האם השתנה משהו?

כל מה שיושב לכם על הלב, ולא מתאים לפורום אחר.
כדי לכתוב יש להרשם לפורום.

מנהל: גילה טל

לספירניק

הודעהעל ידי תושב ערבה » יום רביעי 06 אוגוסט, 2008 11:59

לספירניק, המושבניקים הפלצנים
משלמים:

ארנונה למועצה,
מסי ועד מקומי למושב
מסי אגודה
מים בתים

רק לגנים צריך לקחת משכנתא, הגן הכי זול עולה 1500 ש"ח לחודש. ואצלכם???

עוד לפני שאנחנו נושמים כל חודש אנחנו משלמים 2000 ש"ח

ואתה???
אתה רוצה ורוצה ורוצה, תקציבים???
כל הפעילות המושבית מתנהלת מהמיסים שהתושבים משלמים.

ודרך אגב לא לכל המושבניקים יש כסף, לא כולם עשירים!!!
לי אין אך לשלם לצרכניה בסוף החודש
לך יש???
תושב ערבה

הודעהעל ידי תושב ספיר ערבה » יום רביעי 06 אוגוסט, 2008 14:12

אנחנו משלמים ארנונה ,גנים ,ומסים ,מים , וכמו כל תושב בערבה גם על הבריכה.
מושבניק יקר אני לא בא לעשות השוואות אבל הכנסה מתמרים משותפים יכולה לכסות את כל המוניציפאלי של משפחה , לי אין משק שגם אם אני לא מגדל אני משכיר אותו ואת התאילנדים , ככה אל תעשה השוואות כי תושב ספיר הוא בעיקר שכיר במשכורת מינמום וברוך השם לא נזקקים לתרומות , ביום שלא יהיה לי לשלם בצרכניה אני לא אוכל להשאר בערבה , הערבה יקרה וזה המחיר, ואם תרצה פירוט מה תושב מושב מקבל לעומתי אשמח לפרט אחד על אחד , בנתיים טוב לי היכן שאני והעמוד על דרישותי מהמועצה. רות סוף
תושב ספיר ערבה

הודעהעל ידי תושב ספיר » יום רביעי 06 אוגוסט, 2008 14:46

תושב ערבה כתב
אתה רוצה ורוצה ורוצה, תקציבים???

ובכן לא מדובר בתקציבים אלא בגיוס כספים.
כולנו יודעים את ההיסטוריה של האזור.
מליונים רבים הושקעו בבנייה סדרתית של פילים לבנים החל ממכון התערובת דרך עסקאות העץ של אילן אורן וכלה באולם האירועים המגלומני.
כולנו יודעים שניתן לגייס כספים והשאלה היא רק לאיזו מטרה מגייסים אותם.
תקציבים אם יבואו לא יבואו מכיסי התושבים.
לשם הקצנה היה סמוך ובטוח שתרומתה של הבסטה של ירקות שהיא השוק היום לאיכות החיים של תושבי ספיר עולה לאין ערוך על תרומתו של אולם האירועים במתנ"ס.
העניין הוא פשוט סדר ההעדפות וכבר ראינו שלצורך שיפוץ משרדים מוצאים את הכסף חדשות לבקרים.
תושב ספיר

ואו ספיר אולי תפתיעו פעם?

הודעהעל ידי ו. האזור » יום רביעי 06 אוגוסט, 2008 16:38

אני פונה ברצינות לתושבי ספיר,(לחלק שכותב ובוכה תמיד, וידוע לי שזה חלק קטן)
וזה מיועד לכם
די אם הקינאה החד צדדית זו, התסכלו בצלחת שלכם, אנו משלמים מיסים לא פחות ויותר, גם לישוב וגם למועצה, אתם לא הגעתם כחקלאים נקודה. בחרתם בעבודה שבחרתם,
אנא פתחו את עצמכם ,ללא תלונות, ללא בכי, בואו נראה מה טוב?
די אתם מזכירים לי קבוצה שבוכה ובוכה ולא נותנת לרוב הישוב לקפוץ יותר למעלה)
בתים נפלאים משכורות מה עוד? לא גנבתם אתם עובדים.

