בריכת ספיר -טביעה בבושה!

כל מה שיושב לכם על הלב, ולא מתאים לפורום אחר.
כדי לכתוב יש להרשם לפורום.

מנהל: גילה טל

בריכת ספיר -טביעה בבושה!

הודעהעל ידי תושבת ספיר( מנויה בבריכה) » יום שני 21 מאי, 2007 17:22

שוב נראה כי אנו תושבי ספיר נאלצים לכבס את הכביסה המלוכלכת בפומבי אולם אקט זה נעשה בשל קוצר הזמן וחומרת המצב הקיים כרגע.
בספיר ישנם מספר משפחות שלצערי הרב אינו מסוגל לעמוד בתשלום מנוי לבריכה .אלו משפחות שיש להם ילדים בחברה שלנו וכמובן יש את אלו שאולי לא רוצים לשלם ועל זה אינני מתווכחת.
אבל לפי דעתי כשיש אירוע חגיגי ומשותף לתושבים( הכולל בדרך כלל את כל הישוב )עלינו לשתף את כולם ללא יוצא מן הכלל .
האם עלינו להעניש את הילדים או המשפחות?
זהו חג משותף ואין הוא שונה מיתר החגים ועלינו כישוב להגדיר את חגינו כדבר נפלא ומאחד ולא להשתמש בבריכה כדבר שיפלג ויגרום לנו להיראות כלא שווים חברתית ובעצם להבליט את נושא ההפרדה כאילו אנו מקוטלגים כשייכים לחברות שונות.
הבריכה אינה מועדון פרטי ממש כשם שמועדון נוער ומועדון מבוגרים אינו דבר פרטי אלו מקומות ששייכים לכולנו.
האפשרות הקיימת היא אולי לפתוח בריכה לפני החג או אחרי החג ,אין לגרום להם להרגיש מוקצים מהחברה, אין שום קשר בין מנוי לבריכה למסיבת חג שבועות ויש לבצע הפרדה מוחלטת בין השניים.

בתור מנויה אני קוראת לכל תושבי ספיר להתקומם כנגד רעיון שכזה ומי שרוצה באמת לעזור יכול לעשות יותר (למרות שאני בעלת מנוי ובשל כל המצב )אני אישית מתכוונת להוציא מכיסי 100 ש"ח כדי שגם משפחות נוספות שאין באפשרותם לשלם למנוי יוכלו להעזר בזה אני קוראת לכם לשים עצמכם במקומם ולהרים כפפה .חג שבועות שהוא חג מתן תורה שאחת מאימרותיה ואם לא החשובה שבהם ואהבת לרעך כמוך.

ספיר עורי קומי מחי את הבושה!
תושבת ספיר( מנויה בבריכה)

