ראשית, תודה על התמיכה בנושא הניהול.
ולהערתך בהמשך:
לגילה כתב: הדברים שלך נאמרים קצת כאילו את הפוסקת האחרונה...כידוע לכולנו, כל אחד והאמת שלו, אני לא בטוחה שאת צריכה כמנהלת הפורום לקחת עמדה של פותרת העימותים, אולי אפילו שומה עלייך לא להביע עמדה. מקווה שלא תפגעי מדבריי ותביני אותם..
בהחלט לא נפגעתי, להפך, אני אשמח אם כל מי שיש לו השגות/ הערות על אופן התנהלות הפורום או על דברים שכתבתי - יעלה אותן על הכתב בצורה מכובדת ותרבותית, כפי שאת עשית. אני בעד ביקורת ובהחלט יתכן מצב שאחרי שקילה מחדש של הדברים אודה שטעיתי.
לגבי התערבות שלי בדיון - אני מאמינה בחופש הדיבור הכתיבה והדעה לגבי כל אדם וגם כשזה נוגע אלי... ניהול הפורום הוא עניין טכני, אין בו נקיטת עמדה. אם אני מוחקת או עורכת הודעה, אין זה (חלילה וחס) משום שאינה עולה בקנה אחד עם דעתי, או כי היא מכעיסה אותי, אלא מסיבה אחת ויחידה - שאינה עומדת בכללי הפורום.
נדמה לי שניתן להבחין בין דברים שנאמרים בנושא ניהול הפורום ודברים אחרים שהם הבעת דעה שלי בדיון - לא מטעם ולא בשם - אלא פשוט - דעתי הפרטית. אני מקפידה להפריד בין הדברים ועשיתי זאת גם בהודעה האחרונה. אם עדיין יש בעיה - קיימת אפשרות שאפריד ואכתוב דעות שלי תחת שם משתמש אחר ואולי זה באמת עדיף.
ברוב המקרים ובוודאי בנושא הדיון הנוכחי, אין לי כל כוונה או אפשרות לפסוק ולהחליט בנושאים העומדים על הפרק מעבר להבעת דעה. לצערי אין לי כל יכולת לפתור את העימותים המתוארים פה. זאת ועוד, כבר ציינתי לא פעם, שהפורום אינו פותר בעיות. לפעמים הוא יכול לעורר מחשבה ולעזור להגיע לפתרון. לפעמים מוצגים בו רעיונות שאולי לא חשבנו עליהם ודרכים שלא ניסינו. הפורום יכול להציג פן אחר של הדברים, להעלות נימוקים וטענות שאולי עוד לא שמענו (או לא רצינו לשמוע..). לכן עדיף להניח למירב הקולות והדעות להשמע. מצד שני, אם מישהו ישתכנע - מה טוב, אני עדיין מאמינה שיש מקומות ומצבים בהם עדיף להיות חכמים ולא צודקים. בחשבון הכללי ולטווח הארוך זה משתלם יותר.
חג שבועות שמח!