"מתנה מהמועצה לחמישים שנה לערבה"

כל מה שיושב לכם על הלב, ולא מתאים לפורום אחר.
כדי לכתוב יש להרשם לפורום.

מנהל: גילה טל

Re: "מתנה מהמועצה לחמישים שנה לערבה"

הודעהעל ידי חכמולוג » יום חמישי 19 מרץ, 2009 17:42

כן אני מתכוון לכל מילה!
אני לא אמור לממן את ההסעה של הילדים שלך וזה גם אינו חוקי!
יש פה נייצול ציני של הרב שיש למושבים במועצה וזה גם אינו חוקי!
למיטב ידיעתי תושבי ספיר יידרשו לשלם יותר ארנונה מחברי המושבים ובם זה אינו חוקי!
חכמולוג

הודעהעל ידי מושבניקית » יום חמישי 19 מרץ, 2009 22:30

בוא נפריד בין הדברים ( וגם נרגע קצת בדרך)

לא כל דבר חייב להפוך לכסאח בין מושבים לספיר. הרבה יותר טוב יהיה לכולם אם ננצל את הכוח שיש לנו יחד כדי לגרום לשינוי שיעזור לכולם. (במקרה שלנו: נמנע שינוי שיפגע בכולם)

אתה לא מממן את ההסעות של הילדים שלי, המועצה מקבלת ממשרד החינוך את מירב ההוצאות להסעה פר קפיטה- כלומר תשלום עבור כל ילד שמוסע.ילדים שמוסעים ואינם שייכים למועצה, המועצה שלהם משלמת למועצה שלנו עבור ההסעות. באותה מידה לא היית מעז להגיד שאתה מסרב לממן הסעות סופר- יקרות של ילדים בודדים לצרכים מיוחדים, מטעמי חינוך, דת וכו', שגם אותם המועצה חייבת לממן מכיסה, והם יקרים בטירוף.

מי בדיוק מנצל צינית את מי, לא הבנתי? האם אי אפשר להגיד שתושבי ספיר שנהנים בחינם ממה שהמושבים משלמים עליו בהיותם "אזוריים" מנצלים את המושבים? כמו ספרייה "אזורית" כמו מרפאה "אזורית" כמו משרד דואר "של המועצה" שמשמש בעיקר את ספיר, כמו בריכה "אזורית" שרק לפני כשלוש שנים התחילו התושבים לשלם עבורה, כמו שימוש חופשי של תושבי ספיר במשרדי המועצה "האזוריים" לטובת שליחת פקסים, צילום מסמכים, הדפסת מכתבים וכו'--- הכל שירותים שממומנים ע"י המושבים בעיקר (בהיותם רוב תושבי המועצה\) אבל נהנים מהם מעט מאוד. כל השירותים האלה והאחרים משולמים על ידי המושבניקים גם במושבים וגם עבור ה"אזוריים". אם כבר מדברים על ניצול, לא ברור מי מנצל את מי? ואם בכלל? אני אומרת: אין פה ניצול, יש פה חיים בצורה אחרת, וצריך לחיות יחד ולא לספר דפים של פקס או ילדים באוטובוס. בוא ונגיד שאף אחד לא מנצל, אנחנו פשוט רואים דברים מהצד שלנו ולא רואים מהצד האחר, ופה אנחנו נופלים.

במקום לריב אחד עם השני בוא נריב עם מי שפוגע בשנינו.

אתה אומר "למיטב ידיעתי" ובכן אני לא יודעת ולכן שאלתי ואשמח לקבל תשובה : העלאת הארנונה בספיר- לאיזו רמה? יותר מהמושבים, פחות מהמושבים או כמו המושבים? ואם כבר, אז מה היה התשלום עד כה? האם צו הארנונה אינו זהה לכולם? על סמך מה הוחלט להעלות ארנונה באחוזים כאלה בספיר וכאלה במושבים? על זה צריך לצעוק!
מושבניקית

