על השמירה בספיר

כל מה שיושב לכם על הלב, ולא מתאים לפורום אחר.
כדי לכתוב יש להרשם לפורום.

מנהל: גילה טל

על השמירה בספיר

הודעהעל ידי השואל ותוהה » יום שני 02 פברואר, 2009 10:18

בימים אלו נפל עלינו היטל שמירה.
היטל להבדיל מאגרה מחייב מצד הגובה תמורה מוגדרת וכאן יש כן קשר חוקי בין הגבייה לשמירה, כלומר הגבייה מותנית בחוק בביצוע שמירה נאותה כמו גם שהכספים שנגבו חייבים להיות מופנים אך ורק למטרה של שמירה על הבטחון האישי ועליו בלבד.
אני תוהה ושואל האמנם מתקיימים התנאים שמצדיקים את גביית ההיטל?
האם השומר בספיר מבצע את משמרתו כנדרש?
האם לא נדרש שהשומר ישאר ערני בלילה?
האם השמירה מתבצעת אך ורק למטרות של בטחון אישי ואינה כוללת שמירה על רכוש?
לכל השאלות הללו התשובה לדעתי היא לא.
לדעתי בתנאים הנוכחים היטל השמירה בספיר אינו חוקי.

--ההודעה נערכה--[המערכת]
השואל ותוהה

Re: על השמירה בספיר

הודעהעל ידי קריגן ורד » יום שלישי 03 פברואר, 2009 10:32

בכל מקום באיזור יש שמירה.ובכל ישוב שיש בו שמירה משלמים התושבים מכיסם במסגרת המיסוי הדו חודשי.אם כך מדוע שתושבי ספיר לא ישלמו עבור שירות זה?נכון שיש גם מבנים של המועצה ואני בטוחה שזה ילקח בחשבון .
מעבר לזה יש אופציה שסוף סוף אנשי ספיר ישמרו, ואם לא יאלצו לשלם עבור שירות זה. ההחלטה היא בידנו.
כמו גם אני חושבת שצריך להיות כלולים בתוך התשלומים הקבועים למועצה גם תשלומי בריכה ותשלומים לטובת חברת הנוער.
אני לא מכירה מקומות איכותיים שנותנים שירותים חינם אין כסף ואני לא חושבת שצריך לדבוק בדרך הגרועה שהשתרשה פה וכל מטרתה ניצול משאבים של המועצה (ולטובת הישוב) לדברים שעל התושבים במקום לשלם עליהם.הרי כספים שמוקצים לישוב שלנו במסגרת התקציבית מבוזבזים על דברים שעלינו לשלם.רק פה גם לא משלמים וגם מתלוננים.
מספיק עם התלותיות הזו. הגיע הזמן לעמוד ברשות עצמנו.
קריגן ורד

טעות בהבנת הנקרא

הודעהעל ידי השואל ותוהה » יום שלישי 03 פברואר, 2009 10:56

אני לא התלוננתי על הצורך לשלם למרות שאני חושב שאין לנו כתושבים צורך בשמירה.
אם לא הבנת עדיין תקראי שוב על מה מדובר.
וזה נורא פשוט:
כנגד התשלום חייבת להיות (וזה אופיו של כל היטל) תמורה שהיא גם כן מוגדרת בחוק.
לא ניתן ולא חוקי לגבות היטל שמירה מבלי לבצע בפועל את השמירה כהגדרתה בחוק.
מי שגובה היטל כזה ולא דואג לשמירה נאותה כמוגדר בחוק עובר על החוק.
השואל ותוהה

הוכחה ניצחת

הודעהעל ידי השואל ותוהה » יום ראשון 08 פברואר, 2009 11:38

התקרית האחרונה בספיר (פריצה לבית אחד התושבים בספיר ולבית הספר וגרימת נזק לשמו) רק ממחישה את הטענה שהעליתי!
אין זה חוקי וגם לא מוסרי לגבות היטל שמירה כאשר בפועל לא מתבצעת שמירה נאותה כנדרש בחוק!
השואל ותוהה