אין צורך להתקומם

הודעהעל ידי מיכל . » יום שני 21 מאי, 2007 21:30

תושבת ספיר יקרה , בואי נעשה קצת סדר ! ראשית חבל לי שצריכה אני להסביר בפורום זה את מהלך הענינים ומאחר שאני מרכזת את התרבות אני חייבת להגיב . השנה ו. תרבות החליטה שהיא לא מתנדבת להרים את חג השבועות בישוב מאותן סיבות שחוזרות על עצמן שאין תמיד מספיק מתנדבים ותמיד העומס נופל על אותם קבוצת אנשים גם ההקמה וגם הפירוק למרות שלא מעט פעמים פנינו לתושבים שהם מוזמנים להצטרף לצוות אך לצערי העיענות דלה וכמובן לא לשכוח שבכל זאת אנו אנשים שעובדים בעלי משפחות וגם לנו יש חיים . נכון שבדרך כלל היינו מקיימים כמעט בכל שנה את חג השבועות בבריכה אפשר היה גם לקיים זאת במקום אחר .שוב לאור הסיבות הנ"ל לא יצא . פתיחת הבריכה שנפלה בדיוק בחג אינה סיבה למסיבה ובטח לא על חשבון תקציב ו. תרבות .עבודות השיפוצים הסתיימו לשמחת המנויים בדיוק בזמן וכמו שנאמר עונת הרחצה בספיר נפתחה למנוייםבלבד . ול מי שאין באפשרותו לשלם מנוי יש גורמים שאפשר לפנות אליהם לבקשת עזרה והאמינו לי אני יודעת לפחות על שניים שקיבלו עזרה בואי לא נפלג באמת ונאמר את האמת שישנם משפחות שעקרונית הם לא יעשו מנוי כי הם חושבים שהמועצה צריכה לספק להם בריכה בחינם ( פה אני מרחמת על הילדים שלהם ) . בסיכומו של דבר אם את חושבת שצריך בכל זאת לחגוג ביחד כל הישוב את חג השבועות זה לא חייב להיות בבריכה את מוזמנת להקים צוות שיעשה זאת אשמח לתרום רעיונות אני כמובן אגיע ( דרך אגב תסתכלי על תגובתה של ורד לא מזמן על חג העצמאות) .אז על איזה פילוג את מדברת ? ואני בטח לא מתביישת שאני מנויה . ובאותה הזדמנות אנו מחפשים מתנדבים לועדת נוער .
מיכל .

בושה !

הודעהעל ידי ספירניקית ב-ה-ל-ם !!!! » יום שני 21 מאי, 2007 23:59

ראשית, אני בשוק שאתם מעלים נושא כזה כאן בפורם!

את מי מעניין בדיוק נושא הבריכה, המנויים\הלא מנויים?!.....חג השבועות, באים לא באים?!

שנית, ואם כבר הועלה הנושא ברצוני להגיב.

אתחיל בכך שאנחנו מבן הראשונים שמנויים לבריכה, ואני כל כך מצדיקה את הספירניקית שהעלתה את הנושא!!!!!!!
לא חשוב מאיזו סיבה אותן משפחות אינן מנויות , אם בשל מצבן הכלכלי, או אם עקרונית
אם הוחלט להקים מסיבת חג שבועות , אז מן הראוי היה שהכניסה תהיה חופשית ופתוחה לכולם!
למה?....בבריכה לא יצטרכו להקים ולפרוק? משנה המיקום?
לי נראה שמסיבת חג השבועות מתקיימת בבירכה גם עקרונית לאלה שלא מנויים עקרונית(לפי דבריה של מיכל)

מה לעשות שהתנדבת ל ו.תרבות. ידוע לכולם שאתם משפחות עובדות ויש לכם חיים, אבל אם בכל זאת התנדבתם אז כנראה שיש קצת מן הזמן הפנוי לשם כך. אז אם ובכל זאת אתם שם ולקחתם את זה על עצמכם , תשקיעו!.....מתפקיד ו. תרבות, לא ?!
לא לעשות ולבכות.....פשוט לעשות ולשמוח!
ועכשיו, שאני יודעת שלא כל ספיר מוזמנת למסיבת החג מודיעה אני בזאת שאינני מגיעה עם משפחתי היקרה לחגוג עמכם!!!!! איתכם הסליחה...לאות הזדהות עם האפליה הנוראית והלא הוגנת כלפי ה"לא מנויים"

ועדת נוער ?......סורי אין לי זמן!

---ההודעה נערכה--- [המערכת]
ספירניקית ב-ה-ל-ם !!!!

מיכל יקרה.

הודעהעל ידי תושבת ספיר (שיש לה מנוי) » יום שלישי 22 מאי, 2007 0:16

אין דבר מכוער יותר מלהפלות אנשים בישוב אנו אנשים שווים בכל רמה ורמה.
כולנו עובדים כולנו הורים וכולנו עסוקים .
בנתיים הכל דיבורים בלה....בלה....
אולי כדאי לועדת תרבות "הכל יכולה" לעשות חושבים ואולי להשקיע כספים (שעד כה מבוזבזים במסיבות פורים שעולים יותר מידי ומגיעים אליהם אותם 30 איש כל שנה.כן איש לא זוגות .ולא מכסות עלויות.)באמת באלו שלא יכולים ולעשות את זה בשקט בצינעה באצילות רוח כמו שצריך.
הידעתם שיש בישוב שלנו אנשים שאוטוטו זורקים אותם מהבית?
על מה את מדברת מיכל ?!אוי לאותו רגע שאנו נהפוך לחברה אטומה כל כך שלא יהיה לנו רגש לאף אחד זולת עצמנו.

ואני מקווה שכל מי שאנושי יוקיע את ההתנהלות המחורבנת של אלו שקבעו חוקים לחגים שכאלו.

תושבת ספיר (שיש לה מנוי)

הודעהעל ידי אורחת לא מספיר » יום שלישי 22 מאי, 2007 2:12

אני קוראת את ההתכתבות כאן ומה שאני מרגישה כאדם שלא מכיר את הנושא, זה המון רגשות קשים משני הצדדים, המון פגיעות וחוסר כבוד זה כלפי דעתו של זה.
באופן הכי לא מתנשא אני רוצה להציע שתשוחחו באופן יותר מכבד, כי המון פעמים כשמתקיפים באמירות כ"כ פוגעות ישר לתוך הבטן, האזניים כבר לא שומעות מה נאמר שם..
יש מקום לרגשות של כל אחד. מהכרותי השיטחית עם מיכל אני מאמינה שהיא אדם רגיש שלא נוטה להתאכזר לזולת. אני גרה בעין-יהב וגם אצלנו נהוג שו.תרבות לא מפיקה בעצמה כל אירוע וחג, אלא מסייעת לצוות החג. גם אצלנו קורה שיש בעיית מתנדבים והועדה עושה ועושה ומנסיון, ככה נשחקים וכועסים.
נשמע נורא האפליה הזו בין מנויים ללא מנויים, לא צריך לטעמי לערבב בין זה שאפשר לסייע לאנשים מסויימים לזה שאת החג בכל מקרה צריך לחגוג ביחד. אבל מכאן ועד לתגובה איומה כמו "ו.נוער?..סורי,אין לי זמן!" ?!?!?! מה זה עונש למיכל?? או לילדים שלכם. חבל שזו הרמה של השיח, נשמע שמדובר באנשים עם יותר יכולת מזה...
קוראת לכן לנהל שיחה ראויה.
אורחת לא מספיר

לא תקין!

הודעהעל ידי גילה טל » יום שלישי 22 מאי, 2007 6:53

לא תקין ומכוער להתנפל על מי שכותב בצורה אמיצה (ומסתבר שכן, זה מצריך אומץ!) לא מסתתר אחרי כינויים ומה עוד שמדובר במישהו שעושה ולא רק מדבר! אלו אחד החוקים הברורים של הפורום: אין - בשום מקרה - להתבטא בצורה בוטה ואנונימית נגד מי שכותב בצורה מזוהה! ומיכל, אני מקווה שההתבטאיות הפחדניות הללו לא ירתיעו אותך מלממש את זכותך לכתוב בצורה מכובדת מה שאת חושבת ולעמוד מאחורי דעותיך כפי שעשית עד היום.

שוב - אורחים בפורום - זכותכם לכתוב כאורחים ולא להזדהות וזכות זאת נשמרת למרות הקשיים שבדבר - אך אתם נדרשים לכבד את חוקי הפורום ולהתנהג כאורחים!

