סמים בערבה - למה ההורים לא עושים שום דבר ?

כל מה שיושב לכם על הלב, ולא מתאים לפורום אחר.
כדי לכתוב יש להרשם לפורום.

מנהל: גילה טל

סמים בערבה - למה ההורים לא עושים שום דבר ?

הודעהעל ידי מושבניק לא מודאג בכלל » יום שישי 22 יוני, 2007 17:52

בני נוער רבים הערבה משתמשים בסמים, רובם במריחואנה. גיל ההתחלה ירד אפילו לכיתה ח-ט. ולמה ההורים לא עושים שום דבר ? בטח כמו כל ההורים הם חושבים שילדיהם לא מעשנים ולא צורכים סמים.
האם ניתן למנוע את התופעה בכלל ? לא, אבל אפשר לצמצמה משמעותית ע"י סדנאות למיניהן והסברה וגם ע"י ענישה חמורה למי שנתפס. אבל כמובן ששוטר אחד לא יעשה את העבודה. בתיה"ס צריך לשתף פעולה ולעשות בדיקות פתע (של שתן וכדומה). זה נשמע נורא אולי אבל זו דרך יעילה למצוא משתמשים.
אם ילד/נער ידע שהוא ישאר שנה אם יתפסו אותו הוא יחשוב טוב לפני שהוא משתמש.
כמובן שזה לא פותר את השימוש באלכוהול אבל כאן כבר אפשר לעשות סדר אזורי בצרכניות ולמנוע מכירה של משקאות אלו לנוער ובנוסף ההורים צריכים לוודא שהאלכוהול שלהם לא נגמר מהם מדי.

מושבניק לא מודאג בכלל

הודעהעל ידי משהו אחר » יום שישי 22 יוני, 2007 18:51

אני דוקא חושבת שכדאי לפתור את הבעיה מיסודה...
להיות דוגמא לילדים שלנו שאפשר וצריך לשמוח מבפנים..לא לחפש בעיות, לראות את הטוב ולשמוח בחיים כפי שהם וללמד אותם שמחה פנימית אמיתית, כך לא יחפשו את השמחות בסמים ואלכוהול וגם אם..זה יהיה ממקום של סקרנות וכתופעה חולפת.
חינוך - זה הכל..נורא קשה להכיר באחריות ההורית העצומה שלנו, אבל הכל זה אנחנו..
משהו אחר

גם וגם

הודעהעל ידי tt » יום שישי 22 יוני, 2007 19:35

לדעתי הפתרון בנושא הסמים מורכב משתי ההצעות שהוצעו.בבית- לחנך, לחנך, לחנך.
1.לא צפות שמישהו יעשה בשבילכם את העבודה הקשה והמטרידה זו. גם לא לתת לילדים שלכם הרגשה שאתם חברים שלהם, בבית הם לא רוצים חברים, הם רוצים הורים עם סמכות ועם מעמד, עם מילה שהיא מילה. שכל אחד יחליט עם עצמו מהי נקודת ההשקפה האמיתית שלו, ומשם יפעל. אם אתם חושבים שבירה בכתה ח' כשעושים מנגל משפחתי זה בסדר, אם אתם חושבים שכוסית יין בכתה ט' ביום שישי זה בסדר, אם אתם חושבים שבפורים מותר, או בסיום שנת הלימודים מותר,או שביום שישי בערב עם החבר'ה שישתו קצת- אבל רק קצת!- אתם אומרים, וגם קונים להם "קצת" לשיפור מצב הרוח ושלא יתבדלו מהחבר'ה שלהם, אם אתם חושבים שצינגלה קטן זה לא מזיק ( אולי אפילו מעשנים משהו נחמד בעצמכם, בגלוי או "בהחבא" - שום דבר לא נעלם מעיני הילדים החכמים)- איזה מסר אתם מעבירים? סיגריות לפני מבחו מלחיץ זה בסדר?
כי מה שקורה זה שכל אחד יודע שסמים קשים מביאים אסון על האדם ועל משפחתו. אבל כולנו מרשים לעצמנו ולילדנו ויתורים כאלה ואחרים שאנחנו לא חושבים שהם קשורים לזה.
משפט אחד מפסיכולוגיה עממית:
ברגע שאתם נותנים לגיטימציה ל"משהו קטן", הוא כבר לא אטרקטיבי. השארתם את הילדים שלכם, שרוצים למרוד, לזעזע ולהרשים את עצמם ואת החברים שלהם, עם האופציה היותר חמורה, כי האופציה ה"קלה" מותרת ולכן איבדה את האטרקטיביות שלה..