הודעהעל ידי חכמולוג » יום שישי 20 מרץ, 2009 4:36

אני כן מממן את הוצאות ההסעה של הילדים שלך.
המימון של משרד החינוך אינו מכסה את מירב ההוצאות כדברייך, עובדה שבמקומות רבים אחרים בארץ גובים מההורים ולא מכלל התושבים.
המימון של ההסעות מהווה את ההוצאה העיקרית של המועצה.
מדובר בהוצאות עתק, צי שלם של אוטובוסים ומשכורות הנהגים.
חכמולוג

יצא המרצע

הודעהעל ידי נ.ב. » יום שישי 20 מרץ, 2009 16:41

בשנה זו מדד חדש להשתתפות של משרד החינוך בהסעות תלמידים.
בוטלה בהחלטת בג"ץ רשימת הרשויות בעדיפות לאומית שהיו ממומנות ב-90 אחוזים.
יצא המרצע מן השק (האינפורמציה מהאתר של משרד החינוך).
נ.ב.

הודעהעל ידי תושב ספיר » יום שלישי 24 מרץ, 2009 23:14

לצערי יש וכנראה גם יהיה תמיד מתח בין המושבים לספיר כיוון שמדובר במתח שקיים בין צורות התיישבות שונות.
גם במועצות אחרות קיים מתח בין מושבים לקיבוצים לישובים.
הארנונה למגורים בספיר ורק וספיר מתוכננת לעלות בפי 2 בעוד במושבים העליה תהייה מ27 שח למטר לשנה(כיום)ל32 שח בספיר הארנונה תעלה ל56 שקל .יותר מבעומר להבים ואפילו סביון.במושבים אתם ידידי המושבניקים רשאים לגבות מיסי ועד(שהם הוצאה מוכרת?)כראות עיינכם ולהקצות אותם למגוון שימושים-מרכז משק,אתר קומפוסט או ניקוי באתרי פסולת אורגנית.....
בכל הארץ עסקים משלמים ארנונה גבוהה. וכן משק חקלאי ולא כל שכן בית אריזה או מרכז הפצת קרטונים וכד' הם עסקים.
אין לי שום התנגדות שעסקים בספיר ישלמו ארנונה גבוהה ממש כמו עסקים במושבים....אבל כדי לתמוך בעסקים בספיר צימרים בספיר ידרשו לשלם ארנונה כפולה מצימר במושבים-עובדה.
תושב ספיר

שכר טרחת עו"ד

הודעהעל ידי הבודק » יום רביעי 25 מרץ, 2009 22:08

בימים אלו מתבצע איסוף כספים מתושבי ספיר למימון שכר טרחת עורך דין שייצג אותם בעתירה כנגד המועצה.
לנוכח הגבייה המופרזת (לדעתי) מן התושבים בספיר ראה מטה תעריפים מומלצים ע"י לשכת עו"הד:

ג. ענינים מינהליים:
(1) עתירה לבית המשפט המחוזי בשבתו כבית משפט לענינים מינהליים 6,300 ש"ח
(2) ישיבה נוספת 540 ש"ח
5.
בבית המשפט העליון:
(1) ערעור אזרחי 50% מהשכר הקבוע לגבי הערכאה הראשונה, אך לא פחות מ-5,900 ש"ח

(מתוך האתר של עו"הד קוריס).
הבודק

הודעהעל ידי נעם הדס » יום חמישי 26 מרץ, 2009 6:24

מה תגובת המועצה!!!!!!
על המתנה לשנת החמישים.
נעם הדס

הודעהעל ידי אוסי ניר » יום חמישי 26 מרץ, 2009 12:24

שלום רב,
תגובתו של ראש המועצה, עזרא רבינס, מופיעה במדור "שאלות ופניות לאנשי ציבור".
המעוניינים לשאול את ראש המועצה ולפנות אליו דרך הפורום, אנא עשו זאת בתת הפורום המתאים לכך.
תודה.
סמל אישי של המשתמש
אוסי ניר
מנהלי דיונים

שיעור בסיסי בכלכלה

הודעהעל ידי תושב מודאג » יום שבת 28 מרץ, 2009 15:58

ראש המועצה כתב:
תפקידנו להסתכל קדימה ולפתח את האזור לרווחת כולנו.