הודעהעל ידי קריגן ורד » יום ראשון 08 פברואר, 2009 16:42

זה יותר לא מוסרי להטיף כל הזמן ולא לנסות לבצע.
שמתי לב שהכי קל זה להטיף מוסר,אבל לא ראיתי הרבה תושבים ששומרים.
זו דוגמא מובהקת בהאשמת הש.ג אבל לא בבדיקת המערכת שנכשלה ושלא תטעו המערכת הינה הורי הילדים.
לא על המועצה לחנך את אותם ילדים והשומר אינו יכול להיות בייביסיטר של אותם עשבים שוטים אלא על ההורים להיות אחראים להם.
אני כן מקווה שהפעם ינקטו ביד קשה ויפסיקו לטאטא את הבעיות תחת שטיח הרחמים הקהילתי.
אני שומעת כל הזמן את האמירה שזה נוער ספיר ואני רוצה להבהיר שרוב הנוער בספיר ובכלל בסביבה הינו נוער איכותי, איכפתי ותורם ולכן הכללת כלל הנוער הינה לא נכונה.
קריגן ורד

טעות בהבנה

הודעהעל ידי השואל ותוהה » יום ראשון 08 פברואר, 2009 17:03

לא מדובר בהטפות מוסר.
לא מדובר בחינוך.
לא מדובר בהאשמות.
מדובר בשמירת החוק ככתבו וכלשונו.
מצד אחד התושב נדרש על פי חוק עזר לשלם היטל שמירה.
מצד שני המועצה נדרשת על פי אותו החוק לבצע את השמירה.
המועצה עוברת על החוק משום שהיא גובה את ההיטל ואינה מבצעת את השמירה כחוק!
השואל ותוהה

מהי "שמירה נאותה"?

הודעהעל ידי הפוסק הלכות » יום שני 09 פברואר, 2009 14:07

בכדי שניתן יהייה להצדיק גבייה של היטל שמירה צריכים להתקיים לדעתי כמה תנאים שיפורטו מטה:
א. השומרים יהיו בעלי הכשרה מתאימה - בוגרי יחידה קרבית בצה"ל או קורס אזרחי מוכר.
ב. השמירה תתבצע בכל שעות היום והלילה.
ג. השומרים יגיעו לשמירה לאחר שינה מספקת בכדי שיוכלו לשמור על ערנות - אסור יהייה להם לעבוד בעבודה נוספת.
ד. תתבצע עבורת פיקוח והשגחה על תפקודם של השומרים - מפקח שמירה במשרה חלקית.

כל התנאים האלו אינם מתקימים ועל כן אין הצדקה חוקית לגבות היטל שמירה מהתושבים.
הפוסק הלכות

מוקד מצוקה

הודעהעל ידי הפוסק האחרון » יום רביעי 11 פברואר, 2009 10:22

ניתן גם לשלב מוקד מצוקה עם השמירה בספיר(כמו גם במושבים) והתקנה של לחצני מצוקה בבתי התושבים המעונינים בשירות כזה (אולי גם בתוספת תשלום), לגיל הזהב, בודדים וחולים.
אם כבר משלמים כסף רצוי וראוי לקבל תמורה.
הפוסק האחרון

ובנוסף.....

הודעהעל ידי הפוסק הראשון » יום רביעי 11 פברואר, 2009 16:11

הפוסק האחרון כתב:ניתן גם לשלב מוקד מצוקה עם השמירה בספיר(כמו גם במושבים) והתקנה של לחצני מצוקה בבתי התושבים המעונינים בשירות כזה (אולי גם בתוספת תשלום), לגיל הזהב, בודדים וחולים.
אם כבר משלמים כסף רצוי וראוי לקבל תמורה.