2. בבית הספר- ענישה חמורה, הבאת משטרה- בדיוק כפי שהחוק מחייב. שתייה, סיגריות, סמים- יענו בתגובה חמורה, ללא קריצות עין וללא סגירת העניין באופן פנימי כי אמא שלו חברה שלי. אין פה אפשרות בחירה- זה החוק וכאן המקום להקפיד עליו. אחרי שניים שלושה מקרים לדוגמא של ענישה חמורה עם כל הכלול בה, הילדים יבינו שלא שווה להם בבית הספר. נשאר הבית. חזרה לסעיף מס' 1.
tt

לא עושים כלום??

הודעהעל ידי אמא » יום ראשון 24 יוני, 2007 13:50

למה אתה חושב שההורים לא עושים כלום??
בכל חברה יש חזקים יותר וחזקים פחות, טובים יותר וטובים פחות, חכמים יותר וחכמים פחות, עשירים יותר ועשירים פחות...
וגם - הורים טובים יותר ו-... טובים פחות.
אני בטוחה שכל אחד עושה את הכי טוב שהוא יכול / מסוגל, ובשאר - תטפל המשטרה.
אמא

אכיפת חוקים.

הודעהעל ידי קריגן ורד » יום חמישי 28 יוני, 2007 18:13

אני חושבת שבהחלט רצוי לשלב בין אכיפת החוקים הקיימים והם התערבות משטרתית והצבת גבולות ברורים וגם לצד זה הבאת אנשים לסידרת הרצאות שיסבירו את השפעתם השלילית של הסמים.(כמדומני שיש אנשים שהיו בעברם משתמשים ומגיעים על מנת להעביר הרצאות )כדי להרתיע ולהבהיר עד כמה זה רציני.
אני לא חושבת שסמים מעידים על הורה טוב או פחות טוב או על מעמד סוציואקונומי זה או אחר אלא על פשוט בשלות הילד\ה ועד כמה הוא נגרר אחרי חברים שמשפיעים עליו כך או כך.
כמו שאני בטוחה שאין הורים שתומכים בשימוש בסמים.
אני מאחלת לנו כחברה שנמצא את הדרך הנכונה להציב גבולות ולשמש כדוגמה.
קריגן ורד

מעורבות הורים

הודעהעל ידי שממית » יום שישי 29 יוני, 2007 11:00

אני חושבת שסמים בהחלט מעידים על איזו משפחה זו, מה הקשר של הילד עם ההורים וכמה הם "מתעניינים" בו ומעורבים בחייו.
האחריות היא במלואה על ההורים והמשפחה - הילד הוא חלק מהמשפחה, ואסור לבוא בגישה מקלה כזו שזו לא אשמת ההורים.
אי אפשר לתת לילד לגדול ללא גבולות, לתת לו כל מה שרוצה כדי שלא יצעק ולהמנע מעימותים כי להורים אין כוח להכנס לזה או מפחדים ממנו, ולגלות פתאום שבגיל ההתבגרות יש לו בעיות.
האחריות היא קודם כל של ההורים ואם הילדים "לא שמים" על ההורים למה שיקשיבו למישהו זר, זה צריך להתחיל מגיל אפס ולא להזכר פתאום בגיל ההתבגרות, כמובן שזה מאוחר מידי.
כל הזמן להיות עם היד על הדופק ולבדוק מה קורה עם הילד, מה מצב הרוח שלו, מי החברים שלו, עם מי ואיפה הוא מסתובב וכמה שעות הוא עושה את זה, מה הוא עושה עם הכסף שלו, מתי חוזר בלילה ולהחליף איתו כמה מילים לראות אם הכול בסדר - להיות מעורבים!!
סמל אישי של המשתמש
שממית
משתמש חדש

הודעהעל ידי חיים ב » יום שבת 30 יוני, 2007 11:18

אני חושב שהעניין יצא קצת מפרופורציה.
לידיעתכם פשיטת המשטרה התבצעה בדירות של עובדי מנטה בספיר ובעין יהב בו זמנית.
לא כדאיי לייחס את הבעייה הנקודתית לישוב זה או אחר.
אני גם חושב שבניננו ובנותינו שקולים דיים בכדי לבחור את חבריהם וקשה לי להאמין כי עובדי מנטה נימנים עליהם.אנא תנו להם קרדיט .
ואם קיימת בעייה ספציפית ראוי לטפל במסגרות המתאימות ובראשם המשפחה.
אנא אל תיצרו בעיה שכמעט ואיננה קיימת , כולנו יודעים ורואים מה קורה עם בניי נוער ברחבי הארץ,שימו את הנוער שלנו מולם ותיוכחו לדעת כי אנו במקום טוב מאד.
פרופורציה חברים!!
חיים ב
משתמש חדש