בתגובתו לנושא העלאת הארנונה.
האם הוא חושב שהעלאת הארנונה תשרת את רווחת התושבים?
האם הוא חושב שפיתוח ייעשה ע"י המועצה מכספי התושבים?
האם הוא לא שמע על עידוד יזמות פרטית?
האם הוא לא מבין שהעלאת הארנונה רק תבריח משקיעים פוטנציאליים?
נהוג לפטור ממס את המשקיעים (לפחות בשנים הראשונות) ויש גם כאלו שקבלו מענקים, אז איך זה מתיישב עם העלאת הארנונה?
או אולי הוא רוצה לעודד התיישבות בערבה בנוסח:
אצלנו תשלמו יותר אז כדאי לכם לבוא!

מכיוון שהסיבות האמיתיות הן די גלויות אני מציע למי שרוצה באמת לקבל הבנה והזדהות לשים אותם בגלוי על השולחן!
תושב מודאג

חצי הכוס החסרה

הודעהעל ידי תושב ספיר » יום שני 30 מרץ, 2009 17:30

ראש המועצה במכתבו לתושבי ספיר עושה תחשיב עלויות של היישוב.
את המספרים לא ניתן לבדוק ועל כן איני מתייחס אבל לא ניתן להתעלם ממה שלא מופיע בתחשיב ואני מתכוון לצד ההכנסות מספיר.
1. גביית הארנונה מנכסים שבתחומי היישוב - א.התעשייה, האורחנים, הבסיס הצבאי, שדה התעופה, מקורות וחברת החשמל.
2. הארנונה שלא נגבית ממבני הציבור בספיר - המועצה, בית הספר, המתנ"ס(כולל מגרשי הכדורסל ועוד), המרפאה ובית הכנסת.
כולם נכסים שמשמשים את האזור כולו.
אם הנכסים האלו היו באחד המושבים המועצה הייתה משלמת למושב.
נראה שבתחשיב נכון שיכלול גם את ההכנסות יש להוריד או לבטל את תשלומי הארנונה בספיר.
אז בבקשה נא לא לזלזל באינטלגנציה של התושבים.
תושב ספיר

המאבק הצליח

הודעהעל ידי תושב ספיר (חכמולוג) » יום שישי 10 אפריל, 2009 6:04

בימים אלו התבשרנו שתושבי ספיר ישלמו ארנונה כמו כל תושבי הערבה.
כל הכבוד ל:
1. תושבי ספיר שידעו להתארגן למען המטרה וזאת הפעם הראשונה שהם עושים כך.
צריך להמשיך בדרך הזאת בשביל לשמור על זכויתינו למעמד של יישוב מרכזי באזור ולשם כך לבחור סוף סוף בבחירות פנימיות וועד ליישוב.
2. לראש המועצה שהבין שעליו לרדת מן העץ.

נקווה שהמאבק הבא אם יהייה (והלואי ולא יהייה) יהייה משותף לכל תושבי האזור ולא על רקע של אפליית תושבי ספיר.
עדיין אני חושב שעל הורי התלמידים שמשתמשים בהסעות לממן את עלות ההסעה כנהוג בכל הארץ!
תושב ספיר (חכמולוג)

ניהול מאבקים למען היישוב

הודעהעל ידי תושב ציני » יום חמישי 23 אפריל, 2009 6:51

המאבק שצלח של תושבי ספיר כנגד הארנונה מוכיח שנוכח החלטות שרירותיות של המועצה יש לנהל מאבק משפטי.
לא נכון יהייה שבכל פעם שנידרש לנהל מאבק שכזה נגייס תרומות מהתושבים.
מה שמתבקש הוא לבצע גבייה של מס ועד והכספים שייגבו ישמשו את הועד שייבחר לשם הגנה על זכויות התושבים.
כידוע ראש המועצה ביקש להגדיל את הארנונה בתואנה שתושבי ספיר אינם משלמים מס ועד ובודאי שישמח לשמוע ששוב אין זה כך, גם גידי שהציע לגבות מס ועד מאוד ישמח אם אמנם ייגבה מס שכזה.
תושב ציני

הקודם

חזור אל פורום תגובות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים