שלום ,
קראתי בעיון רב את ההקדמה לחוברת חוגי המתנ"ס לשנת תשס"ט ובעיקר תפס את עיני המשפט : " . . . . המועצה האזורית תומכת בכל אלה תמיכה תקציבית גדולה ומאפשרת למתנ"ס עצמאות . . . ."משפט זה מעורר כמה שאלות המעסיקות אותי , ובוודאי גם אחרים , מזה זמן רב :
א . האם מאחורי המילה " עצמאות " מסתתרת העובדה שמתנ"ס ערבה אינו חבר בחברה למתנ"סים בה חברים כל , או רוב , המתנ"סים במדינת ישראל ?
ב . האם נכון שהחברה למתנ"סים , שהיא חברה ממשלתית בבעלות משרד החינוך , היא חברה ותיקה , מבוססת , רצינית ומצליחה הנהנית מתמיכה ציבורית וממשלתית בתחומים המקצועיים והכלכליים ?
( ביקרתי באתר החברה - http://www.matnasim.org.il/ - והתרשמתי מאוד משפע ומגוון האפשרויות , הפעילויות והתחומים בהם עוסקים המתנ"סים החברים בחברה )
ג . האם נכון שמתנ"ס ערבה אינו חבר בחברה למתנ"סים מאחר וכישוריה של מנהלת מתנ"ס ערבה אינם עונים על דרישות החברה למתנ"סים ולכן החברה למתנ"סים סרבה לאשר את מינויה ?
ד . האם עקב כך המתנ"ס שלנו אינו זוכה לתמיכה תקציבית ומקצועית לה זוכים מתנ"סים החברים בחברה ולכן המועצה האזורית מממנת מתקציבה את כל פעילויותיו כולל משכורות וכו' ?
ה . אם התשובות לשאלות ששאלתי עד כה הן חיוביות , אודה לכם מאוד אם תענו גם על שאלתי האחרונה : למה ? מהי ההצדקה לכך ? האם אי אפשר למצוא למתנ"ס שלנו מנהל מתאים וטוב שגם יעמוד בדרישות החברה למתנ"סים וכך נוכל ליהנות מכל מה שיש לחברה לתת וגם לחסוך מהתקציב הדל של המועצה האזורית סכומי כסף גדולים היכולים להיות מושקעים בנושאים אחרים ?
( כמובן שאם אני טועה אשמח אם תעמידו אותי על טעותי )