הודעהעל ידי תלמיד » יום שלישי 09 אוקטובר, 2007 21:53

סמים????
תלמיד

הודעהעל ידי תלמיד כיתה יב » יום חמישי 11 אוקטובר, 2007 3:02

סתם לדעת... מתי שמעתם על סמים בבצפר? או שזה היה מהבן שלכם?! כי לפי מה שאני יודע לא משתמשים פה בסמים... אולי המורים שאין לי מושג מה הם מעשנים בחדר המעשנים אצלהם ואולי יש תלמיד כיתה יב(שגם לא נראה לי הגיוני כי אני לא מכיר אחד כזה) אבל כיתות ט-ח?!?! תגידו הורים אתם בטוחים שאתם לא על סמים? כי ממש השתגעתם!! איזה סמים בדיוק אתם מדברים?!!? תראו לי משהו אחד שמעשן סמים בבצפר הזה...
תלמיד כיתה יב

בצפר

הודעהעל ידי חטייאר » יום חמישי 11 אוקטובר, 2007 7:13

מה זה בצפר? אתה תלמיד יב? אתה בטוח שאתה לא על.....
חטייאר

סמים וריח מנטה

הודעהעל ידי לא משתמש חדש » יום חמישי 11 אוקטובר, 2007 19:56

סמים מגעים לכל שכבה ורובד בחברה הפתוחה , עובדי מנטה שבאים מהעיר הגדולה חשופים יותר ואין מה לעשות תמיד יהיו כאלה שינסו ויתנסו ,חלק מבני הערבה עובדים במנטה ומכאן יהיה חיבור לאנשים מהעיר הגדולה בעלי ניסיון בתחום, אני חושב שבני הערבה די פיקחים לא לנגוע בסמים ,אך תמיד יכול להיות האחד או יותר שינסו להיות שונים מכל מיני סיבות ,אל לכם לדאוג כי זה לא יהיה דבר קבוע ,החברים החכמים שלא נוגעים ישפיעו לטובה על המועדים,
חבל שאני לא יכול לחשוף את עצמי (לא רוצה להיות מוצף פניות) אך תאמינו לי שאני מבין הרבה בתחום ואני מכיר חברה שמעשנים בקושי אני לא יודע ולא מאמין שבבית ספר אך בערב או בחופש זה אכן קיים. ילדים גדולים ורגע לפני הגיוס אף אחד לא ממשיך עם זה . תהיו רגועים ותעזבו את הילדים והבנגים שלהם כי זה לא ימשך מעבר לחוויה קטנה ולא משפיעה
לא משתמש חדש

הודעהעל ידי תלמידה » יום חמישי 11 אוקטובר, 2007 20:10

מאיפה הבאתם את השטויות האלה שיש סמים בבית -ספר???????????? בכיתה ח לגמרי בטוח שאין!!!
וגם בכיתה ט!!
רוב הסיכויים שאין בבית- ספר סמים בכלל!!!
תלמיד יב צודק , ההורים על סמים!!!
או שהם פרנואידים.....
ברמות!!!!!!!:twisted: :shock:
[/b]
תלמידה

סמים???

הודעהעל ידי תלמיד כיתה ט' » יום חמישי 11 אוקטובר, 2007 23:56

נראה לכם שיש סמים בבית הספר???? ובטח שלא בכיתות ח ו ט אולי רק מעשנים

חבורה של פרנואידים !!!! :!: :!: :!:
תלמיד כיתה ט'

סמים

הודעהעל ידי תלמיד שמבין » יום שישי 12 אוקטובר, 2007 0:01

מי הביא לכם את הרעיון שיש סמים בבית ספר?? הכי הרבה אולי המורים מחששים פה ושם אבל לא נראה לי שהתלמידים עושים פה משהו...
כולכם חושבים שהילדים שלכם מופרעים ושטויות כאלה אבל אנחנו סתם ילדים קטנים חננות מה אתם חושבים שאנחנו אנחנו לא באר שבע פה!!!
מי שהפליץ את הרעיון שיש סמים בבית ספר שיפסיק עכשיו!!

חוץ מזה הכל בסדר רק תפסיקו להשליט פה טרור ואנחנו נחייה בשלום! :vhappy:
תלמיד שמבין

Re: בצפר

הודעהעל ידי תלמיד יב' » יום שישי 12 אוקטובר, 2007 14:55

חטייאר כתב:מה זה בצפר? אתה תלמיד יב? אתה בטוח שאתה לא על.....

תגיד לי מה אתה קשור לעלום?!?!
תלמיד יב'

הבא

חזור אל פורום תגובות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים