה לילדים ונוער "קל על המשקל" במרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת הכללית, ממליצה:

צריכת מוצרי חלב:
חג השבועות הוא הזדמנות נהדרת להסביר לילדים על חשיבות צריכת מוצרי חלב והעשרת התפריט בסידן. קיים שפע של מוצרי חלב שונים, ברמות שומן שונות. מוצרי חלב רזים יכולים בהחלט להחליף את מוצרי החלב השמנים יותר, ללא פגיעה משמעותית בטעם. על ידי הפחתת כמות השומן, נוכל למזער את הנזק הקלורי והנזק הבריאותי הנגרם כתוצאה מצריכה גבוהה של מזון שומני. ניתן לבחור את המוצרים לפי אחוזי השומן או לפי כמות השומן למוצר.

סידן:
מוצרי חלב הם דרך מצוינת להעשרת התפריט בסידן . חשוב לאכול לפחות 3 מוצרי חלב ליום ורצוי לצרוך מוצרים מועשרים בסידן. ברשימת המוצרים המועשרים נמצאים: גבינות לבנות, גבינות קשות, (עשירות בסידן אך גם עשירות יותר בשומן) יוגורט או חלב שמועשרים בסידן ומשקאות שונים על בסיס חלב.

עוגות גבינה:
עוגות הגבינה מאפיינות מאד את חג השבועות. בהכנת עוגות גבינה, מומלץ להשתמש בגבינות רזות עד כמה שאפשר, ומכילות סידן. מומלץ ורצוי לאפות גם עם גבינות רזות (2\1 אחוז שומן או 0% שומן).

ירקות ופירות:
חג השבועות הוא כידוע, חג חקלאי. הירקות והפירות רק מחכים שנקטוף ונעלה אותם על השולחן. זה הזמן להכין סלט גדול עם שפע ירקות או לאכול פרי טרי ובריא. מבחינה תזונתית, עדיף לאכול את הפרי ופחות מומלץ לסחוט מיץ או לאכול את הפרי מיובש. יחד עם זאת, חשוב לא להגזים בצריכה של פירות, כיוון שהם מכילים סוכר, בניגוד לירקות דלי הקלוריות.

קמח:
בחג השבועות אנו בעצם מסיימים את ספירת העומר ויכולים לקצור את החיטה. החיטה שמשמשת להכנת קמח שממנו מכינים דברי מאפה רבים. כעיקרון ישנן 2 קבוצות של קמח: קמח מלא הוא קמח אשר טחנו את כל גרגר החיטה כולל הנבט והסובין וקמח לבן, כלומר קמח אשר נטחן ללא קליפתו והנבט על מנת לתת לו חיי מדף ארוכים יותר וצבע לבן ובהיר. בתהליך זה הפסדנו למעשה סיבים תזונתיים אשר חיוניים לניקוי מערכת העיכול בצירוף מינרלים וויטמינים.

מים:
אחד מהמשחקים החביבים בשבועות הוא משחקי מים. מעבר למשחק, חשוב לזכור להקפיד על שתייה נאותה. גופנו עשוי ברובו מים ועל כן חשוב לשמור על תפקוד נאות שלו, כלומר יש לשתות במהלך היום ולא בבת אחת. עודף מים יוצא מן הגוף ולא נאגר באנשים בריאים, לכן יש לשתות במידה ולפזר על פני כל היום.

הקיץ כבר כאן – שתו מים!
יערה עפרון-כהן, דיאטנית קלינית ביחידה לתזונה ודיאטה, מרכז רפואי "העמק":

חג המים- שבועות- בפתח, וזה הזמן להזכיר לכולנו מה רבה חשיבות שתית המים.
מים הם המשאב השני בחשיבותו לאדם אחרי החמצן והרבה לפני המזון.
מים מהווים כ-% 60-70 ממשקלנו, והם מעורבים בתפקודים רבים בכל מערכות הגוף.
מים, אותו המשאב שבלעדיו אין חיים. מה אנחנו באמת יודעים עליו? והאם הדברים מבוססים מדעית או שמא עוד אחד מיני רבים מהמיתוסים שאנחנו חיים איתם.
אז כמה מים יש לשתות?
הגוף שלנו מאבד כליטר וחצי נוזלים בשתן וליטר נוסף בנשימה, בזיעה ובצואה.
המזון בממוצע מספק כ-20% מצריכת הנוזלים, לכן יש צורך בעוד כשני ליטרים בשתייה להשלמת הנוזלים האבודים(בסביבות 8 כוסות לנשים ו-12 לגברים).
> שימו לב
- מים שמקורם במשקאות כגון קפה, תה, שתייה ממותקת כן נספרים במאזן הנוזלים (אך גם במאזן הקלורי!!!!!!!!!!)
- אנחנו מקבלים כמויות גדולות של מים מהמזון שאנו אוכלים ולכן אנשים שמרבים באכילת יוגורט, פירות וירקות ועוד מזונות עשירים בנוזלים יכולים לשתות פחות מכך.
> ואם לא שתינו מספיק?
סביר להניח שנחוש אחד או יותר מהסימפטומים- צמא, עייפות, כאב ראש, יובש בפה, כמות שתן קטנה, חולשת שרירים וסחרחורת.
צריך לציין שגם לשתייה עודפת יכולות להיות השפעות מזיקות עקב פגיעה במאזן המלחים בגוף.
> איך אפשר לשפר את הרגלי השתייה שלנו?
- דרך קלה ומומלצת להטמעת ההרגל לשתיית מים היא לשתות כוס מים אחת בכל ארוחה גדולה - ועוד כוס מים בין ארוחות הביניים.
- רצוי לפזר את שתיית הנוזלים ולשתות בלגימות קטנות לאורך כל היום, ולא לשתות בבת אחת.
- רצוי לשתות לפני ותוך כדי הארוחה משום שזה תורם לתחושת שובע.
> מדוע להעדיף מים על פני משקאות אחרים ?
- מים אינם מכילים סוכר ולכן לא משמינים ולא פוגעים בשיניים
- אין בהם חומרי צבע וטעם מלאכותיים
- ללא ערך קלורי
- ללא עלות כספית (כשמדובר במי ברז)
> טיפ לכל אותם אנשים שלא אוהבים את טעם המים-
ניתן לשפר משמעותית את טעם המים ע"י הוספת עשבי תבלין ( נענע, לואיזה, לימונית) , וכן ע"י הוספת מעט סירופ דיאטטי.

חג שמח ושיהיה לרוויה...


[
ר.א
 

מתכון עוגת גבינה לשבועות במקום לבחוש בעצבים- יש לבחוש עוגות

הודעהעל ידי שרי » יום חמישי 29 מאי, 2008 11:45

עוגת גבינה אפויה - מתכון לחג שבועות
.

--------------------------------------------------------------------------------

חומרים:
7 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
1 ביצה שלמה
כוס וחצי סוכר
3 קופסאות גבינה לבנה 5%
2 כפיות סוכר ווניל
1 כוס קמח אוסם

הכנה:

מערבבים את החלמונים עם הביצה השלמה, חצי כוס סוכר, הגבינה וסוכר הווניל.
מקציפים בנפרד את החלבונים עם כוס סוכר.
מערבבים הכל ביחד עם כוס קמח אוסם.
משמנים ומקמחים תבנית ויוצקים לתוכה את הבלילה.
אופים בטמפרטורה של 150 מעלות למשך 45 – 60 דקות עד שהבלילה מתייצבת.
יש לקרר את העוגה בתוך התנור.
שרי
 


חזור אל פורום תגובות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים

cron