למי שלא רוצה וחושב שזה קשה, כמו הרבה מושבניקים, תמכרו ותעזבו, אבל בחייתקום די די די
ו. האזור

נו באמת??????????????????

הודעהעל ידי שמשון » יום רביעי 06 אוגוסט, 2008 16:49

ההבנה העמוקה ביותר
מאת בת שמש, :idea:

לפעמים צריך לשתוק,
אתה יודע,
לטובת אלו שלא פעם
לא הבינו את אשר אמרת.
והרי ההבנה העמוקה ביותר נובעת משתיקה.
והמילים
מילים רצות כמו נמלים
אסוף אותן,
ושמור אותן
לאלו שיבינו.
עליי הן מתבזבזות...
כי לפעמים צריך לשתוק.
שמשון

Re: ואו ספיר אולי תפתיעו פעם?

הודעהעל ידי תושב ספיר » יום רביעי 06 אוגוסט, 2008 17:48

ו. האזור כתב:אני פונה ברצינות לתושבי ספיר,(לחלק שכותב ובוכה תמיד, וידוע לי שזה חלק קטן)
וזה מיועד לכם
די אם הקינאה החד צדדית זו, התסכלו בצלחת שלכם, אנו משלמים מיסים לא פחות ויותר, גם לישוב וגם למועצה, אתם לא הגעתם כחקלאים נקודה. בחרתם בעבודה שבחרתם,
אנא פתחו את עצמכם ,ללא תלונות, ללא בכי, בואו נראה מה טוב?
די אתם מזכירים לי קבוצה שבוכה ובוכה ולא נותנת לרוב הישוב לקפוץ יותר למעלה)
בתים נפלאים משכורות מה עוד? לא גנבתם אתם עובדים.

למי שלא רוצה וחושב שזה קשה, כמו הרבה מושבניקים, תמכרו ותעזבו, אבל בחייתקום די די די

אין פה עניין של קנאה אלא רצון להתקדם ואין כל רע בכך.
לתאר את זה כבכיינות פשוט חוסר הבנה מוחלט.
אני בכל אופן לא התמקדתי בשאלה של מי משלם מיסים וכמה משום שזו בכלל לא השאלה שעומדת.
הגישה של תשתקו או תעזבו לא מקובלת עלי.
אני לא מתכוון לעשות לא את זה ולא את זה אבל אם לא מתאים לך או שתשתוק או שתעזוב.
תושב ספיר

תושב יקר

הודעהעל ידי תושב » יום רביעי 06 אוגוסט, 2008 18:19

אני אשמח לשמוע לראות ולדעת על התקדמות ולא דברת, לא "קיבוץ נדבות" אלא מה שמגיע , לא בכינות -אלא עמל,
מזכיר ישוב , שיתמכו בו, ולא יבלעו אותו, גם אם יש קיצונים יש לנדות אותם, כמו בכל ישוב,
אם המועצה מחליטה על הסופר לדוגמא וקשה שבו על הצוואר(רק במחשבה- לא אלימות חלילה" ובקשו את אשר תרצו, .
אספת ישוב תוכיח אם כולם יותר נכון רובם כך רוצים שבו עשרים אנשים על הצוואר, שלהם.
לעשות זה החשוב לא לכלך
תושב

הודעהעל ידי תושב ספיר ערבה » יום רביעי 06 אוגוסט, 2008 19:12

תושבי ספיר לא בוכים ולא מתבכיינים , אני הגעתי לערבה מרצון ואהבה אף אחד לא מכריח אותי להישאר או לעזוב וכמו רבים ברצוני לחיות ביושר , אז אם קיימים פערים במתן היזדמנויות מהמועצה כלפי התושבים אני כן אלחם על צדק שווה . אני מכיר תושבי מושבים הבוכים ומתבכיינים כל יום על נושא חדש , ולא חסר פרלמנט בכל ישוב , אז שתבינו ותפנימו ספיר לב הערבה מרכז החיים של הערבה וכך תמשיך להיות כל עוד מתקיימת האנושות .
תושב ספיר ערבה

הודעהעל ידי תושב ספיר » יום חמישי 07 אוגוסט, 2008 3:45

בואו נעשה קצת סדר כי נראה לי שיש לנו כאן אנשים (ואולי רק אחד שמתבטא בשמות שונים) עם מושגים מעוותים לחלוטין.
1. כתושב איני יכול לעשות אלא להביע את דעתי וזוהי זכותי.
2. מי שאמור לעשות הוא הממסד.
3. ניתן ורצוי להביע ביקורת ו\או הצעות לממסד ופעולותיו וזוהי אינה בכיינות, זוהי דמוקרטיה.
4. ניתן ורצוי להתייחס לדברים שנאמרים שגם כאן יש לנו הבעת דעה.
5. אם נחבר את שני הסעיפים הקודמים נקבל דיון ציבורי שהוא כשלעצמו תופעה מבורכת.
6. מי ששולל את עצם ההתבטאות שולל את הדמוקרטיה.
7. מי שמציע לנקוט בצעדים כנגד האנשים שמתבטאים מבצע הסתה.
8. מי שתוקף את האנשים על כך שהם מתבטאים פשוט לא מבין שהם לא הנושא (בימים החשוכים של ההיסטוריה נהגו לתלות את מביאי הבשורות הרעות).
9. כל האנשים האלו (או אולי זה אותו אחד) שקוראים להבעת דעה חופשית בכיינות ולמי שמביא אותה בכיין הם אויביה של הדמוקרטיה ומפגרים במאות שנים.
יש כאן תערובת מבחילה של טמטום עם צרות אופקים בין אם היא נעשית בתום לב ובין מתוך אינטרס.
תושב ספיר

למה לא השתנה שום דבר

הודעהעל ידי ירח » יום חמישי 07 אוגוסט, 2008 12:33

הנה המחשה ב"חי" למה לא השתנה שום דבר.

תושבי הערבה אוהבים לכסח אחד את השני ולהפנות את האנרגיה שלהם נגד השכנים במקום כלפי הממסד.
ספיר נגד מושבים, חקלאים נגד צימריסטים, חדשים נגד ישנים, אורגנים נגד קונבנציונלים...
למה הדיון גלש לספיר כן או לא מי בכלל דיבר על ספיר?
כל האיזור ציפה לתנופה וכל האיזור התאכזב.
את כל האנרגיות והטענות תפנו למועצה.
למה לא הוחלפו אנשים מזיקים שאוחזים בעמדות מפתח?
למה לא מקוימות הבטחות?
למה אין ריצה קדימה כמו שהוכרז?
כל אחד מהמקום שלו,מהישוב שלו, מהציפיות שלו, שיעלה את הטענות שלו כלפי המועצה. אפשר בפורום,אפשר בטלפון,אפשר בפגישות אישיות- לא משנה איךף אבל במקום לריב עם השכן, תפנו למי שבאמת הבטיח ורק מי שיכול לקיים.
ירח

הודעהעל ידי תושב ספיר » יום חמישי 07 אוגוסט, 2008 12:57

הכל נכון עם שתי הסתיגויות:
א. כן הובטח בפירוש לקדם את ספיר, אני לא יודע וייתכן שאותו הדבר קרה גם במושבים, אבל זה למה ספיר.
ב. כן הייתה התנגחות בתושבי ספיר על כך שהם מעיזים להתבטא ולא לוקחים דוגמא מהמושבים ועל כך היינו חייבים להגיב.

הראשית השרשור כתבתי פחות או יותר דברים דומים למה שאתה אומר אבל בהקשר של ספיר. מה לעשות הרי כבר שלום חנוך שר:
אדם ביישובו הוא גר
תושב ספיר

מה חדש

הודעהעל ידי נתי בר-שלום » יום שבת 09 אוגוסט, 2008 11:13

מה חדש, ואין חדש! הייתי בת"א חמישה ימים, והינה כשחזרתי, לא הבנתי איך מהצעה לתושבי ספיר לארגן אסיפת תושבים, בנושא הנוער, הגענו "למלחמת אחים"?

זה גם מצחיק וגם כואב, איך הגענו למקום של פירוד ושנאה, תושב מול תושב, המושבניקים את הספירניקים והפוך... למה לא יחד? הרי כולנו משפחה אחת! הרי שלשכן שלי רע - גם לי רע, והפוך. מתי נבין שרק יחד בפרגון ואהבה נצא כולנו מנצחים. אנא אנשים, בואו נפתח את הלב זה לזה, ונשמח כשטוב לשני. לא מזמן שאל עיתונאי את גידי, מה זה חבר טוב? וגידי ענה: "כשהוא שמח בהצלחותי וכשטוב לי. כל כך פשוט וכל כך נכון. בואו כולנו נעשה שינוי, פשוט נפתח את הלב, יש מספיק לכולם... לפני מספר שנים פגשנו מנתח לב ידוע מארצות-הברית, שכך אמר: "ישנם שתי דרכים לפתוח את הלב, אחת פשוט לפתוח אותו לזולת, והדרך השניה להגיע לשולחן הניתוחים שלי".

באהבה נתי
נתי בר-שלום

הודעהעל ידי תושב ספיר » יום ראשון 10 אוגוסט, 2008 5:32

ובחזרה לנושא השרשור.
והפעם, כך אני מקווה, לדיון אמיתי בשאלה שהועלתה.
להזכירכם אני מתייחס לשאלה "האם השתנה משהו" שהועלתה בראשית השרשור.
בכדי לא לתת פתח לעימות של מושבניקים כנגד ספירניקים אני אמקד את תגובתי ברמה האזורית.
ובכן:
הרעה החולה של האזור הוא הקפאה והיעדר פיתוח מזה עשרות שנים.
היא נובעת מכמה סיבות:
1. שמרנות שמושרשת בתושבי האזור, הדעה הרווחת שאנחנו יודעים כאן בערבה יותר טוב מכולם מה נכון לעשות וכל רעיון חדש נתקל בחומה של התנגדות.
להיות אחר יכול להיות נכון אם אמנם זה מביא לתוצאות יותר טובות, להיות אחר בכדי להישאר מאחור זה הרסני.
מי שקצת פותח עיניים לראות מה נעשה בארץ יבין על מה אני מדבר.
2. חברה לםיתוח שאינה ממלאת את ייעודה.
ייעודה צריך להיות עידוד של פתיחת עסקים.
במקום זאת החברה מנהלת עסקים בעצמה וכך היא הופכת לבעלת אינטרס לשימור ההקפאה בכדי למנוע תחרות חופשית.
3. בעלי אינטרסים לשמר את המצב, מפעילי צרכנייה למשל, שיודעים יפה מאוד ליצור קשרים עם הממסד.
זהו הקשר בין הון לשלטון.
ואנשים מסויימים בממסד שפועלים להנצחת המצב הקיים בכדי להגן על האינטרסים שלהם.
4. אינטרסים של שימור השליטה.
וכאן אי אפשר להימנע מלגעת בנושא הכאוב - ספיר.
ברור שפיתוח משמעותו הגדלה וחיזוק של היישוב כמרכז עסקי ומסחרי.
ספיר חזקה תהייה גם השולטת באזור בכוחה האלקטוראלי ואת זאת אנשים מסויימים רוצים למנוע.
מי שפועל מתוך אינטרסים כאלו יורה לאזור ברגל.
בכל מקרה זהו תהליך שאינו ניתן לעצירה.

ולשאלת השרשור:
איך שזה נראה נכון לעכשיו אין שינוי מהותי.
תושב ספיר

הקודם

חזור אל פורום תגובות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 2 אורחים