ובנוסף:
מערכות אזעקה בבתי התושבים מחוברות למוקד.
הפוסק הראשון

הודעהעל ידי קריגן ורד » יום חמישי 12 פברואר, 2009 9:49

וואו... אולי באותה חבילה אפשר לקבל גם מנקה,מטפלת,שירותי בישול היי אולי גם מישהו שיוריד מים אחריי.......
הנקודה (כן לכם החולמים)שעבור זה צריך לשלם וזו הבעיה העיקרית של מתנגדי ה"שערוריית השמירה" ואוי וואי גוועלד מיסוי קצת יותר גבוה.
אבל עכשיו קצת יותר רציני .שמירה הינה חשובה לא פחות מכל דבר אחר פה ואם כולנו נשלם לכל אחד יהיה מה שהוא צריך. אם זה כפתור מצוקה או כל דבר אחר.
תצאו מנקודת ה"דופקים את התושבים" ותתחילו להבין שעל מנת לקבל שירות צריך לשלם.
ואני אקח עוד צעד שרבים מכם לא ירצו לקרוא ואומר שגם עבור שירות רפואי מחוץ לשעות המרפאה אנו צריכים לשלם.הרופאים מגיעים לבתינו לא פעם ולא פעמיים בלילות ומגיע להם תשלום.
גם אתם לא הייתם עובדים ללא תשלום.
הגיע הזמן לקדם ולהעשיר את הישוב ולא להפוך אותו לישוב סוג גימל.
כולנו עובדים ומי שלא יש לו למי לפנות וממי לבקש.אבל בואו לא נעשה מעצמנו מסכנים כי אנחנו לא.
אם יש לך קורת גג מעל ראשך וצלחת אוכל על שולחנך ואתה קם כל בוקר ומשרת את עצמך הריי אתה בר מזל.
קריגן ורד

הודעהעל ידי הפוסק הראשון » יום חמישי 12 פברואר, 2009 16:15

אמרו חזלינו:
מהרסייך ומחריבייך ממך יצאו.
הפוסק הראשון

הודעהעל ידי פ.ו. סקי » יום חמישי 12 פברואר, 2009 17:16

אולי אם השמירה היתה יעילה, לא היה קורה כל הבלגן בבית הספר, בבריכה ובאחד הבתים הפרטיים..

אז או - לבטל השמירה וההיטל - או שתהיה תמורה לאגרה!
פ.ו. סקי

........

הודעהעל ידי ראשון הפוסקים » יום שישי 13 פברואר, 2009 4:40

נכון שנשמח לראות תגובה רשמית אבל שתבוא מצד המעסיק של השומרים תוך ציון שם ותפקיד.
הדבר דומה לעובד ציבור המנוע מפעילות פוליטית ומאחורי הכל מסתתרת לה מילה אחת - אתיקה.
וכבר אמרו חזלינו:
אין הנחתום מעיד על עיסתו

---ההודעה נערכה [המערכת]---
מי שכותב בעילום שם, מתבקש לא לציין שמות!
ראשון הפוסקים

אתירה ציבורית

הודעהעל ידי ראשון הפוסקים » יום שישי 13 פברואר, 2009 9:55

מכיוון שנמחקתי אני אנסח מחדש ללא שמות.
כאשר נושא הדיון הוא השמירה מן הראוי שמי שעובד כשומר יימנע מלהשתתף בדיון משום שהוא חלק מהנושא הנדון.
אין כאן ביקורת אישית אלא לגופו של עניין.
הייתי רוצה לקבל תגובה מהאחראי לשמירה אך לא מהשומרים שכישוריהם האישיים הם בין היתר בליבת הבעייה.
ראשון הפוסקים

הודעהעל ידי קריגן ורד » יום שישי 13 פברואר, 2009 13:48

טוב לא הייתי רוצה להפריע להשתלחות האישית שלך בי ולהרוס לך את תיאוריית הקשר אבל..אני גם תושבת ספיר שמאוד רוצה שמירה כמו שצריך וגם מוכנה לשלם עבור זה כישוריי האישיים לא עומדים על הפרק כי אין לי מעורבות אישית בעניין(אני רק שומרת בבית ספר)אם אתה לא אוהב אותי,מחבב או כל דבר אחר ומעדיף להשתלח תהנה מזה לי אישית זה לא מפריע יש לי חברים טובים משלי ולא הגעתי לפורום לחפש לי חדשים.
וכמובן ממש כמוך (רק בדרך פחות פחדנית) אני משאירה לעצמי את הזכות הבסיסית של כל אדם באשר הוא והיא להתבטא בחופשיות.
ורק דבר קטן מי שמצטט את חזלינו ייתכן וכדאי לו לקחת לתושמת ליבו האישית עוד כמה ציטטות שמדברות על מה שבין אדם לרעהו ועל ההבדל שבין לקחת ולקבל.
שבת שלום.
קריגן ורד

הבא

חזור אל פורום תגובות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים