על ידי תושב ספיר » יום שלישי 09 ספטמבר, 2008 14:02
בספיר יש שטח שיש לו תכנון יש לו טב"ע ויש לו תשתיות.למה במקום לחכות לאיזה קבלן ערטילאי שיבנה שם פעם שכונה.לא תשחררו כמה מגרשים(10?)לבניה עצמית.אם באמת רוצים להוסיף עוד כמה משפחות לערבה ספיר זה ה- מקום.האים באמת רוצים?
על ידי שעון מעורר » יום חמישי 11 ספטמבר, 2008 5:17
הנושא הזה שהוא בעצם הגדלתה והרחבתה של ספיר צריך שיהייה המרכזי והראשון בסדר העדיפות מה גם שאינו כרוך בהשקעת כספים.
האזור כמו ספיר שרויים בתרדמת עמוקה של עשרות בשנים וממתינים לשינוי שמבושש להגיע.
ראש המועצה נבחר בדיוק על הבושא הזה ועליו לפרוע את השטר!
ספיר בתרדמת בגללנו התושבים שאנו לא מתאחדים וחבל, ראש המועצה הנבחר מאפשר לספיר להתקדם אם נפנה אליו בבקשות מסודרות . סוף סוף יש ראש מועצה שאפשר להגיד לו בפנים מה חושבים בלי חשש לנקמה , הבניה המתוכננת היא על מגרשים אחידים כמו בעין יהב וכל תושב יכול לקנות ככל יכולתו וזה יקר נכון , הרי לא מצפים לקנות במחיר עמידר? אני ההיתי רוצה שנתאחד או נתאגד כדי לקדם את ספיר וזה יהיה הרבה יותר רשמי וטוב לכולנו אם נפסיק להיות תלויים במועצה
על ידי שעון מעורר » יום חמישי 11 ספטמבר, 2008 7:41
הפוטנציאל של תושבי ספיר מוגבל בהכרח!
מה שנדרש שאנשים יבואו מכל הארץ לקנות מגרשים בספיר ולשם כך צריכים לצאת במסע פרסום כמו שעשו במקומות אחרים.
לא ברור לי למה מגרש בספיר אמור להיות יקר.
הכדור בידיים של המועצה, החברה לפיתוח!
המגרש בספיר לא אמור להיות יקר יותר מעין יהב או צוקים , הכוונה זה לא יהיה במחיר של עמידר ,
המועצה מצידה תברך על כל תושב נוסף בערבה , במיוחד בספיר שזה טוב גם לנו התושבים , אבל אל לנו לשכוח שבהגדרה הנוכחית שלנו אנו לא יכולים להשפיע הרבה לכן עלינו להתאגד כעמותה או איגוד כך שתהיה לנו שליטה על הנעשה
על ידי שעון מעורר » יום חמישי 11 ספטמבר, 2008 8:48
למה אתה רוצה לשחרר את המועצה מחובתה, לשם כך בדיוק קיימת החברה לפיתוח,
למה אתה רוצה שליטה ומה זה נותן.
המטרה היא להגדיל את המקום ולא ליצור בירוקרטיה מיותרת, הסיכוי שתקום עמותה\אגודה גם אם נדרש קלוש ביותר וכך אתה רק יוצר מכשול נוסף בדרך - מחכים לאגודה.
אני קורא למועצה לקום ולפעול באמצעות החברה לפיתוח ובמיידי!
השאלה הייתה ונשארה האם המועצה מעונינת להגדיל ולפתח את ספיר.
מזמן היה אפשר להציע מגרשים למכירה בספיר ולבנות שכונות נוספות באמצעות משרד השיכון ו\או החברה לפיתוח, האפשרות קיימת אבל ספק אם מישהו שם למעלה מעוניין.
אולי אני קטן אמונה והלואי ואני טועה, אדרבא קומו והתאחדו.
בכל מקרה החברה לפיתוח תודה לכם על שפטרתם אותה מאחריותה!
אני לא רואה איך ניתן כאן להרויח ולא זו המטרה אבל מי שחושב כך שיקים אגודה וירויח, העיקר שמשהו יתחיל לזוז כך או אחרת!
---תוקן ע"פ בקשת הכותב - מומלץ לכתוב ברישום - כך ניתן לערוך! - המערכת ---
[quote="בולדוזר"]אולי אני קטן אמונה והלואי ואני טועה, אדרבא קומו והתאחדו.
בכל מקרה החברה לפיתוח תודה לכם על שפטרתם אותה מאחריותה!
אני לא רואה איך ניתן כאן להרויח ולא זו המטרה אבל מי שחושב כך שיקים אגודה וירויח, העיקר שמשהו יתחיל לזוז כך או אחרת!
נכון אסור לוותר לחברה לפיתוח, אבל חלילה שתרוויח כסף על חשבון תושבי ספיר
בושה.
נראה לי שמישהו מעוניין בהמשך הקפאון ומתמקד בשוליים.
בסופו של דבר החברה לפיתוח היא מלכ"ר ובמקרה הטוב היא תייצר תמורה שתצדיק את קיומה, כיום לדעתי היא אינה מקיימת את ייעודה.
התאגדות של התושבים יכולה לבוא לצורך קניית מגרשים ומדובר להערכתי במספר קונים חד ספרתי או קצת יותר מזה, אני חושב על הגדלה הרבה יותר משמעותית של היישוב והגדלה שכזו יכולה לבוא רק מבחוץ ע"י קוני מגרשים שיבואו מכל הארץ.
לשם כך נדרש ארגון ופרסום שגדול על תושבי ספיר בכמה מספרים, מי שיכול לדחוף מבצע שכזה הם רק נציגי ציבור במסגרת תפקידם קרי משרד השיכון\המועצה\החברה לפיתוח.
אני מציע שתבדוק טוב ברישומים של המועצה יש תוכניות להגדלה של הישוב הרבה מעבר לכמה מגרשים , גם בחברה לפיתוח יהיו שינויים , אני רק מקווה שיעשו גם שינויים בחוק העזר לטיפול באותם עברייני בניה , ועסקים לא חוקיים , כלבים משוטטים , בכל הישובים