על ידי שרון » יום רביעי 17 ינואר, 2007 17:57
אני שמחה לראות שמעריכים את עבודתה של שולה ומביעים זאת בצורה פומבית.
בתור מי שקצת מכירה את המרפאה והמשרד אני חייבת לתקן את דבריה של אוסי.
מזכירת המרפאה בספיר עוסקת בהרבה הרבה יותר מאשר הוצאת טפסי 17 וניהול תורים לרופאים מקצועיים, ומי שטוען כך, צר לי, אין לו מושג על מה הוא מדבר.
עצם הגדרת המשרה כ"מזכירה" הנה שגוייה. התפקיד אינו מזכירה רפואית . מזכירה רפואית היא עובדת שיושבת עם עוד חמש מזכירות בשולחן הקבלה בקופת חולים בראשון לציון או בחדרה ומקבלת קהל, ומעליה יש מנהלת שאחראית לכל ענייני המנהלה והטיפול המיוחד בפונים. התפקיד במרפאה האזורית משלב קודם כל מנהלת אדמניסטרטיבית עם כל הכרוך בכך- דוחות, גבייה, אחריות על הזמנות, תיקונים, בקשות לתרופות מיוחדות, בקשות לטיפולים מיוחדים, אישורים שונים, ביטוח לאומי, החזרי כספים, טיפול בעובדים זרים ( שהם סוגייה נפרד ומורכבת) ועוד ועוד. בנוסף יש גם תפקוד של מזכירה - הנפקת טפסי 17 וקביעת תורים. כל זה נופל על עובדת אחת וקו טלפון אחד ושני מחשבים.
הגדרת התפקיד כחצי משרה הנה עוול למזכירה ולתושבים גם יחד, וכרגע לא חשוב מי אחראי לכך. חצי משרה פירושה 21 שעות שבועיות. כלומר ארבע שעות ועשרים דקות מדי יום חמישה ימים בשבוע. או 5.5 שעות ביום למשך ארבעה ימים. מאחר ואין הסעות שמסתדרות עם ארבע שעות ועשרים דקות, הוחלט על אבעה ימי עבודה, משעה 8:00 ועד שעה 13:30.
בפועל, המזכירה פותחת את המשרד בשעה 7:30 ומסיימת לא לפני שתיים, ובכפוף להמצאות רופאים מקצועיים- גם בשעה שתיים ושלוש וארבע. כשרופא הגיע בשעה 8:00 הדבר חייב התחלת עבודה כבר משבע. עבודה בחינם- איסור מוחלט על שעות נוספות. אה, וגם הגעה ברכב פרטי כי אין הסעה בשעה כזו. גם זה על חשבון העובדת, כמובן.
מי שהיה שם יודע- זה לא מספיק. כמה מכם פנו בשעה 13:55 והתלוננו שעוד לא שתיים- למה לא עונים? (להזכירכם, על פי התנאים המרפאה נסגרה בשעה אחת וחצי, המזכירה פשוט נשארת לדחוף עוד קצת עבודה עד ההסעה, עונה לטלפונים ומטפלת בכל מה שלא הספיקה) כמה מכם התקשרו אחרי הצהריים? בשבת? ביום כיפור? באחת עשרה בלילה? עשרות מכם, ידידי, ומדי יום ביומו. כל אחד רק פעם או פעמיים, אבל המזכירה קיבלה לפחות ארבע שיחות בכל ערב. כולן דחופות, כולן חשובות, כולן נענו בנימוס וטופלו, וכולן בחינם.
אני מצטרפת לאיחולי הצלחה לשולה, ומאחלת הצלחה גם למזכירה החדשה.