מגרשים לבניה עצמית

כל מה שיושב לכם על הלב, ולא מתאים לפורום אחר.
כדי לכתוב יש להרשם לפורום.

מנהל: גילה טל

החברה לפיתוח

הודעהעל ידי גלעד » יום ראשון 14 ספטמבר, 2008 7:24

בולדוזר כתב:נראה לי שמישהו מעוניין בהמשך הקפאון ומתמקד בשוליים.
בסופו של דבר החברה לפיתוח היא מלכ"ר ובמקרה הטוב היא תייצר תמורה שתצדיק את קיומה, כיום לדעתי היא אינה מקיימת את ייעודה.
התאגדות של התושבים יכולה לבוא לצורך קניית מגרשים ומדובר להערכתי במספר קונים חד ספרתי או קצת יותר מזה, אני חושב על הגדלה הרבה יותר משמעותית של היישוב והגדלה שכזו יכולה לבוא רק מבחוץ ע"י קוני מגרשים שיבואו מכל הארץ.
לשם כך נדרש ארגון ופרסום שגדול על תושבי ספיר בכמה מספרים, מי שיכול לדחוף מבצע שכזה הם רק נציגי ציבור במסגרת תפקידם קרי משרד השיכון\המועצה\החברה לפיתוח.

זה היה יכול להיות הרבה יותר קל עם אכן החברה לפיתוח היתה מלכ"ר.
אני שמח שזה לא כך והתוצאות בהתאם.
גלעד
משתמש חדש

הודעהעל ידי בולדוזר » יום ראשון 14 ספטמבר, 2008 7:41

ייתכן שכאן שורש הבעייה לחוסר התפקוד.
החברה לפיתוח לא אמורה לתפקד כחברה עסקית אלא כמקדמת ודוחפת של פיתוח.
יש חברות ציבוריות דוגמת החברה לפיתוח שהן מלכ"ר.
אין לי סטטיסטיקה כמה יש מכל סוג אבל לדעתי המטרות של החברה לפיתוח אינן צריכות להיות עשיית רווחים וטוב היה אם אמנם הייתה מלכ"ר.
יש סתירה תפקודית בין המטרה של קידום ופיתוח לטובת האינטרסים של התושבים לבין פעילות עסקית למטרת רווח!
בולדוזר

למה מתעסקים בבירוקרטיה?

הודעהעל ידי תושב ספיר » יום שלישי 16 ספטמבר, 2008 13:41

השאלה מי יכין את המגרשים לבניה הינה שולית.קודם כל המועצה ורק המועצה יכולה להחליט שתהייה בניה,ואז לפרסם,ואז להזיז טרקטורים כמו שעושים בישובים ובהתנחלויות ובעצם בכל הארץ כשמחליטים ליישב קרקע.את דמי הפיתוח המועצה עם יד קשורה מאחורי הגב ועיין עצומה יכולה להקטין כך שהמגרש יהיה אטרקטיבי מאוד.
יש במועצה ושלוחותיה מספיק אנשים עם קבלות על עשיה.רק צריך להחליט שאכן רוצים.
תושב ספיר

Re: למה מתעסקים בבירוקרטיה?

הודעהעל ידי בולדוזר » יום רביעי 17 ספטמבר, 2008 4:52

תושב ספיר כתב:השאלה מי יכין את המגרשים לבניה הינה שולית.קודם כל המועצה ורק המועצה יכולה להחליט שתהייה בניה,ואז לפרסם,ואז להזיז טרקטורים כמו שעושים בישובים ובהתנחלויות ובעצם בכל הארץ כשמחליטים ליישב קרקע.את דמי הפיתוח המועצה עם יד קשורה מאחורי הגב ועיין עצומה יכולה להקטין כך שהמגרש יהיה אטרקטיבי מאוד.
יש במועצה ושלוחותיה מספיק אנשים עם קבלות על עשיה.רק צריך להחליט שאכן רוצים.

אתה גם שואל וגם עונה הרי זה מה שנטען שפרוייקט כזה חייב לצאת מהממסד קרי משרד השיכון\המועצה\החברה לפיתוח.
למיטב הבנתי המועצה כגוף אינה יכולה לבצע ולשם כך בדיוק הוקמה החברה לפיתוח.
נסיון של אגודה\עמותה של התושבים שתיקח פיקוד על הפרויקט לא יצלח לדעתי.
השאלה מי יכין את המגרשים לבנייה אינה שולית כלל ועיקר והתשובה לשאלה הזו תעשה את ההבדל בין הצלחה (ויש כאן פוטנציאל אדיר להצלחה) ובין התמסמסות של עוד רעיון טוב שהופקד לביצוע בידיים הלא נכונות.
בולדוזר

הקודם

חזור אל פורום תגובות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים