על ידי מושבניקית » יום חמישי 19 מרץ, 2009 22:30
בוא נפריד בין הדברים ( וגם נרגע קצת בדרך)
לא כל דבר חייב להפוך לכסאח בין מושבים לספיר. הרבה יותר טוב יהיה לכולם אם ננצל את הכוח שיש לנו יחד כדי לגרום לשינוי שיעזור לכולם. (במקרה שלנו: נמנע שינוי שיפגע בכולם)
אתה לא מממן את ההסעות של הילדים שלי, המועצה מקבלת ממשרד החינוך את מירב ההוצאות להסעה פר קפיטה- כלומר תשלום עבור כל ילד שמוסע.ילדים שמוסעים ואינם שייכים למועצה, המועצה שלהם משלמת למועצה שלנו עבור ההסעות. באותה מידה לא היית מעז להגיד שאתה מסרב לממן הסעות סופר- יקרות של ילדים בודדים לצרכים מיוחדים, מטעמי חינוך, דת וכו', שגם אותם המועצה חייבת לממן מכיסה, והם יקרים בטירוף.
מי בדיוק מנצל צינית את מי, לא הבנתי? האם אי אפשר להגיד שתושבי ספיר שנהנים בחינם ממה שהמושבים משלמים עליו בהיותם "אזוריים" מנצלים את המושבים? כמו ספרייה "אזורית" כמו מרפאה "אזורית" כמו משרד דואר "של המועצה" שמשמש בעיקר את ספיר, כמו בריכה "אזורית" שרק לפני כשלוש שנים התחילו התושבים לשלם עבורה, כמו שימוש חופשי של תושבי ספיר במשרדי המועצה "האזוריים" לטובת שליחת פקסים, צילום מסמכים, הדפסת מכתבים וכו'--- הכל שירותים שממומנים ע"י המושבים בעיקר (בהיותם רוב תושבי המועצה\) אבל נהנים מהם מעט מאוד. כל השירותים האלה והאחרים משולמים על ידי המושבניקים גם במושבים וגם עבור ה"אזוריים". אם כבר מדברים על ניצול, לא ברור מי מנצל את מי? ואם בכלל? אני אומרת: אין פה ניצול, יש פה חיים בצורה אחרת, וצריך לחיות יחד ולא לספר דפים של פקס או ילדים באוטובוס. בוא ונגיד שאף אחד לא מנצל, אנחנו פשוט רואים דברים מהצד שלנו ולא רואים מהצד האחר, ופה אנחנו נופלים.
במקום לריב אחד עם השני בוא נריב עם מי שפוגע בשנינו.
אתה אומר "למיטב ידיעתי" ובכן אני לא יודעת ולכן שאלתי ואשמח לקבל תשובה : העלאת הארנונה בספיר- לאיזו רמה? יותר מהמושבים, פחות מהמושבים או כמו המושבים? ואם כבר, אז מה היה התשלום עד כה? האם צו הארנונה אינו זהה לכולם? על סמך מה הוחלט להעלות ארנונה באחוזים כאלה בספיר וכאלה במושבים? על זה צריך לצעוק!