ולנושא עצמו - אם אמנם הוחלט בספיר לאחד את מסיבת פתיחת הבריכה עם חגיגת שבועות (לא נכתב במפורש, זה מה שהבנתי מבין השורות. ) עוד לא מאוחר להזמין את כל הישוב למסיבה. זה שהמסיבה נערכת בבריכה עדיין לא אומר שבאירוע חד פעמי חייבים להכנס רק מנויים. מי שאין לו מנוי יכול גם הוא להשתתף בחגיגה, המנוי כאן זה לצורך רחצה בבריכה במהלך כל העונה, לא לצורך כניסה למתחם הבריכה, כך שאין בכלל סתירה בין הדברים ואני יודעת ובטוחה שכך זה גם בישובים האחרים, שגם בהם נערכים מדי פעם אירועים בבריכה.

ואם לא הבנתי נכון (משום שנראה לי באמת מוזר) - אתכם הסליחה.
גילה טל
"אינטרנט ערבה"
סמל אישי של המשתמש
גילה טל
Site Admin

הודעהעל ידי לגילה » יום שלישי 22 מאי, 2007 9:22

טוב לדעת שיש מי ששם גבולות, הפורום אכן חייב להישמר מכובד, תודה!
בעניין מה שכתבת בהמשך..עצה מצויינת כשלעצמה! אך הדברים שלך נאמרים קצת כאילו את הפוסקת האחרונה...כידוע לכולנו, כל אחד והאמת שלו, אני לא בטוחה שאת צריכה כמנהלת הפורום לקחת עמדה של פותרת העימותים, אולי אפילו שומה עלייך לא להביע עמדה.
מקווה שלא תפגעי מדבריי ותביני אותם..
לגילה

יחד

הודעהעל ידי קריגן ורד » יום שלישי 22 מאי, 2007 9:59

קודם כל מיכל אכן עושה כמיטב יכולתה והיא אדם נהדר אבל מיכל ציטטה אותי אבל רק את מה שהיה נוח לאותו רגע.
אני כתבתי תודה על הכל כי יום העצמאות (למי שנכנס וקרא את מה שכתבתי) היה שכולנו כקהילה היינו יחד וזה חלק בלתי נפרד מההנאה.
גם אני חושבת שאין לערב שימחה בשימחה אם יש ארוע חגיגי(ותודה למארגנים)עליו להיות לישוב באופן כללי.
האמת אני מצפה שהיום תהיה הזמנה כן כמו שיודעים לכתוב בכל ארוע אחר ,בו יזמינו את כלל הישוב ולא שההזמנה תתגנב אלינו לתיבת הדואר יום לפני האירוע .
החברה צריכה להיות מאוחדת במיוחד בחגים ולא ליצור הפרדה.
כי בעצם התנהגותנו זאת אנו מזלזלים בעצמנו כישוב,כאנשים כבני אדם בעלי רגש.
גם אני עומדת מאחורי דבריה של אותה תושבת שבאם הארוע לא יכלול את כל הישוב לא אשתתף בו.
קריגן ורד

לכותבת שפנתה אלי

הודעהעל ידי גילה טל » יום שלישי 22 מאי, 2007 15:59

ראשית, תודה על התמיכה בנושא הניהול.

ולהערתך בהמשך:

לגילה כתב: הדברים שלך נאמרים קצת כאילו את הפוסקת האחרונה...כידוע לכולנו, כל אחד והאמת שלו, אני לא בטוחה שאת צריכה כמנהלת הפורום לקחת עמדה של פותרת העימותים, אולי אפילו שומה עלייך לא להביע עמדה. מקווה שלא תפגעי מדבריי ותביני אותם..

בהחלט לא נפגעתי, להפך, אני אשמח אם כל מי שיש לו השגות/ הערות על אופן התנהלות הפורום או על דברים שכתבתי - יעלה אותן על הכתב בצורה מכובדת ותרבותית, כפי שאת עשית. אני בעד ביקורת ובהחלט יתכן מצב שאחרי שקילה מחדש של הדברים אודה שטעיתי.

לגבי התערבות שלי בדיון - אני מאמינה בחופש הדיבור הכתיבה והדעה לגבי כל אדם וגם כשזה נוגע אלי... ניהול הפורום הוא עניין טכני, אין בו נקיטת עמדה. אם אני מוחקת או עורכת הודעה, אין זה (חלילה וחס) משום שאינה עולה בקנה אחד עם דעתי, או כי היא מכעיסה אותי, אלא מסיבה אחת ויחידה - שאינה עומדת בכללי הפורום.
נדמה לי שניתן להבחין בין דברים שנאמרים בנושא ניהול הפורום ודברים אחרים שהם הבעת דעה שלי בדיון - לא מטעם ולא בשם - אלא פשוט - דעתי הפרטית. אני מקפידה להפריד בין הדברים ועשיתי זאת גם בהודעה האחרונה. אם עדיין יש בעיה - קיימת אפשרות שאפריד ואכתוב דעות שלי תחת שם משתמש אחר ואולי זה באמת עדיף.

ברוב המקרים ובוודאי בנושא הדיון הנוכחי, אין לי כל כוונה או אפשרות לפסוק ולהחליט בנושאים העומדים על הפרק מעבר להבעת דעה. לצערי אין לי כל יכולת לפתור את העימותים המתוארים פה. זאת ועוד, כבר ציינתי לא פעם, שהפורום אינו פותר בעיות. לפעמים הוא יכול לעורר מחשבה ולעזור להגיע לפתרון. לפעמים מוצגים בו רעיונות שאולי לא חשבנו עליהם ודרכים שלא ניסינו. הפורום יכול להציג פן אחר של הדברים, להעלות נימוקים וטענות שאולי עוד לא שמענו (או לא רצינו לשמוע..). לכן עדיף להניח למירב הקולות והדעות להשמע. מצד שני, אם מישהו ישתכנע - מה טוב, אני עדיין מאמינה שיש מקומות ומצבים בהם עדיף להיות חכמים ולא צודקים. בחשבון הכללי ולטווח הארוך זה משתלם יותר.

חג שבועות שמח!
גילה טל
"אינטרנט ערבה"
סמל אישי של המשתמש
גילה טל
Site Admin

תשובה נאה וחכמה

הודעהעל ידי אהבתי... » יום שלישי 22 מאי, 2007 17:52

גילה חביבה,
כמה טוב לקרוא את תגובותייך הנכתבות תמיד בעדינות, במחשבה ובטעם טוב.
יושר לבך וחוכמתך מחזירים לפורום לא פעם את הצבע הורדרד ללחייו וזה קורה
לצערי, לא אחת כשהוא הופך לירקרק מקנאה וצהבהב משנאה. אז טוב שאת נמצאת ואולי יש אפילו צורך למתן עוד יותר את התוקפנות והבוטות הבאים לידי ביטוי בפורום.
אהבתי...

הודעהעל ידי אורחת מספיר » יום שלישי 22 מאי, 2007 19:58

הכל נכון. אם נצא מתוך נקודת הנחה שאכן היה רצון לקיים מסיבה לכבוד החג בבריכה.
אבל לא כך הוא . לא אורגנה מסיבה. לא תוכנן שום תוכן מיוחד לחג השבועות דברי ברכה או מתנות למשפחות החדשות בישוב ולתינוקות שנולדו בשנה האחרונה כמו שנהוגנו לעשות בשנים האחרונות.
לרגע לא התכוונו "נאמני הבריכה" לארגן מסיבה כלשהיא ואף יתכן ואם היתה מתוכננת מסיבה לישוב ע"י מתנדבים אלה או אחרים פתיחת הבריכה היתה נידחת ביום.
ושוב כדי שיהיה ברור לא היתה כאן מסיבה , אלא פתיחה חגיגית של עונת הרחצה- וזכותם של מי שמנויים לבריכה , לפתיחה חגיגית ולא מינורית.
אני צופה לתגובות שיאמרו שזו תגובה מתחמקת , לא צמודה לאמת , ברור לי כי נעים יותר לכעוס. אני מקווה שבכל זאת יהיה מי שיבין.
אגב - מי שפנה עם בעיה כלכלית קיבל פיתרון לבעיתו כך שגם עיניין ההפליה שדובר עליו לא ממש נכון.
חג שמח
אורחת מספיר

לאנשי ספיר

הודעהעל ידי תושב » יום רביעי 23 מאי, 2007 12:03

חבל, חבל שאתם מכבסים את הכביסה בפומבי, יש צורך אחת ולתמיד שתתארגנו,תתחזקו מרכז ישוב, ותפעלו לטובת הישוב,ללא אנכיות יתר,חבל רובכם ככולכם זה הבית שלכם והוא צריך להיות אהוב.
על כל דבר יש לשלם, אין כזה דבר בחינם.
תושב

היתממות לשמה!

הודעהעל ידי קריגן ורד » יום רביעי 23 מאי, 2007 12:32

אם אכן היתה זו מסיבה שכזאת שנועדה רק למנויי הבריכה מדוע נכתב על הדף שחולק לתושבים ואני מצטטת במדויק מהדף"ערב שבועות בשעה*****" וכך הלאה ואחר כך כל שעות פתיחת הבריכה.(ואם כן מדוע חולק לכלל הישוב ולא רק למנויים).
אז נוצר מצב שמי שאירגן זאת צריך לקחת בחשבון שחגים הנחגגים בישוב שייכים לישוב כולו ולא רק לחלק ממנו כתושבת, כמנויה לבריכה אבל בעיקר כאדם הייתי רוצה לראות יותר יחד של כלל התושבים.
אני חושבת שעלינו להיות מאוחדים כישוב מה קרה לכם תפסיקו עם כל המשחקים האלו של לא ידעתי, לא ניחשתי די!! עברנו את גיל הגן .
אני גם חושבת שכדי לעודד את אלו שעדיין לא עשו מנויים כן כדאי לפתוח לכל הישוב את הבריכה לפחות עוד סוף שבוע .כן כן אני יודעת מי שלא שילם...... ומי שכן שילם אבל לפחות אנחנו צריכים לתת להם חומר למחשבה ולהיות חיוביים.
קריגן ורד

הודעהעל ידי סקרנית » יום רביעי 23 מאי, 2007 23:23

נו, אז ספרו לנו עכשיו, מה היה בסוף בחג שבועות בספיר? (ספיר איחוד או מאוחד?)
סקרנית

הודעהעל ידי תושבת ספיר (מנויה) » יום חמישי 24 מאי, 2007 8:38

חבל, חבל מאוד שרק עכשיו אתם נזכרים להתחשב לאלו שאינם מנויים אבל לא שמעתי כאן מלה אחת על זה שהוצאו שני ילדים מהבריכה בפתיחתה כאשר הוריהם רצו לשלם וחני מהמועצה לא היתה.

ילדים שהיו בחווי נהדרת עם חבריהם בבריכה ילדים בשנת קליטה התבקשו לצאת החוצה וללכת הביתה היות והוריהם לא שילמו מה היה קשה להתקשר לפניכן להורים לפניי שמביישים את הילדים בפני חבריהם.
ופה קצו כל הקצים.

מה קורה פה? איפה הבושה? ועל איזה כביסה אתם מפחדים להוציא? לכל אותם שמתביישים מהכביסה המלוכלכת הגיע הזמן שתקראו לחיה בשמה אתם בזויים במקום לטפל, לטפח, להלל ולשבח תדאגו קודם כל להיות מנומסים וקצת אנושיים.

אני באופן עקרוני מבטלת היום את המנויי שלי בספיר ולכל החוגגים אני מתביישת בכם ולהיות חלק מכם.

שתיהיה לכם עונת רחצה מהנה.......

תושבת ספיר (מנויה)

הבא

חזור אל פורום תגובות

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 0 אורחים